Nationale Parken in Canada - Exit Reizen
Exit Reizen california rondreismiami reizennew york reizen
reis boekenreis aanvragenreis aanvragen
 
NATIONALE PARKEN IN CANADA
 
Canada beschikt over vele Nationale Parken. We zetten er hier een paar voor u op een rijtje.

AANRADER
Nationale Parken Pas Canada
Voor het bezoeken van de National Parks gedurende een rondreis raden wij u aan om een Parks Canada Discovery Pass te kopen bij het 1e Nationale Park dat u bezoekt (ca. CA$ 137). De pas is een geldig entree-bewijs voor meer dan 100 National Parks in Canada. De pas geeft de pashouder en 6 medereizigers (max. van 2 volwassenen) toegang tot de Nationale Parken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar
: http://www.pc.gc.ca/voyage-travel/carte-pass/intro.aspx

 

 
Jasper National Park
Banff
Glacier
Yoho
Kootenay
Kluane
Mount Revelstoke
Wood Buffalo
Pukaskwa
Lake Louise
Naar algemene informatie                       Naar Bezienswaardigheden / excursies                  Terug naar Canada reizen 
 

Jasper National Park

Het Jasper National Park is een van de grootste parken in de Canadese Rocky Mountains. Het park is 10.878 km2 groot, u zult onder indruk zijn van de bossen, gletsjers, ruige bergen en wilde rivieren. In het park ligt de hoogste berg van Alberta, Mount Columbia, deze is 3747 meter hoog. In Jasper National Park treft u een grote verscheidenheid aan dieren aan zoals elanden, herten, coyotes, wolven en zwarte beren. Tevens beschikt het park over vele kilometers hikingtrails (1200 kilometer).
Internet: Jasper NP

 

   
nach oben

Banff National Park

Banff

Banff National Park is het eerste Nationale Park dat in Canada is opgericht. Het park is ruim 6641 km2 groot met valleien, bergen, gletsjers, bossen en rivieren. In 1883 ontdekten 3 spoorwegarbeiders de warme bronnen , de spoorwegmaatschappij heeft er vervolgens een natuurpark van gemaakt. U kunt rond Banff mooie wandelingen maken, o.a. via de Hoodo Trail en Fenland Trial of u huurt een mountainbike en gaat zo de omgeving verkennen. Banff National Park is in het noorden verbonden door de Icefield Parkway met het Jasper National Park.

Internet: Banff NP

     
   
nach oben

Glacier National Park

Het Glacier National Park is voor 12% bedekt met ijs, er zijn ruim 140 gletsjers die ver in het dal uitlopen. In dit gebied ligt ook de Rogers Pass, deze is vernoemd naar Major A.B. Rogers die een spoorlijn wilde aanleggen zo ver mogelijk richting het westen in de Selkirk Mountains. De spoorlijn loopt door een 8 kilometer lange tunnel onder het bergmassief door.

Internet: Glacier NP

     
   
nach oben

Yoho National Park

 
Dit Nationale Park is 1313 km2 groot, u vindt hier vooral meren, watervallen, bossen en besneeuwde bergtoppen. Het Yoho National Park ligt aan de grens van Banff en Kootenay National Parks. Over de Kicking Horse River is een brug gemaakt van natuurlijke rotsen, u vindt hier tevens de hoogste watervallen. U kunt het Nationale Park doorkruisen via de Trans Canada Highway.

Internet: Yoho NP

 
   
nach oben

Kootenay National Park

Het Kootenay National Park is opgezet in 1920 en is 1406 km2 groot. Opvallend in dit park zijn de gletsjers, Limestone Marble Canyon en de natuurlijke zwembaden bij Radium Hot Springs. Via de Kootenay Parkway kunt u de Stanley Glacier bereiken, ga wel uit van een flinke wandeling. U kunt tevens een bezoek brengen aan de Paint Pots, hier borrelt het water uit de leemaarde omhoog.  

Internet: Kootenay NP

     
   
nach oben
Dit Nationale Park is ontstaan in de jaren 70 en is 21980 km2 groot. Binnen de grenzen van dit park liggen de St. Elias Mountains met de hoogste toppen en grootste ijsvelden. De hoogste berg van Canada, Mount Logan (5959 meter), ligt in dit Park. De bekendste gletsjers in dit Park zijn Donjek, Lowell en Kaskawulsch. In dit gebied kunt u prachtige wandelingen maken. Binnen dit park is een camping, houd er echter wel rekening mee dat deze zonder voorzieningen is.
 

 

Internet: Kluane NP

 

   
nach oben
Mount Revelstoke is sind 1914 een National Park en ligt in de Selkirk Mountains. Op Mount Revelstoke werden vroeger veel ski wedstrijden georganiseerd. U krijgt toegang tot Mount Revelstoke National Park of Canada via de Highway. Al rijdend over de Meadows in the Sky Parkway kunt u genieten van het schitterende uitzicht. Op Mount Revelstoke is de zomer erg kort, in dit korte seizoen van begin juli tot eind september treft u echter wel een prachtige bloemenzee aan .

 

 

 
Internet: Mount Revelstoke NP  
   
nach oben

Wood Buffalo National Park of Canada

Dit nationale Park is met zijn 44.807km2 een van de grootste Nationale Parken in Canada en zelfs een van de grootste ter wereld. Het park is opgericht in 1922 om de zwervende kuddes bizons te beschermen. Nu beschermt het park o.a. de diverse ecosystemen, tradities van de Aboriginals die hier nog woonachtig zijn en cultureel erfgoed.
   Internet: Woodbuffalo NP  
   
nach oben

Pukaskwa National Park of Canada

Dit Nationale Park ligt in Ontario vlakbij het plaatsje Marathon. U kunt het Park bereiken via de Highway in het noorden, vlakbij Hattie Cove. Het Park is opgericht in 1983 om het ecosysteem te beschermen. Het gaat dan vooral om de bossen en de kust van Lake Superior.
 
Internet: Pukaskwa NP    
   
nach oben

Lake Louise

Lake Louise

Het smaragdgroene Lake Louise is het bekendste meer in de Rocky Mountains. Er is ook een hotel en die heet Chateau Lake Louise. Het  chateau is een beginpunt voor mooie wandeltochten. U kunt een wandeltocht maken rond het meer of voor de sportievere wandelaar kunt u verder wandelen naar de Plain of the Six Glaciers.
 

 

     
   
nach oben