meest gestelde vragen reis Amerika - Exit Reizen
Exit Reizen california rondreismiami reizennew york reizen telefoon Exit USA Reizen - de Amerika specialist
INFORMATIE OVER REISDOCUMENTEN NAAR DE VS
 

Douane, paspoort & visum voor de Verenigde StatenHomeland Security


VISA WAIVER PROGRAM - veelal heeft u geen visum nodig:

 

MACHINAAL LEESBAAR PASPOORT (VISA WAIVER)

Voor Nederlanders & veel andere EU burgers die korter dan 90 dagen in USA blijven die vanuit de EU naar de Verenigde Staten reizen gelden volgende voorwaarden :

Indien u korter dan 3 maanden in de Verenigde Staten zult verblijven en aan bepaalde voorwaarden voldoet, heeft u geen visum nodig. U valt dan onder het Visa Waiver Program. Bij aanvang van uw reis dient u wel in het bezit te zijn van een paspoort dat tijdens uw gehele verblijf in de V.S. geldig is.

 

Om toelating tot de V.S. te kunnen vragen onder het visumontheffingsprogramma, dient men in het bezit te zijn van een machinaal leesbaar paspoort of een visum voor de V.S. (een visum geldt ook als machinaal leesbaar). Dit geldt ook voor houders van een diplomatiek of dienst-paspoort en voor kinderen. Reizigers die niet in het bezit zijn van een dergelijk machinaal leesbaar paspoort moeten een B visum hebben. (Alle Nederlandse paspoorten uitgegeven sinds 1 januari 1995 zijn machinaal leesbaar.)
KLIK HIER voor de actuele informatie

Florida reizen USA aanbiedingen California west usa california reizen aanbiedingen California Hawaii reizen USA reizen Canada reizen Stedenreizen USA aanbieding Citytrips USA

Wij zijn als USA specialist voordeliger dan de doe het zelver :

Wist u dat de marge op hotels voor

'goedkope' hotelboekingsites vaak 20 - 50 % is ?

Laat u dus niet wijsmaken dat het zelf samenstellen goedkoper is!

Houders van een Nederlands paspoort zonder visum opgelet: Leden van families en groepen moeten ieder een eigen paspoort hebben, ook zuigelingen. Het machinaal leesbare gedeelte in het paspoort (MRZ = machine readable zone) betreft in de regel uitsluitend de houder van het paspoort. In het paspoort bijgeschreven familieleden kan de toegang tot de V.S. zonder visum in zo'n geval geweigerd worden. Het rode paspoort dat tegenwoordig door uw gemeente wordt afgegeven, voldoet hieraan.
WEL EEN VISUM NODIG:   BIOMETRISCH PASPOORT

U heeft wel een visum nodig In het geval u 90 dagen of langer naar de VS reist, of indien u niet aan de bepaalde voorwaarden voldoet (zie verderop), of als ingezetene van een ander land dan de 37 die meedoen aan het Visa Waiver Program.

U dient tijdig voor vertrek een visum aan te vragen. Dit doet u bij de Amerikaanse ambassade of bij een Amerikaans consulaat. Alle regels kunt u hier vinden.


Het Visum Waiver Programma vereist toevoeging van de biometrische kenmerken in uw paspoort. Er zijn 3 situaties denkbaar:
Paspoort biometrisch & geldigheidsduur Verenigde Statenhet biometrie logo

Gaat u op reis naar Amerika dan komt er veel meer bij kijken dan bij een vakantie naar de Middellandse Zee.

Denk aan Visum, ESTA. Credit Card, paspoort, huurauto-verzekering. Dit zijn zaken die anders zijn dan in Europa. Laat u dan ook voorlichten door onze reisspecialisten. Zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Hawaii 1 week extra 1– Uw paspoort is op of ná 26 oktober 2006 afgegeven zou het moeten zijn voorzien van biometrische kenmerken. Dit stelt u zeker door te kijken of u het biometrie logo aan de voorzijde ziet, zoals op de foto hierboven uitvergroot. In dat geval kunt u gebruik maken van het Visum Waiver programa. Het noodpaspoort welk door de marechaussee op Schiphol wordt verstrekt, bevat doorgaans deze kenmerken niet!
2 – Indien uw paspoort vóór 26 oktober 2006 is afgegeven en machine readable is dan kunt u zoals voorheen naar de VS reizen onder het Visum Waiver Programma zonder dat het paspoort bovenstaand logo heeft.

Doe eens gek: verras uw vrouw of vriendin en verleng de West Amerika reis met 1 week Hawaii, de absolute droombestemming.

 

 

Reisbescheiden - tenaamstelling

GELDIGHEIDSDUUR PASPOORT BIJ REIS NAAR VS


De naam in het vluchtschema van uw reserveringsbevestiging, vliegticket of e-ticket, dient exact overeen te komen met de naam in uw paspoort.

Uw paspoort dient geldig te zijn tot na de geplande terugreisdatum. Meer informatie kunt u vinden door hier te klikken

Ook uw eerste voornaam (dit is niet per definitie uw roepnaam!) dient op de juiste wijze gespeld te zijn. Controleert u deze gegevens s.v.p. direct na ontvangst van uw vluchtbevestiging, aangezien het achteraf veranderen van reisbescheiden aanzienlijke kosten met zich mee kan brengen, waarvoor wij elke verantwoording afwijzen!

Staat er in uw paspoort bijvoorbeeld:
Naam: Jansen
Voornamen: Jan Hendrikus,
en is uw roepnaam Henk, dan dient u geboekt te staan als: Jansen/Jan MR.
In sommige uitzonderingsgevallen kan er staan: Jansen/J MR

Leestekens in uw naam, zoals accenten, trema's en spaties worden per definitie niet vermeld op tickets.

ESTAEsta

ESTA is het ‘Electronic System for Travel Authorization’ en is voor iedere reiziger naar Amerika verplicht. Als u dit niet invult, kan het zijn dat u bij aankomst de toegang tot Amerika wordt geweigerd. Indien u een reis met hotel(s) heeft geboekt, dient u het adres van het eerste hotel waarin u zult verblijven te vermelden. Indien u een appartement of villa heeft geboekt, waarvan het adres pas ter plaatse bij overhandiging van de sleutels wordt bekendgemaakt, dient u het adres van de check-in balie van de verhuurder in te vullen. Dit adres kunnen wij u na boeking verstrekken. Klikt u hier voor meer informatie.

 

 

Nog een tip: Aangezien de douane en veiligheidsbeambten op vliegvelden ook zonder uw aanwezigheid het recht hebben om ingecheckte bagage te openen, raden wij u aan uw bagage niet af te sluiten. Dit om schade te voorkomen. Camera´s en andere waardevolle spullen (zoals b.v. belangrijke medicatie), kunt u beter in uw handbagage vervoeren. Sluit u uw koffers wel af dan is dit geheel op eigen risico en dekt uw verzekering eventueel ontstane schade niet. Voorts is het niet meer toegestaan lucifers of aanstekers in te checken of in de handbagage te vervoeren.

Met vriendelijke groet,

uw Exit Reizen Team

HOME
Sitemap