Meestgestelde vragen reizen naar VS & Canada - Exit Reizen
Exit Reizen california rondreismiami reizennew york reizen telefoon Exit USA Reizen - de Amerika specialist
 
INFORMATIE OVER REISDOCUMENTEN NAAR DE VS & CANADA
 
Paspoort, visum & douane voor de Verenigde Staten & Canada Homeland Security
INFORMATIE PASPOORT

Alle passagiers die met een Nederlands of Belgisch paspoort naar/via de Verenigde Staten en/of Canada reizen, dienen met een machinaal leesbaar paspoort te reizen dat door de computer gescand kan worden, voorzien van een digitale foto en een geïntegreerde chip met biometrische kenmerken.

Ook alle meereizende kinderen hebben, ongeacht leeftijd, een eigen paspoort nodig en mogen niet bij één van de ouders in het paspoort staan. Het Nederlands of Belgisch paspoort dient voor reizen naar de VS en Canada zowel voor de heen- als terugreis geldig te zijn, voor andere landen soms langer.

De namen op uw e-ticket(s) dienen exact overeen te komen met de namen in uw paspoort. Ook uw eerste voornaam (dit is niet per definitie uw roepnaam!) dient op de juiste wijze gespeld te zijn.

Paspoort biometrisch & geldigheidsduur Verenigde Staten
 
VISUM & VISA WAIVER PROGRAMMA (VWP)
Indien u beschikt over een Nederlands of Belgisch paspoort en u 90 dagen of langer naar de VS of 6 maanden of langer naar Canada reist, dient u tijdig voor vertrek een visum aan te vragen. Is uw reisduur korter en voldoet u aan bepaalde voorwaarden, dan kunt u in de meeste gevallen zonder visum reizen. U valt dan onder het Visum Waiver Programma (VWP), zie hieronder.
 
ESTA - Reizen naar/via de Verenigde Staten: ETA - Reizen naar/via Canada:
Alle reizigers die onder het Visum Waiver Programma vallen en zonder visum reizen, dienen voor vertrek naar/via de VS een goedgekeurde online ESTA-reistoestemming te hebben. ESTA staat voor ‘Electronic System for Travel Authorization’ en is voor iedere reiziger verplicht. Is u geen reistoestemming verleend, dan kan u de toegang tot uw vluchten of de VS worden geweigerd. Voor het aanvragen van ESTA of meer informatie gaat u naar: https://esta.cbp.dhs.gov/esta. Alle reizigers die onder het Visum Waiver Programma vallen en zonder visum reizen, dienen voor vertrek naar/via Canada een goedgekeurde online ETA-reistoestemming te hebben. ETA staat voor ‘Electronic Travel Authorization’ en is voor iedere reiziger verplicht. Is u geen reistoestemming verleend, dan kan u de toegang tot uw vluchten of Canada worden geweigerd. Voor het aanvragen van ESTA of meer informatie gaat u naar: www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp.
 

Belangrijk: vliegt u via de VS naar Canada of via Canada naar de VS, dient u te beschikken over zowel een geldige ESTA- (VS) als ETA-reistoestemming (Canada). Let tevens op bij uw aanvraag: in het documentnummer van Nederlandse paspoorten komt de letter ‘O’ niet voor, echter kan deze wel het cijfer ‘0’ (nul) bevatten.

 
Uw online ESTA- en ETA-reistoestemming is een verplicht en persoonlijk reisdocument, wordt elektronisch gekoppeld aan uw paspoortnummer en dient u zelf aan te vragen. Exit Reizen kan dit niet voor u regelen. Tevens hebben wij geen inzage in (de status van) uw aanvraag. Indien u hierover vragen heeft en/of de online reistoestemming is geweigerd, dient u contact op te nemen met de dichtstbijzijnde ambassade.
 
Indien u niet over een Nederlands of Belgisch paspoort beschikt, stelt u zich dan tijdig op de hoogte van de visum- en verblijfsreglementen van het land waar u heen reist en/of doe tijdig navraag bij de dichtstbijzijnde ambassade of het consulaat, ook in geval van twijfel. Indien uw paspoort geen biometrische kenmerken heeft, bent u visumplichtig en dient u contact op te nemen met de dichtstbijzijnde ambassade.
 
Verscherpte ESTA-regelgeving per 21 januari 2016 voor reizen naar/via de Verenigde Staten:
- Alle reizigers die onder het Visa Waiver Programma vallen en tevens beschikken over de nationaliteit van Iran, Irak, Soedan of Syrië, zijn visumplichtig en kunnen niet naar/via de VS reizen op basis van een online ESTA-reistoestemming.
- Alle reizigers die onder het Visa Waiver Programma vallen en op of na 1 maart 2011 naar de landen Iran, Irak, Soedan of Syrië zijn afgereisd, zijn visumplichtig en kunnen niet naar/via de VS reizen op basis van een online ESTA-reistoestemming.
 
Indien u visumplichtig bent, adviseren wij u ruim voor vertrek contact op te nemen met de dichtstbijzijnde Amerikaanse ambassade of het consulaat.
 
RIJBEWIJS, CREDITCARD ETC.
Indien u een huurauto geboekt heeft, dient iedere bestuurder een geldig Nederlands of Belgisch rijbewijs mee te nemen. Het rijbewijs dient geldig te zijn voor de gehele huurperiode. Een evt. internationaal rijbewijs wordt ter plaatse alleen geaccepteerd in combinatie met uw originele rijbewijs, neem deze dus altijd mee op reis. Om een auto in de Verenigde Staten en/of Canada te kunnen huren, dient de hoofdbestuurder (wiens naam op de voucher staat vermeld) tevens te beschikken over een creditcard op zijn/haar naam. Indien u de huurauto in New York State ophaalt (o.a. Manhattan, JFK en La Guardia luchthaven), dienen tevens evt. extra bestuurders over een eigen creditcard te beschikken. Van deze creditcard wordt bij het ophalen van de huurauto een afdruk gemaakt voor de borgstelling. Ook veel hotels vragen bij het inchecken om een borg middels een afdruk van uw creditcard. Wij raden u dan ook aan om niet zonder creditcard te reizen. Tevens adviseren wij u ten zeerste om een gedegen reisverzekering af te sluiten. In het buitenland kunnen diverse kosten in geval van calamiteiten zeer hoog oplopen.