Bahama's

gewoon genieten!

  • In de haven van Nassau is het een komen en gaan van cruiseschepen.
    Nassau
  • Paradijselijke stranden Bahama's
    Bahama's stranden

Ook de Bahama's zijn de moeite waard.

De Bahama's zijn ca 700 eilandjes voor de kust van Florida en Cuba,  waarvan ca 250 eilanden bewoond zijn. Een deel wordt al tweeduizend jaar bewoond. De Bahama's vallen onder het Britse Gemenebest.  Ideaal om te duiken (er zijn hier veel haaien!), te varen, maar ook voor een strandvakantie of een cruise lenen de Bahama's zich uitstekend.

De toeristensector en de bankensector zijn goed vertegenwoordigd op de Bahama's. De meeste toeristen komen hier per cruiseschip naartoe.

Bahama's

Nassau heeft maar liefst 250.000 inwoners en het is dan ook de enige grote stad van de Bahama's. Gelegen op het eiland New Providence is Nassau vernoemd naar Willem III, de Nederlandse stadhouder. In 1695 werd Nassau herbouwd na een grote brandstichting in 1684.

Miami ligt op slechts 300 kilometer afstand.

Nassau

Nassau is de hoofdstad va n de Bahama's en telt maar liefst 250.000 inwoners. Na een grote brandstichting in 1684 door de Spanjaarden is dit deel van New Providence Island opnieuw opgebouwd en toen is Nassau ontstaan. Nassau is vernoemd naar Willem III, de Nederlandse stadhouder. 

Miami ligt op slechts 300 kilometer afstand, wat de populariteit verklaart voor cruises naar de Bahama's.

Parlementsgebouw Nassau
Parlementsgebouw Nassau

Great Stirrup Cay

Een eiland dat toebehoort aan Norwegian Cruiselines. Wanneer u de Bahama's bezoekt per Norwegian Cruiseschip is de kans dan ook groot dat u op dit eiland aanlegt.

Cruise Bahama's
Cruise Bahama's

Freeport

Het op Grand Bahama gelegen  Freeport ligt niet ver van het vliegveld. Komt u naar de Bahama's met het vliegtuig dan is Freeport dan ook een bezoekje waard. Recentelijk is Freeport volledig gemoderniseerd en verder ontwikkeld. Het biedt weer alle voorzieningen die een bezoeker van het eiland maar zou kunnen wensen: ongerepte stranden, golf, watersport, duiken, gokken, taxfree shoppen, varen en zeilen, nachtclubs en vissen. 

Voor de kinderen is er nog het attractiepark Pirates of the Bahamas, de internationale bazaar in Freeport, de botanische tuinen van Garden of the Groves, de markt van Port Lucaya, het Rand Naturen Center of het Lucayan National Park.

Bahama's stranden
Bahama's stranden

Veel veranderd en gemoderniseerd

Ik was al 25 jaar niet meer in Freeport geweest. Het bleek totaal gemoderniseerd te zijn. Beter dan ik had verwacht.

Johan Kockengen