Monument Valley

Navajo Nation Tribal Park

Monument Valley:
Valley of the Gods

Eén van de meest herkenbare plekken van Noord Amerika en tevens het meest gefotografeerde gebied ter wereld. Monument Valley is Geen National Park, maar een Navajo Nation Tribal Park. De vallei bestaat uit zandsteen en siltsteen en heeft zijn karakteristieke rode kleur te danken aan het in de bodem aanwezige ijzeroxide. Door erosie van de bodem hebben zich zandsteenformaties gevormd die tussen de 100 en 300 meter hoog zijn en namen als East and West Mitten, Totem Pole en Three Sisters dragen.

Films opgenomen in Monument Valley

Fotogeniek en werkelijk adembenemend: Monument Valley geeft u het gevoel in een klassieke Western film terecht te zijn gekomen. Dit kenmerkende landschap is het decor geweest van vele films en commercials en is het meest gefotografeerde gebied ter wereld. Het adembenemende Monument Valley komt in talloze films, games en muziekalbums voor. Een paar bekende films die zich deels in Monument Valley afspelen:

Once upon a time in the West (1968)
Easy Rider (1969) met Clint Eastwood
National Lampoons Vacation (1983) met Chevy Chase
Forrest Gump (1994) met Tom Hanks
Mission: Impossible II (2000) met Tom Cruise
The Lego Movie (2014)

Monument Valley
Monument Valley

Monument Valley park bezoeken

Monument Valley ligt op het Colorado Plateau vlakbij het stadje Gouldings en wordt al generaties lang beheerd door de Navajo-stam. U bereikt Monument Valley via Highway 163. Aan het einde van de toegangsweg ligt een Visitor Center, waar u onder andere een expositie over de geologie van Monument Valley en over de geschiedenis van de Navajo Indianen aantreft. Daarnaast heeft u vanaf dit Visitor Center een prachtig uitzicht over enkele van de meest bekende rotsen. Het park is goed begaanbaar met de auto en voor de liefhebber is dit park ook te paard te bezichtigen.