Top 3 wintersport bestemmingen Amerika & Canada

​Top 3 wintersport bestemmingen

Opzoek naar een wintersport bestemming in Amerika of Canada?​ Wij hebben de top 3 op een rijtje gezet!

1. Lake Tahoe

Heerlijk skiën en snowboarden in Lake Tahoe wie wilt dat nou niet! Heel veel zonneschijn, nauwelijks drukte bij de liften en in een adembenemend mooi landschap op vakantie? Ga naar Lake Tahoe in het mooie Californië op de grens met Nevada! Deze plaats overtuigt met haar 7 top skigebieden om het meer. Naast de Squaw Valley is Heavenly het grootste skigebied aan Lake Tahoe, en niet alleen belooft de naam een hemelse afdaling: vanaf meer dan 3000 meter hoogte kun je uit 85 afdalingen kiezen. Dit gebied is ook indrukwekkend vanwege haar buitengewone geografische ligging, omdat aan de ene kant van de hellingen het grootste alpine meer van Noord-Amerika ligt, aan de andere kant de woestijn van Nevada.

Winter in Lake Tahoe
Winter in Lake Tahoe

2. Banff

Op ongeveer 2 uur rijden van Calgary ligt één van de mooiste skigebieden van Amerika en Canada, Banff! Hier kunt u perfect skiën en snowboarden. In Banff National Park bevinden zich 3 skigebieden, Banff Mount Norquay, Sunshine Village en Lake Louise. Mount Norquay ligt het dichtsbij het centrum van Banff en kent 60 verschillende routes, waarbij de langste langer dan 1 kilometer is. Sunshine Village is een skigebied wat bestaat uit maar liefst 3 verschillende bergen. Iedere berg biedt de wintersportliefhebber weet wat anders. Zo is Goat's Eye Mountain ideaal voor families met kinderen terwijl op Lookout Mountain alpineskiën mogelijk is. Lake Louise ligt wat verder van Banff maar biedt wel meer dan 17 vierkante kilometer aan skigebied. 

Winter in Banff
Winter in Banff

3. Whistler

Op nog geen 3 uur rijden van Vancouver ligt Whistler. Whistler bestaat uit twee bergen, Whistler Mountain en Blackcomb Mountain. Het gebied heeft meer dan 200 pistes, voor ieder wat wils! Het skiseizoen begint doorgaans al half november al en duurt tot ongeveer half april, met een gemiddelde sneeuwval per jaar van maar liefst 9 meter!

Winter in Whistler
Winter in Whistler