Top 5 nationale parken Canada

Voor de liefhebbers: top 5 mooiste nationale parken in Canada!

In Canada zijn 39 nationale parken te vinden. Het doel van een nationaal park is het behouden van de natuur, recreatie en historisch. Jaarlijks trekken de nationale parken in Canada ruim 9 miljoen bezoekers. Wij hebben de top 5 mooiste parken voor op u een rijtje gezet!

1. Banff National Park

Dit oudste nationale park van Canada staat op bijna alle lijstjes op nummer één. Banff National Park is het eerste nationale park dat in Canada is opgericht. Het park is ruim 6641 km2 groot met valleien, bergen, gletsjers, bossen en rivieren. In 1883 ontdekten drie spoorwegarbeiders de warme bronnen, waarna er vervolgens een nationaal park van is gemaakt. U kunt rond Banff mooie wandelingen maken, o.a. via de Hoodoo Trail en Fenland Trail of u huurt een mountainbike en gaat zo de omgeving verkennen. Banff National Park is in het noorden verbonden door Icefield Parkway met Jasper National Park. Bewandel zeker de Rockpile Trail; het brengt je o.a. bij het beroemde viewpoint.

Tip: tijdens onze 12-daagse reis Canadian Rockies verblijft u twee nachten in Banff, een ideaal moment om een bezoekje te brengen aan dit nationale park. Ook het prachtige meer Lake Louise bevindt zich hier. Deze reis geeft ook de mogelijkheid om Jasper National Park te bezoeken, onze nummer 2 in deze top 5.

Banff National Park
Banff National Park

2. Jasper National Park

Het Jasper National Park is één van de grootste parken in de Canadese Rocky Mountains. Het park is 10.878 km2 groot, u zult onder indruk zijn van de bossen, gletsjers, ruige bergen en wilde rivieren. In het park ligt de hoogste berg van Alberta, Mount Columbia, deze is 3747 meter hoog. In Jasper National Park treft u een grote verscheidenheid aan dieren, zoals elanden, herten, coyotes, wolven en zwarte beren. Tevens beschikt het park over vele kilometers hikingtrails (1200 kilometer).

Tip: ga voor onze 16-daagse rondreis Northwest USA & Canadian Parks. Deze prachtige combinatiereis biedt de mogelijkheid om de Nationale Parken Jasper en Banff te bezoeken! 

Jasper NP
Jasper NP

3. Gros Morne National Park

Het nationale park Gross Morne is niet zo populair als de parken Jasper en Banff, maar deze verdient zeker een plekje in onze top 5. Het park dankt zijn naam aan de Gros Morne, de op één na hoogste berg van de bergketen Long Range. Het beslaat een gebied van zo’n 1.805 km2. Gross Morne heeft de schoonheid te danken aan prachtige watervallen, fjorden en stranden. Het bijzondere aan dit park is dat er elementen in de rotsformaties te vinden zijn van de oceanische lithosfeer. Het is zeker de moeite waard om dit nationale park te bezoeken.

Tip: de 3-weekse rondreis door Canada genaamd Impressive Atlantic biedt de mogelijkheid om op dag 11 een bezoek te brengen aan Gros Morne. Ook geeft deze reis een prima mogelijkheid om andere nationale parken te bezoeken, bv. Cape Breton National Park (zie nummer 4).

Gros Morne
Gros Morne

4. Cape Breton Highlands National Park

Special voor de outdoorliefhebbers; Cape Breton Highlands National Park in Nova Scotia bevat een derde van de 300-kilometer lange Cabot Trail. Er zijn 26 wandelpaden die te bezoeken zijn tussen mei en november. In dit beschermde natuurgebied vliegen de zeearenden boven uw hoofd, spelen de dolfijnen in de zee en grazen de elanden langs de weg. Kortom een prachtig natuurpark voor de natuurliefhebbers.

Tip: check onze 3-weekse rondreis Impressive Atlantic met mogelijkheden om dit prachtige natuurpark te bezoeken.

Cape Breton
Cape Breton

5. Glacier National Park

Het Glacier National Park is voor 12 procent bedekt met ijs en er zijn ruim 140 gletsjers die ver in het dal uitlopen. In dit gebied ligt ook de Rogers Pass, deze is vernoemd naar Major A.B. Rogers die een spoorlijn wilde aanleggen zo ver mogelijk richting het westen in de Selkirk Mountains. De spoorlijn loopt door een acht kilometer lange tunnel onder het bergmassief door. Het park heeft een oppervlakte van meer dan 4.000 km2, bevat meer dan 130 meren, ruim 1000 soorten bomen en planten en honderden diersoorten.

Tip: onze 16-daagse rondreis Northwest USA & Canada biedt de mogelijk om op dag 11 een bezoekje te brengen aan Glacier National Park. In deze rondreis ziet u het beste van Noord-West Amerika en West-Canada. De reis begint in Seattle en u bezoekt verschillende grote steden, als ook prachtige Nationale Parken. 

Glacier National Park
Glacier National Park