San Francisco

Waarom een bezoek brengen aan San Francisco?

San Francisco is volgens velen een van de mooiste steden ter wereld. Dat komt niet alleen omdat de stad op 43 heuvels is gebouwd of om de leuke bezienwaardigheden of prachtige uitzichten, maar vooral omdat het een stad is met vele culturen en een vriendelijke bevolking.

Scroll naar beneden voor meer tips en leuke weetjes, zodat u zeker weet dat u alles uit uw verblijf in San Francisco heeft gehaald!


Onze Top 3!

1.
2.
3. Fietstour San Francisco zonder gids U haalt de fiets op in Fisherman's Wharf en ontdek San Francisco.

Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is 2737 meter lang en 67 meter hoog. De brug werd geopend in 1937. Destijds was dit de langste hangbrug ter wereld. Per jaar rijden er ruim 40 miljoen auto's over de Golden Gate Bridge. Er wordt alleen maar tol geheven (ca. 8 dollar) naar San Francisco toe, maar dit gebeurt alleen electronisch. Heb je geen electronische tolpas dan kun je vooraf of tot 48 uur nadat je over de Golden Gate bent gereden betalen. Je dient dan wel de kentekenplaat van de huurauto in te voeren.

Tevens is het mogelijk om deze brug lopend te betreden, tijdens uw wandeling kan het zijn dat u de brug voelt bewegen. Leuk om te doen, het kan namelijk ook flink waaien en de brug steekt maar liefst 225 meter boven het water uit. De kabels die over de brug liggen zijn bijna een meter dik. De Golden Gate is onderdeel van de Highway 101, die van Los Angeles in kustnabijheid via San Francisco helemaal naar Seattle leidt.

Bay Bridge

De Bay Bridge, welke minder bekend is dan de Golden Gate Bridge, verbindt de steden Oakland en San Francisco en ligt over de Baai van San Francisco.  

Alcatraz

Wanneer u in San Francisco bent, raad ik u aan om zeker een bezoek brengen aan Alcatraz Island. In deze gevangenis hebben meer dan 1500 mensen gevangen gezeten. Een van de bekendste gevangene was Al Capone. Hij verbleef ongeveer 4 jaar op Alcatraz. U kunt vanaf Pier 41 een rondvaart naar Alcatraz maken, een gids vertelt u over de bijzonderheden van deze beruchte gevangenis.

Reserveer uw bezoek aan Alcatraz ruim voordat u  op reis gaat, een trip naar Alcatraz is doorgaans volgeboekt voor de eerstkomende dagen.

Cable Car

Een ritje met de Cable Car is eigenlijk de beste manier om San Francisco te ervaren. In 1873 reden voor het eerst de unieke Cable Cars in San Francisco. Het Cable Car museum is het zenuwcentrum van deze beroemde trams. Hier kunt u in een ondergrondse kijkruimte zien hoe de Cable Cars werken. In dit museum komt u alles te weten over de Cable Cars.

Lombard Street

De meest bekende heuvel is Russian Hill, al was het alleen maar om het prachtige straatje Lombard Street, dat door haar negen haarspeldbochten een gigantische toeristentrekpleister is geworden.

Pier 39

Fisherman's Wharf is een gezellig, toeristisch deel van San Francisco. Bij Pier 39 vinden we talloze restaurants. Maar kijk ook even op de vlonders in het water. Honderden zeehonden liggen hier in de zon. Iets verderop, bij Pier 33 vertrekken boten naar Alcatraz en rondvaartboten. 

Fisherman's Wharf

Fisherman's Wharf is gebouwd in 1846 voor de schepen die hun goederen kwamen afleveren. Allerlei soorten vis werden er verhandeld. Tegenwoordig komen er veel toeristen naar Fisherman's Wharf om winkels te bezoeken of om lekker te eten in een van de vele restaurantjes. Vanaf Fisherman's Wharf ziet u het eiland Alcatraz liggen.

Coit Tower

Op Telegraph Hill ligt deze 64 meter hoge toren en heeft u een prachtig uitzicht over San Francisco.

Muir Woods National Monument

Het Muir Woods National Monument maakt deel uit van de Golden Gate National Area, het ligt op circa 12 mijl van de Golden Gate Bridge. Door de mist is het klimaat hier altijd vochtig en koel, dit schept een uitstekend klimaat voor de Redwood-bomen. De bomen zijn zon 75 meter hoog en 1000 jaar oud. De Redwood-bomen maken van dit park een uniek National Monument.

Iconische gerechten San Francisco

- Clam Chowder van Boudin San Francisco Sourdough aan de Fisherman’s Wharf - Chowder is een romige soep met schelpdieren geserveerd in een uitgehold zuurdesumbrood.

- Cioppini van Tadich Grill - Dit gerecht met allerlei stukken vis, zoals krab, garnalen en witvis wordt gekookt in een bouillon van onder andere tomaat en wijn. Het gerucht gaat dat dit gerecht is ontstaan door Italiaanse vissers welke gemigreerd waren naar San Francisco en na een dag op zee de overblijfselen van de vis in 1 pot deden en daar dit heerlijke gerecht van maakten.

- Joe’s Special van Original Joe's - De Joe’s Special bestaat uit spinazie, uien, champignons, gehakt en eieren. Ergens in de jaren 1920 – 1930 had het restaurant alleen deze ingredienten over een een klant vroeg of ze dit wilde mixen en zo is dit gerecht geboren.

- IT’S-IT Ice Cream Sandwiches van IT’S-IT Ice Cream in Burlingname - In 1928 heeft George Whitney de ice cream sandwich gecreëerd en deze bestaat uit 2 havermoutkoekjes met ijs ertussen en chocola erover heen. Hemels! Tegenwoordig is deze heerlijkheid op veel plaatsen in Amerika te krijgen.

Klimaat

San Francisco heeft een Mediterraan klimaat. Dit houdt in dat het in de zomer niet te warm wordt en in de wintermaanden veel neerslag kan vallen.

Oppervlakte

San Francisco is het centrum van de agglomeratie die ook bestaat uit de steden San Jose, Oakland en Berkely. Hier wonen in totaal 7 miljoen inwoners, waarvan meer dan 800.000 alleen al in de stad San Francisco.

Geschiedenis

Heel vroeger woonden er Indianen op het land waarop San Francisco is gebouwd. Ook hebben Engeland en Spanje er nog aanspraak gemaakt en op een gegeven moment was er zelfs een missiepost genaamd San Francisco de Asis. Maar na de Mexiaanse-Amerikaanse oorlog hebben de Verenigde Staten San Francisco de Asis veroverd en de naam gewijzigd naar San Francisco. In de jaren daarna had de stad nog te maken met de gold-rush en in de jaren 60 was San Francisco de hippiehoofdstad van de wereld. Dit alles heeft er voor gezorgd dat het San Francisco van nu een vrije stad met een vriendelijke bevolking.  

Kleine weetjes!

- Elk jaar wordt er in San Francisco ook een Gay Pride gehouden, genaamd de San Francisco Pride

- In San Francisco werd de eerst spijkerbroek gemaakt door Jacob Davis in de jaren 1870.

- Dat de Wave Organ op de kust van San Francisco Bay een soort van instrument is waarmee geluiden worden gemaakt door middel van golven.

- In Livermore Outlet kunt u "shop till you drop"! Deze outlet ligt op circa 45 minuten rijden van San Francsico.