San Francisco

een ongelooflijk mooie stad

San Francisco

Gebouwd op  zeven heuvels. Deze heuvels definiëren de stad San Francisco. De steile wegen bezorgen San Francisco al direct drie toeristische attracties: De legendarische en zeer onamerikaanse cable car, die de steile heuvels trotseert tot groot vermaak van de passagiers. Buiten op het treeplankje van de cable car hangen is de normaalste zaak van de wereld. De op één van San Francisco's heuveltoppen gelegen Coit Tower, die een prachtig uitzicht geeft over San Francisco. En natuurlijk de beroemde Lombard street. Lombard Street is de straat die zó steil is dat er maar haarspeldbochten van zijn gemaakt.

Cable Car San Francisco

San Francisco

Golden City

San Francisco is hot

Ongetwijfeld is San Francisco één van de mooiste steden ter wereld. Wat hier onmiddellijk opvalt zijn de heuvels. De meest bekende is Russian Hill, al was het alleen maar om het prachtige straatje Lombard Street, dat door haar negen haarspeldbochten een gigantische toeristentrekpleister is geworden. De vermaarde cable cars (kabeltram) zijn voor veel toeristen tegenwoordig de attractie van San Francisco, en zijn met hun rinkelende bellen niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Een bezoek aan Chinatown of de Fisherman's Wharf is zeker de moeite waard. Ook kunt u vanaf pier 41 een rondvaart maken naar Alcatraz Island. San fransisco kent 2 beroemde bruggen De Golden Gate Bridge en de Bay Bridge.


Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is 2737 meter lang en 67 meter hoog. De brug werd geopend in 1937. Destijds was dit de langste hangbrug ter wereld. Per jaart rijden er ruim 40 miljoen auto's over de Golden Gate Bridge. Er wordt alleen maar tol geheven (ca. 8 dollar) naar San Francisco toe, maar dit gebeurt alleen electronisch. Heb je geen electronische tolpas dan kun je vooraf of tot 48 uur nadat je over de Golden Gate bent gereden betalen. Je dient dan wel de kentekenplaat van de huurauto in te voeren.

Tevens is het mogelijk om deze brug lopend te betreden, tijdens uw wandeling kan het zijn dat u de brug voelt bewegen. Leuk om te doen, het kan namelijk ook flink waaien en de brug steekt maar liefst 225 meter boven het water uit. De kabels die over de brug liggen zijn bijna een meter dik. De Golden Gate is onderdeel van de Highway 101, die van Los Angeles in kustnabijheid via San Francisco helemaal naar Seattle leidt.

Alcatraz

Wanneer u in San Francisco bent moet u zeker een bezoek brengen aan Alcatraz Island. In deze gevangenis hebben meer dan 1500 mensen gevangen gezeten. Een van de bekendste gevangene was Al Capone. Hij verbleef ongeveer 4 jaar op Alcatraz. U kunt vanaf Pier 41 een rondvaart naar Alcatraz maken, een gids vertelt u over de bijzonderheden van deze beruchte gevangenis.

Reserveer uw bezoek aan Alcatraz ruim voordat u  op reis gaat, een trip naar Alcatraz is doorgaans volgeboekt voor de eerstkomende dagen.

Cable Car

Een ritje met de Cable Car is eigenlijk de beste manier om San Francisco te ervaren. In 1873 reden voor het eerst de unieke Cable Cars in San Francisco. Het Cable Car museum is het zenuwcentrum van deze beroemde trams. Hier kunt u in een ondergrondse kijkruimte zien hoe de Cable Cars werken. In dit museum komt u alles te weten over de Cable Cars.

Pier 39

Fisherman's Wharf is een gezellig, toeristisch deel van San Francisco. Bij Pier 39 vinden we talloze restaurants. Maar kijk ook even op de vlonders in het water. Honderden zeehonden liggen hier in de zon. Iets verderop, bij Pier 33 vertrekken boten naar Alcatraz en rondvaartboten. 

Fisherman's Wharf

Fisherman's Wharf is gebouwd in 1846 voor de schepen die hun goederen kwamen afleveren. Allerlei soorten vis werden er verhandeld. Tegenwoordig komen er veel toeristen naar Fisherman's Wharf om winkels te bezoeken of om lekker te eten in een van de vele restaurantjes. Vanaf Fisherman's Wharf ziet u het eiland Alcatraz liggen

Coit Tower

Vanaf deze toren heeft u een prachtig uitzicht over San Francisco.

Muir Woods National Monument

Het Muir Woods National Monument maakt deel uit van de Golden Gate National Area, het ligt op circa 12 mijl van de Golden Gate Bridge. Door de mist is het klimaat hier altijd vochtig en koel, dit schept een uitstekend klimaat voor de Redwood-bomen. De bomen zijn zon 75 meter hoog en 1000 jaar oud. De Redwood-bomen maken van dit park een uniek National Monument.