Tips bij het huren van een camper
Exit Reizen california rondreismiami reizennew york reizen
amerika reizen telefonisch boeken - bel 0314 375666

INFORMATIE CAMPERREIZEN AMERIKA & CANADA

Met een camper door Amerika of Canada; één van de meest avontuurlijke manieren om een rondreis te maken!
Al ruim 25 jaar biedt Exit Reizen haar klanten unieke camperreizen aan, onder andere door samen te werken met
gerenommeerde verhuurders zoals Cruise America en Cruise Canada. Lees snel verder voor jouw droomvakantie!

Eenvoudig online campers vergelijken en direct boeken
Wilt u de beschikbaarheid en prijzen van campers vergelijken en/of deze direct online boeken? Dit kan eenvoudig via onze website, klik hier:

 
Maatwerk camperreis

Wist u dat u uw camperreis kunt uitbreiden met een stedentrip, strandvakantie of kunt combineren met een autorondreis inclusief hotelovernachtingen? Neem contact met ons op en laat u vrijblijvend adviseren door onze reisspecialisten, wij stellen graag een vrijblijvend maatwerkvoorstel voor u samen!

 
Aanvullende informatie Cruise America & Cruise Canada

Verhuurder Cruise America/Cruise Canada bestaat inmiddels ruim 40 jaar en is een begrip als het gaat om camperverhuur. Met de grootste vloot en de meeste verhuurlocaties vindt u altijd een camperreis naar uw wens! Hieronder vindt u meer algemene camperinformatie.


Campertypes

Cruise America/Canada biedt een drietal verschillende campertypes aan: C19, C25 en C30. Bekijk het overzicht aan de rechterzijde voor meer informatie over deze types, inclusief (bed)afmetingen, standaard uitrusting en meer. Op divere loacties kunt u ook een T17 Truck Camper huren voor maximaal 3 personen, klik hier voor meer info over dit type.

Flextarieven
Allereerst is het goed om te weten dat de prijs van uw camper gerelateerd is aan de beschikbaarheid van campers in de desbetreffende periode. Zijn er meer campers beschikbaar, dan zal de prijs lager zijn. Zo kan het dus voorkomen dat een grote camper voordeliger is dan een kleine. Vroegboeken is voor camperreizen dus altijd aan te raden! De minimale huurperiode is één week.

Hoeveel mijlen of kilometers?
Bij Cruise America kunt u kiezen uit diverse mijlenpakketten of een ongelimiteerd mijlenpakket boeken. Bij Cruise Canada kunt u kiezen uit diverse kilometerpakketten of een ongelimiteerd kilometerpakket bijboeken. Eventuele kosten voor extra gereden afstanden buiten deze pakketten dient u bij het inleveren van de camper aan de verhuurder te voldoen. Let op: u ontvangt geen restitutie voor niet gereden mijlen of kilometers.

Eerste en/of laatste overnachting
Na een internationale vlucht is een eerste hotelovernachting verplicht, alvorens u de camper kunt ophalen. Het is niet toegestaan om een camper te besturen op de dag van aankomst na een vlucht. Afhankelijk van uw vluchttijden kan een hotelovernachting na inlevering van de camper aan te raden zijn.

Ophalen en inleveren
Campers kunnen worden opgehaald vanaf 13.00 uur ’s middags. U dient op de dag van aankomst of bij voorkeur de ochtend voor het ophalen telefonisch contact met de verhuurder op te nemen om een ophaaltijd af te spreken. Transfers naar het verhuurcentrum zijn niet in de huurprijs inbegrepen.

Uw camper moet worden ingeleverd tussen 9.00-11.00 uur ’s ochtends. Levert u de camper later in, dan riskeert u een boete. Transfers naar hotel of luchthaven zijn niet in de huurprijs inbegrepen.

Alle verhuurstations zijn gesloten op zondag en (lokale) feestdagen. Op zaterdagen kunnen afwijkende openings- en ophaal/inlevertijden gelden, ook indien u de Early Bird Departure Service boekt.

Early Bird Departure Service (EBDS)
Bij een aantal verhuurlocaties kunt u de Early Bird Departure Service bijboeken. U mag de camper dan vroeg ophalen (tussen 9.00-12.00 uur ’s ochtends) en later inleveren (voor 15.00 uur). Tevens is voor een aantal bestemmingen een ophaaltransfer van specifieke hotels naar de verhuurlocaties inbegrepen, alsmede een inlevertransfer van de verhuurlocatie naar specifieke hotels of luchthaven. Vraag één van onze reisspecialisten naar de mogelijkheden.

One-way kosten
Het is mogelijk om een camper in één stad te huren en in een andere stad weer terug te brengen. Hiervoor betaalt u wel een ‘one-way toeslag’. Deze toeslag varieert van USD/CAD 200 tot 600 (exclusief tax), afhankelijk van de locatie, en dient betaald te worden op het punt waar u uw camper huurt. Bent u geïnteresseerd in een one-way, dan kunt u beschikbaarheid en prijzen opvragen bij één van onze reisspecialisten.

Camper uitrusting
De camper is standaard uitgerust met een aantal benodigdheden, echter kunt u persoonlijke- en camperinventarissen bijboeken:

Bovenvermelde onder voorbehoud van evt. tussentijdse wijzigingen. Bij boeking kunt u aangeven of u voor een meerprijs gebruik wilt maken van de generator (benzine aangedreven 110-volt).

Indien gewenst kunt u bij het ophalen campingstoeltjes huren, echter onder voorbehoud van lokale beschikbaarheid. Kinder- en/of babyzitjes en GPS worden niet aangeboden en dient u zelf te regelen.

Verzekeringen
Bij Cruise America en Cruise Canada zijn een aantal verzekeringen standaard in uw huurprijs inbegrepen. Indien aan de voorwaarden van de huurovereenkomst wordt voldaan, het verslag van ongevallen en/of schade onmiddellijk wordt medegedeeld en het voertuig correct wordt gebruikt, zijn uw dekkingen als volgt:

- Wettelijke automatische aansprakelijkheid (W.A.) en aanvullende aansprakelijkheidsverzekering tot USD/CAD 1.000.000 (S.L.I.).
Voertuigschade/verlies: per voorval of incident bent u tot een bedrag van USD/CAD 1.000 verantwoordelijk voor de kosten. In de meeste gevallen bent u verzekerd indien de kosten meer dan USD/CAD 1.000 dollar bedragen (C.D.W.).
- Vergoeding van de reiskosten voor de trip als gevolg van een mechanisch defect, tot USD/CAD 3.000 per trip.

Let op: als het huurcontract wordt geschonden, als u geen proces-verbaal kunt voorleggen of als u zich inlaat met verboden gebruik, dan bent u verantwoordelijk voor alle verlies of schade aan het voertuig, veroorzaakt door welke reden dan ook, ongeacht fouten en alle daarmee verbonden kosten.

Lokale toeslagen, belastingen
Bij het ophalen van campers in o.a. de staten New Jersey en Colorado wordt u ter plaatse een verplichte lokale belasting in rekening gebracht, variërend tussen de USD 2-5 per nacht (exclusief tax), welke niet in uw huurprijs is inbegrepen.

CamperinfoKamperen & voorgestelde reisroutes
In Noord-Amerika zijn er duizenden kampeerterreinen te vinden. Dit kunnen luxe resorts zijn, familiecampings waar gastvrijheid voorop staat, maar ook meer traditionele campings die teruggrijpen op de fundamentele kampeerfaciliteiten zoals die vaak te vinden zijn op National, State and Provincial Park kampeerterreinen.

Antwoorden op veelgestelde vragen over kamperen, hoe en waar deze te boeken, inclusief diverse prachtige routesuggesties in Amerika en Canada, vindt u in ons speciale Tourbook! Klik hier om deze te downloaden (pdf-formaat, 18 mb.)

Borg
Wanneer u de camper huurt, dient u een borg te voldoen van USD/CAD 500 per camper. Deze zal op uw creditcard worden belast. Tijdens evenementperiodes (bv. Burning Man) kan de borg worden verhoogd naar USD 1000, ongeacht of u dit evenement gaat bezoeken. Wanneer u niet in het bezit bent van een creditcard bedraagt de borg USD/CAD 1000-1500. Evt. extra mijlen, eigen risico na schade, bekeuringen, niet betaalde tolgelden etc. zullen worden verrekend met de borg, al dan niet met verhoging van administratieve kosten.

Bestuurders
De minimum leeftijd om een camper te besturen is 21 jaar. Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en legitimatiebewijs, een internationaal rijbewijs is echter niet verplicht.

Onderweg
Cruise America/Canada biedt een 24-uurs servicedienst aan, welke 7 dagen per week bereikbaar is in geval van problemen, ongevallen, schade en/of mechanische- of servicestoringen. Bel t.a.t. naar (800) 334-4110 en informeer tevens uw reisspecialist van uw ongemak. Wij helpen en adviseren u graag verder!

Reisbeperkingen
Let op: het is t.a.t. verboden op onverharde en slecht begaanbare wegen te rijden. Tevens is roken in de campers niet toegestaan.

Verder gelden reisbeperkingen voor de volgende gebieden: Alaska, Yukon, Northwest Territories, Newfoundland, Death Valley en andere woestijngebieden, Manhattan/New York City en Mexico. Meer informatie over deze beperkingen vindt u in het document ‘algemene bepalingen en voorwaarden’ (zie hieronder).

Overige belangrijke documenten en links
- Renters Assistance Guide, krijgt u tevens bij het ophalen van de camper uitgereikt: klik hier (pdf)
- Verhuurlocaties met plattegrond, contactgegevens en openingstijden: klik hier
- Algemene bepalingen en voorwaarden, klik hier (pdf)
- Video-instructie en impressie camperreizen, klik hier

 


Bovenvermelde informatie is t.a.t. onder voorbehoud van evt. tussentijdse wijzigingen, zet- en/of drukfouten. Lees uw huurovereenkomst en de door de Cruise America / Cruise Canada aangeleverde documenten goed door!