Steden en bezienswaardigheden

Oost-Canada

  • Montreal
    Montreal

Mooie afwisseling van steden en natuur

​Hieronder hebben wij een aantal steden en bezienswaardigheden in het oosten van Canada voor u op een rij gezet.

Montreal

Parijs van Noord-Amerika

Montreal is de op twee na grootste stad van Canada. Het ligt in het Franstalige gedeelte van Canada en wordt ook wel het Parijs van Noord-Amerika genoemd. De driehonderd jaar oude haven van Montreal is een van de belangrijkste van Canada. Deze stad biedt ook een grote variatie aan culturele uitstapjes en heeft ook een prachtige botanische tuin. Direct aan de St. Lawrence rivier ligt het mooie historische centrum die u het beste te voet kunt gaan bekijken. Een mooi uitzicht over de stad heeft u bij het St. Joseph 's Oratory kapel, die zich midden in een park bovenop Mount Royal bevindt.

Meer info over Montreal

Niagara Falls

Een van de grootste watervallen ter wereld

De Niagara Falls behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld en vormen samen de grens tussen de VS en Canada, Buffalo (staat New York) en de stad Niagara Falls (Ontario). Niet de hoogte (het verval) is erg groot, gemiddeld ongeveer 60 meter totaal, maar de breedte en de hoeveelheid water die de Niagara watervallen passeert maken ze tot een groot spektakel. Wij raden u aan om een boottocht te maken met de Maid of The Mist. U kunt de watervallen dan van dichtbij zien. Denkt u er wel aan dat u bij deze tocht niet droog blijft.

Meer info over Niagara Falls

Niagara Falls Hornblower Cruise
Niagara Falls Hornblower Cruise

Ottawa

Hoofdstad

Ottawa is de hoofdstad van Canada en dat is merkbaar in elke winkel van de stad. Het Rideau kanaal is de meest geliefde attractie van deze stad en in het bijzonder de uit acht sluizen bestaande kanaaltrap bij de parlementsheuvel. Vergeet u vooral niet het House of Parlement te bezoeken. Vanaf de Peace Tower heeft u het beste uitzicht over de stad. De toren, in 1927 als gedenkteken gebouwd om de gevallen Canadese soldaten uit de Eerste Wereldoorlog te herdenken, heeft 53 klokken en heeft een hoogte van 89 meter. In de zomer kunt u hier dagelijks de wisseling van de wacht meemaken. De andere mooie bezienswaardigheden van Ottawa liggen bij elkaar in het oude centrum van deze stad: de Mile of History. Hier bevinden zich ook een behoorlijke aantal aan musea's.

Meer info over Ottawa

Québec

Poort van het continent

Québec heeft zijn naam te danken aan het woord Kebec, dit betekent in de taal van de Algonquin indianen "de plaats die aan de rivier ligt". Deze grote ommuurde stad en haven worden met recht al meer dan 300 jaar als poort van het continent gezien. Vieux Québec (Old Québec), het historische gedeelte van Québec, bestond vroeger uit twee aparte gedeeltes: Haute Ville (Upper Town) en Basse Ville (Lower Town). Beide delen werden door een 107 meter hoge klif, de Cap Diamant, gescheiden. Brengt u ook een bezoek aan Montmorency Falls Park, hier vindt u verschillende watervallen.

Meer info over Quebec

Toronto

probably the most multicultural city in North america

Toronto - warm in de zomer, koud in de winter

Bezoek je Toronto in de winter? Bereid je dan goed voor en neem warme kleren mee. Min twintig is geen uitzondering in de winter. In de zomer daarentegen is Toronto zomers. Minder regen dan in Nederland en temperaturen boven de 25 graden zijn vrij normaal.​

Kleurrijke metropool Toronto

Toronto is meer dan alleen een toegangsplek tot de Great Lakes, het is een typische culturele smeltkroes, een stad vol kleur en net als zijn wolkenkrabbers overweldigend. De CN Tower, een 554 meter buitenformaat televisieantenne, is het herkenningspunt van Toronto. Jaarlijks bezoeken 1,5 miljoen bezoekers dit gebouw. Tegenover Toronto liggen een paar kleine stukjes land, de Toronto Islands genaamd. Vanuit Toronto gaan hier in de zomer velen picknicken. In Toronto is een bezoek aan Chinatown ook zeker de moeite waard. Daarnaast zijn er natuurlijk vele musea te bezoeken, waaronder de Art Gallery of Ontario en The Royal Ontario Museum.

Klimaat in Toronto

Je kunt in Toronto in de zomer fraai weer hebben, het is er warmer dan Nederland en het regent er doorgaans minder. Het landklimaat van Toronto heeft dus prachtige hete zomers maar ook ijskoude winters. Ook in de winter is er minder neerslag dan in Nederland.

Meer info over Toronto