Bonaire

Algemene informatie

 • De gebouwen in Kralendijk zijn allemaal laagbouw.
  Kralendijk
 • Geniet tijdens het duiken van de prachtige onderwaterwereld.
  Duiken
 • In het zuiden van Bonaire wordt nog steeds zout gewonnen. Onderweg kunt u grote zoutbergen tegen komen.
  Zoutbergen
 • Bonaire National Marine Park ligt rond de hele kust van Bonaire en beschermt daardoor het koraalrif en de vele vissen en schildpadden die hier wonen.
  Koraalrif Bonaire
 • De vogel bananaquit komt veel voor op Bonaire. 
Er zijn wel meer dan 500 soorten vogels te vinden alleen op dit eiland.
  Vogel Banaquit

Vlieg naar Bonaire en geniet van de kleurrijke hoofdstad Kralendijk met zijn leuke winkeltjes, restaurants en mooie gebouwen. 

Boek een tour naar het Washington Slagbaai National Park of ga snorkelen of duiken voor de kust van Bonaire in het Bonaire National Marine Park. Voor de snorkel- en duikliefhebber is dit de perfecte vakantie!

Er zijn nog meer activiteiten welke u kunt doen op Bonaire, zoals golfen, paardrijden, kajakken, wandelen, fietsen, vogels kijken, zeilen en surfen. 

Heeft u zin om op vakantie te gaan naar Bonaire, check dan nu onze reis: 

Bonaire National Marine Park

In 1979 is het Bonaire National Marine Park opgericht. Het Marine Park is het water rond Bonaire en Klein Bonaire en het beschermd 57 soorten koraal, zeegras, mangroves, de vissen en de schildpadden. Er bevinden zich 86 duik- en snorkellocaties waar men makkelijk toegang tot heeft via de kust of per boot. De duiklocatie wordt aangegeven met een gele steen waarop de naam staat en op deze plek mag u duiken. Voor toegang tot het Bonaire National Marine Park wordt een entree gevraagd.  

Klein Bonaire is een onbewoond eiland op circa 800 meter voor de kust van Bonaire en is een waar paradijs voor duikers. Tevens is dit kleine eiland ook heel belangrijk voor de schildpadden die hier hun eieren leggen.


Schildpadden
Schildpadden

Washington Slagbaai National Park

In het noorden van Bonaire ligt het Washington Slagbaai National Park. Dit park is opgericht in 1969 en bestaat uit twee voormalige plantages. In het museum in het bezoekerscentrum wordt u hier meer over verteld. 

In het park bevinden zich cactuswouden, zoutmeren, zandduinen, kalksteengrotten en veel verschillende soorten planten. Het park heeft ook de perfecte leefomgeving voor papegaaien, parkieten, flamingo’s en leguanen. Ook zijn er verschillende beschermde stranden waar de schildpadden hun eieren leggen. Boek een tour door dit fantastische nationale park, wandel een van de wandelroutes of fiets een route met de mountainbike.


Leguanen
Leguanen

Flamingo’s

In het zuiden van Bonaire bevindt zich het reservaat Pekelmeer Flamingo. Hier leven meer dan 10.000 Caribische flamingo’s op de enorme zoutpannen. Door de vele rode carotenen heeft deze flamingo zijn opvallende kleur. Toeristen mogen het reservaat niet betreden. Er zijn langs de weg verschillende kleine parkeerplaatsen aangelegd waarvandaan u de flamingo’s kunt bekijken met een verrekijker. Dit kan ook van het strand Pink Beach.  

Een andere plek waar u de flamingo’s kunt spotten is Lac Bay (ook hier mag u de weg niet verlaten) of bij het Gotomeer (heeft een uitzichtpunt).


Caribische flamingo
Caribische flamingo

Kralendijk

Kralendijk is de hoofdstad van Bonaire en hier kunt u genieten van de gezellige en gemoedelijke Caribische sfeer. 
De Kaya Grandi is de winkelstraat van Kralendijk en hier kunt u goed shoppen. Voor lekker eten of drinken raden wij u aan om naar de Kaya J.N.E. Craande boulevard te gaan. 
In de maanden van november t/m april leggen verschillende cruiseschepen aan. Op deze dagen is er een markt op het Wilhelmina plein.

Loop eens langs de verschillende monumenten, zoals het Eleanor Roosevelt Monument, het 2e wereldoorlog monument of het Betico Croes Monument. Tevens zijn er verschillende historische huizen die in de loop van de tijd zijn opgeknapt, zoals Fort Oranje met zijn echte kanonnen, het postkantoor, het oude ziekenhuis, Plasa Machi Mini en het douanekantoor. Sommige van deze gebouwen kunt u bezichtigen, maar de meeste worden nog volop gebruikt.  Kralendijk
Kralendijk

Strand Bonaire

Het strand is de perfecte plek om te ontspannen. Bonaire heeft ongeveer 22 stranden. Deze stranden zijn niet heel groot. Het ene strand heeft een prachtig wit zacht zand terwijl op een ander strand het zand harder is door de vele vermalen schelpen. Bezoek bijvoorbeeld het Sorobon Beach vlakbij Lac Bay of Playa Lechi met zijn vele palmbomen. Te Amo is een prachtig wit strand waar u perfect kunt snorkelen en er is ook een Pink Beach. De kleur roze wordt veroorzaakt door verbrijzelde schelpen van miljoenen felroze zeedieren. 

Strand
Strand