CuraçaoHier ben je thuis met een tropisch tintje

Curaçao

Dit is dus een ​stukje Nederland voor de kust van Venezuela. Heerlijke stranden, fantastische duikmogelijkheden, het prachtige Willemstad met haar Handelskade, Punda en Riffort Village. Of beklim eens Mount Christoffel in het noorden. Kortom, op Curaçao is genoeg te zien en te doen. 


iets meer over Curaçao

Duiken, relaxen aan het strand, natuur verkennen, watersport, uitgaan, kunst, historie en cultuur. Het is allemaal op Curaçao te vinden. Curaçao is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee voor de kust van Venezuela, maar Curaçao behoort natuurlijk tot het Koninkrijk der Nederlanden. We vinden op het eiland nog veel overblijfselen uit het koloniale verleden.

In de hoofdstad Willemstad vinden we het oude Punda, een eeuwenoud historisch stadsdeel met de Handelskade. 

Het klimaat is warm, met een minimumtemperatuur van 20 en een gemiddelde temperatuur van 28 graden. Het regenseizoen op Curaçao is van oktober tot midden januari. 

Punda

Punda ('de punt') is het o ude stadsdeel van Willemstad. Hier vind je de handelskade en talloze oude kleurrijke panden die toch wel doen denken aan de Nederlandse grachtenpanden. In 1635 werden de panden als Fort Amsterdam gebouwd, waarna in de jaren erna de nederzetting Willemstad ontstond. In 1707 was het gebied volgebouwd en werd er begonnen met bouwen in Otrobanda 'de andere zijde'.


Otrobanda

Aan de andere kant van de Sint Annabaai werd vanaf 1707 Otrobanda 'de andere kant' gebouwd. Hier vinden we de winkelstraat de Breedestraat, gelegen tussen Kurá Hulanda en het Riffort.

Kurá Hulanda is wel het mooist gerestaureerde deel van Otrobanda: In de afgelopen decennia werd deze krottenwijk van Otrobanda’s geheel gerenoveerd tot een prachtig historisch district. Hier zien we nu dan ook een prachtig voorbeeld van de koloniale architectuur met Nederlandse invloed in de Caribbean.

Riffort

In 1828 werden de vervallen verdedigingswerken van Curacao versterkt door de bouw van het Rif Fort, tegenwoordig het Riffort. Deze vestingmuur is tegenwoordig prachtig hersteld en biedt nu beschutting aan Riffort Village, een winkel- en entertainmentcentrum met een mooi uitzicht op Punda. Het Brionplein is het middelpunt van de boulevard in Otrobanda’s .

De grotten van Hato

Gevluchte slaven schuilden in deze grotten en verbleven hier soms maanden. Daarvoor waren er al Ararwak indianen in deze grotten, de 1500 jaar oude wandschilderingen zijn van hun. U kunt een excursie maken naar deze grotten. Elk uur tussen 9 en 17 uur beginnen de tours.  

Christoffelpark

Het nationale park Christoffelpark is een natuurgebied in het noordwesten van het eiland Curaçao. Het park bestaat uit 3 voormalige plantages: plantage Savonet, plantage Zorgvlied en plantage Zevenbergen. De natuur is hier prachtig, een klim naar de berg is vrij zwaar, maar de moeite waard vanwege het prachtige uitzicht. 

Stranden

De prachtige witte zandstranden van Curacao zijn zeker  een bezoek waard. Weinig plekken op aarde hebben zulke mooie turquise wateren met parelwitte zandstranden.

  • Hawaii Reizen
  • West USA westkust
  • Florida Reizen
  • Zuidstaten USA
  • oostkust USA reizen
  • Canada Reizen
  • vliegtickets zonder boekingskosten