Freeport & Grand Bahama

Hartelijk welkom in het paradijs!

Turkoois blauw water!

Met palmbomen omzoomde, sneeuwwitte droomstranden met kristalhelder, turquoise water en luxueuze resorts: welkom in de paradijselijke Bahama's! Ervaar Grand Bahama-duiktrips, speedboottochten of ontspan in de kwaliteitshotels langs de stranden van de Caribische Zee.

Freeport

Freeport is een populair toeristisch centrum en de op een na grootste stad in de Bahama's na de hoofdstad Nassau. Ongeveer een miljoen bezoekers komen elk jaar naar Freeport om het prachtige Caribische eiland vanaf hier te verkennen. Freeport heeft veel winkels, hotels en cafés en is een kleurrijk stad met een Caribische flair. Als een vrijhandelsgebied biedt Freeport veel mogelijkheden voor toeristen en internationale bedrijven. De haven van Freeport is populair bij cruiseschepen, maar ook als jachthaven. De meeste toeristische activiteiten vinden plaats in het  district Lucaya.

Jachthaven van Freeport
Jachthaven van Freeport

Grand Bahama

Op Grand Bahama vind je zowel moderne als historische invloeden. Grand Bahama is vooral de plek waar je kunt genieten van een heerlijk (luxe) vakantie, maar dit is perfect te combineren met een bezoek aan een van de prachtige stranden, het mooie blauwe water, de kleine vissersdorpjes en een historisch stadje. Tevens bevinden zich op het eiland verschillende nationale parken waar de natuur prachtig is. In een park zijn zelfs onderwatergrotten, welke tot de grootste van de wereld behoren.  


Strand Bahama's
Strand Bahama's

 

Top 3 Nationale Parken!

Neem ook de tijd om te genieten van de natuur in de nationale parken van Grand Bahama:  

1. Lucayan National Park

2. The Rand Nature Center

3. Peterson Cay National Park

Lucayan National Park

Het Lucayan National Park is het kroonjuweel van de parken op Grand Bahama Island. Als je het park bezoekt, zie je duizenden pijnbomen, mangroves, varens en tientallen zeldzame soorten bloemen, waaronder orchideeën. Het spectaculaire Gold Rock-strand maakt ook deel uit van het park. 

De onderwatergrotten in het Lucayan National Park behoren tot de grootste ter wereld. Het grottensysteem is gedurende miljoenen jaren gevormd door de werking van het zure regenwater wat de kalksteen heeft weggesleten. Het uitgebreide tunnelsysteem is zowel vanuit de zee als vanaf het land bereikbaar. Wie hier gaat duiken, voelt zich meteen alsof ze in een andere wereld getransporteerd worden. 

Duiken in de onderwatergrotten is echter alleen op bepaalde plaatsen toegestaan. Voor iedere duik heb je een officiële goedkeuring nodig van de UNEXSO, de Underwater Explorers Society. UNEXSO is een uitstekend uitgerust duikbedrijf dat werd opgericht in 1965 op Grand Bahama.

Lucayan National Park
Lucayan National Park

The Rand Nature Center

Het Rand Natuurcentrum biedt 100 hectare natuurschoon in het hart van het centrum van Freeport. Een 2000 meter lang pad slingert door het park. Onderweg vind je verschillende historische planten en bomen van de Bahama's die net zo fascinerend zijn als de vogels.

Peterson Cay National Park

Dit park ligt 1,6 km voor de zuidkust van het eiland Grand Bahama. Met 1 tot 2 hectare is het een van de kleinste nationale parken in de Bahama's. Het park heeft koraalriffen, vooral ten westen van de baai, die geweldig zijn voor het snorkelen en om te duiken. Onder de koraal riffen en gezonken rotsen zie je tropische vissen, elkhorn, zachte koralen, hoornkoralen en af en toe een mantarog of barracuda. Met een boot heb je toegang tot een wit zandstrand aan de noordkant en het is geweldig om hier te zwemmen en te zonnebaden. Peterson Cay is een perfecte bestemming voor een picknick en om even te relaxen!

Tauchen
Tauchen