Lanai

Vakantie in pure luxe

  • Lanai Beach
    Lanai Beach
  • Lanai Strand
    Lanai Strand
  • Ultiem vakantiegevoel
    Ultiem vakantiegevoel

Klein eiland grootse impact

Als het kleinste bewoonde eiland op Hawaï, biedt Lanai zijn bezoekers rust en ontspanning in combinatie met avontuur en luxe.

Het aantal inwoners is beperkt tot ongeveer 3200 inwoners, verspreid over 370 km2. Lanai  was de thuisbasis van de grootste ananasplantage ter wereld. Voor recreatie biedt Hulopoe Bay bezoekers een van de beste stranden van de VS en twee prachtige golfbanen. U vindt op het eiland slechts drie resident hotels, twee luxueuze Four Seasons resorts en het Hotel Lanai. Kortom een exclusieve en luxe vakantiebestemming!


Vakantie op dit eiland

Lanai, het kleinste bewoonde eiland op Hawaï, heeft haar bezoekers veel te bieden. Het ruige en rotsachtige eiland is het best te verkennen per jeep. Er zijn maar een paar wegen geplaveid en nergens op Lanai is een verkeerslicht te bekennen. Het eiland biedt geweldige golfbanen met een prachtig landschap. Je kunt het eiland gemakkelijk per vliegtuig bereiken. Het is nog leuker om het eiland te bezoeken met de veerboot vanuit Lahaina op Maui. De boottocht vanuit Maui duurt ongeveer een uur en de overtocht zelf is een fantastische ervaring. Er is een grote kans dat dolfijnen met de boot meezwemmen of dat u onderweg walvissen in hun natuurlijke omgeving kunt bekijken (afhankelijk van het seizoen).

Resorts / Hotels

Lanai heeft momenteel drie resident hotels, het Hotel Lanai en twee zeer luxe en stijlvolle Four Seasons Resorts, die prachtige golfbanen hebben. 

Fun Facts!

In de jaren 20 kocht James Dole (Dole Ananas) het gehele eiland voor het kweken van ananas. In de tijd dat Dole de teelt leidde, vond 75% van de totale teelt ter wereld plaats op Lanai.

In 1959 werd Lanai een deel van het eiland Maui, maar vandaag behoort slechts 2% van het eiland toe aan Maui. Tegenwoordig is maar liefst 98% in handen van Larry Ellison, een van de rijkste zakenmensen ter wereld, en oprichter van Oracle.