Maui

Valley-Isle

  • Maui Haleakala
    Maui Haleakala
  • Maui zwart strand
    Maui zwart strand
  • Ideaal om te snorkelen
    Ideaal om te snorkelen

Maui is al een herinnering als je er nog bent

Het eiland met prachtige natuur, een aantal niet te missen rijroutes ('Road to Hana'), schitterende stranden en gezellige winkel- en uitgaanscentra in de plaatsjes Kihei, Kapalua en Lahaina. Ook de regio Wailea is van een ongekende schoonheid en komt regelmatig terug in de top-10 lijstjes mooiste stranden. Snorkelen, bijvoorbeeld bij de gezonken vulkaankrater Molokini, is een must! Alle topsurfers bezoeken de noordkust van Maui, op zoek naar de hoogste golven ter wereld.


Onze top 5!

1 'Road to Hana' - Deze 83 km lange route behoort tot een van de mooiste routes ter wereld.

2 Ho'okipa Beach - Het beroemde Ho'okipa Beach is ongetwijfeld de beroemdste windsurfplek ter wereld.

3 Walvisen spotten Lahaina - Lahaina is een van de beste plaatsen ter wereld om bultrug walvissen te zien

4 Molokini - Bij deze kleine onderwatervulkaan kunt u geweldig snorkelen.

5 Haleakala - Ontdek de grootste slapende vulkaan ter wereld.

Het eiland

Maui is het op één na grootste van de Hawaii archipel: Duidelijk te zien is dat het eiland Maui in 2 fases is ontstaan, het zijn feitelijk 2 grote, door lava erupties aan elkaar gegroeide vulkanen met daartussen een stuk vlak landschap. Maui is waarschijnlijk het jeugdigste eiland: Het spreekt jongeren aan en biedt daarvoor veel activiteiten en bezienswaardigheden.

Road to Hana

Hana is wat we in Nederland noemen "Erg geïsoleerd". 2 uur heeft u minimaal nodig om op Maui naar Hana te komen. De Hana Highway voert u met honderden bochten 52 mijl naar het door toerisme onaangetaste dorpje Hana. De noordelijke kustweg is prachtig, u ziet talloze watervallen, baaien, bruggen. De beloning aan het einde is een heerlijk rustig dorpje met prachtige baaien en stranden. Hier komt u weinig toeristen tegen, en het is met recht "Het einde van de wereld". Verder dan dit komt u niet van Nederland af.

Ho'okipa Beach

Ho'okipa Beach staat bekend als de meest bekende windsurfplek ter wereld. Hier ziet u 's werelds beste windsurfers! U komt hier via de Hana Highway. Er zijn observation decks en er staan picknicktafels, dus het is bijzonder leuk om hier even een kijkje te nemen.

Walvisen spotten Lahaina

Deze voormalige hoofdstad van Hawaii is de ideale plek om walvissen te gaan spotten. Halverwege 1800 was Lahaina al hèt centrum voor de walvisvangst. Onder de schippers was destijds ook Herman Melville, schrijver van de klassieker Moby Dick. Daarnaast is Lahaina een gezellig stadje om te bezoeken. Authentieke houten gebouwen en Front Street als gezellig middelpunt met winkels, bars en restaurants

Molokini

Deze kleine onderwatervulkaan is de ideale snorkelervaring. Kraakhelder water, een unieke onderwaterwereld en koraalrif maakt dit tot een onvergetelijke ervaring. Molikini ligt slechts een paar mijl van de kust van Maui.

Haleakala

De ingeslapen vulkaan Haleakala is de grootste vulkaan ter wereld. Vanaf het hoogste punt van deze vulkaan heeft u een prachtig uitzicht over Maui en de omliggende eilanden. De vulkaan is 3055 meter hoog. Voor echte durfals is er een mogelijkheid om de steile vulkaan met mountainbike in rap tempo af te dalen. Deze route is zo'n 30 kilometer.