Niihau

The Forbidden Isle

  • Niihau
    Niihau

Klein privé eiland

Niihau, of Ni'ihau, het meest westelijke eiland van de Hawaiiaanse eilanden, is het kleinste bewoonde eiland in de archipel. Ni'ihau wordt een "verboden eiland" genoemd omdat de tijd hier is gestopt en de inwoners in afzondering leven in de westerse wereld: bezoekers zijn niet toegestaan.

Geschiedenis van het eiland

Het eiland Niihau is eigendom van de familie Robinson, afstammelingen van Elizabeth Sinclair, die het eiland in 1864 voor $ 10.000 kocht van koning Kamehameha. Toen het eiland werd verkocht, was het de voorwaarde van de koning dat de koper het eiland en zijn bewoners beschermt tegen invloeden van buitenaf - en deze belofte wordt vandaag nog steeds vervuld. De eigenaren van vandaag houden de inwoners van Ni'ihau nauwlettend in de gaten en beschermen ze tegen de buitenwereld. Ze houden hun belofte aan de koning, en daarom is er sinds 1864 niets veranderd voor de permanente inwoners van Niihau. Ze leven nog steeds op dezelfde manier als hun voorouders honderden jaren geleden deden. Ze jagen en vissen volgens de tradities van hun voorouders.

Werk op Niihau

Buiten het werk op de Robinsons Ranch, bestaat er geen verdere werkgelegenheid op dit eiland.

Leven op Niihau

Het eiland ligt 17 mijl uit de kust van Kauai en is een wereld apart. Er zijn geen wegen op Niihau, geen auto's, geen winkels, geen restaurants, geen internet, geen elektriciteit. De mensen die daar wonen hebben heel weinig contact met de buitenwereld. Omdat ongeoorloofde toegang ten strengste verboden is, blijft de levensstijl van Ni'ihaus-bewoners in tact en is het eiland totaal onaangetast . Daarnaast is het Niihau een veilige haven voor veel verschillende bedreigde diersoorten.

Fun Facts!

Het eiland Niihau is eigendom van de familie Robinson, afstammelingen van Elizabeth Sinclair, die het eiland in 1864 kocht voor $ 10.000 van King Kamehameha

Omdat de westerse beschaving hier niet is toegetreden, is Niihau een veilige plek voor veel bedreigde diersoorten