Nassau & Paradise Island Bahama's

Paradijselijke eilanden

Een onvergetelijk paradijs!

Met de aantrekkingskracht van een bruisende hoofdstad gecombineerd met tropische lichtheid, worden Nassau en het aangrenzende eiland Paradise Island door de meeste mensen beschouwd als een waar paradijs. 

Hier vindt u geschiedenis, cultuur en hedendaags plezier. Paradise Island betovert met luxe resorts en hotels, diverse restaurants, hippe clubs en veel mogelijkheden voor uitstapjes. Lees hier meer over een heerlijke vakantie op de Bahama's!

Onze top 4!

- Nassau's meest populaire attracties zijn de Houses of Parliament, die te herkennen zijn aan hun roze gevels. Vanwege hun kleur behoren deze gebouwen in de oude stad tot de meest onderscheidende van het land.

- Het piratenmuseum "Pirates of Nassau", in het centrum van de stad, is ook zeker een bezoek waard. Hier wordt een boeiend inzicht gegeven in de tijd en het leven van de piraten.

- Queen's Staircase is een van de meest bezochte attracties op Nassau. Het is een kalkstenen trap gebouwd door slaven tussen 1793 en 1794. Later werd deze trap genoemd naar Koningin Victoria, ter gelegenheid van haar 65ste jubileum. De trap is 31 meter hoog en bestaat uit 65 treden die naar de historische heuvel Bennet's Hill leiden.

- "Bennet's Hill" is een heuvel waarop de ruïnes van Fort Fortcastle liggen. Geniet vanaf dit punt van het prachtige uitzicht over de stad. De kortste weg naar het fort is via de Queen's Staircase. Er zijn dagelijks rondleidingen door de geschiedenis van de ruïnes van het fort.

- Op de bekende stro-markt "Strew Market" worden onder andere handgemaakte hoeden, tassen, manden, sieraden en souvenirs aangeboden. Onder toeristen is de stro-markt in Nassau erg populair  Bij de kleurrijke kraampjes vindt u zeker een geslaagd souvenir.

Nassau

Nassau is een typisch Caribische stad en de natuurlijke haven wordt beschermd door Paradise Island. Hierdoor is het een perfecte aanloophaven voor vele cruisemaatschappijen die hier aanmeren. Het historische stadscentrum, met zijn koloniale architectuur en moderne toeristische infrastructuur, biedt allerlei soorten entertainment, een rijke verscheidenheid aan winkels, restaurants en bezienswaardigheden, vooral aan het drukke Bay Street. 

Er zijn kilometerslange prachtige stranden zoals Cable Beach en Cabbage Beach, evenals kleurrijke koraalriffen die ideaal zijn voor een snorkeltrip op een zonnige dag. Het beroemde Cabbage Beach is vooral populair bij watersportliefhebbers, maar trekt ook veel toeristen vanwege het kristalheldere water en het witte zandstrand. De stranden in het noordwesten van het strand lenen zich bij uitstek voor een dag ontsnappen aan de dagelijkse routine. 

Paradise Island

Paradise Island beschikt niet alleen over kristalhelder, turkooisblauw water, dat geweldig is om te duiken en snorkelen, maar is ook beroemd om het grootste hotelresort in de Bahama's: het spectaculaire Atlantis. Dit resort heeft o.a. het grootste zeeaquarium ter wereld en een verscheidenheid aan bonte casino's. Paradise Island wordt ook omringd door een van de fijnste poederzandstranden. 

Het Aquaventure Water Park biedt een volledig dagprogramma met geweldige glijbanen en entertainment voor het hele gezin. Laat u betoveren door het pittoreske Marina Village tijdens een wandeling of ga winkelen in het Bahamas Craft Centre en Craft Cottage. Maar ook hier kunt u natuurlijk 'gewoon' genieten van de Caribische zon en de paradijselijke stranden.