Coachella Festival

Uniek zesdaags festival in Californië

Muziek, kunst en celebs

​Het Coachella Valley Music & Arts Festival is één van de grootste muziek- en kunstfestivals ter wereld, jaarlijks georganiseerd over twee weekenden in april. Het festival vindt plaats in Indio in Californië, in de buurt van Palm Springs bij Joshua Tree National Park. Het festivalterrein ligt in de woestijn, waar het overdag met ca. 38 graden erg warm kan worden! In dit prachtige decor, vol met bijzondere kunstvoorwerpen en sculpturen, zijn zes podia te vinden. Celebs reizen massaal naar Coachella af, mede vanwege de sterke line-up, mode en bijzondere sfeer.

Wij helpen je op weg!

Met ruim 125.000 bezoekers zijn er kaartjes in overvloed, al is het festival ieder jaar in razend tempo uitverkocht. Zorg dus dat je er op tijd bij bent! Voor een weekendticket, te koop via de officiële Coachella-website, betaal je zo'n $ 400 per persoon. Iets meer te besteden? Vanaf $ 900 heb je een VIP-pass en voor slechts $ 1500 slaap je in een luxe safari-tent ;-) Ben jij één van de gelukkigen met een kaartje? Als Amerika-specialist helpen wij je graag op weg met een voordelig vliegticket, verblijf en bijvoorbeeld een huurauto! Neem direct contact met ons op via info@exit-reizen.nl of bel. 0314-375666.IJzersterke line-up

Op minimaal zes podia wordt ieder jaar een ijzersterke line-up gepresenteerd: "The lineup always introduces the best of the year for the rest of the year!", aldus fervent bezoekster Katy Perry. Coachella is niet alleen de plek voor gearriveerde namen, maar ook voor nieuw talent. Liefhebbers van rock, indie, hip hop en dance komen dan ook niets tekort. Headliners van de afgelopen jaren zijn o.a. AC/DC, Calvin Harris, Lady Gaga, Daft Punk en Jay-Z. Voor 2018 staat in ieder geval Beyoncé op het programma.

Kunstzinnig

Een rondje over het festivalterrein zorgt automatisch voor bijzondere plaatjes. Iedere editie brengen de kunstenaars - zorgvuldig geselecteerd uit honderden aanmeldingen - de meest bijzondere creaties naar de woestijn, zoals deze mega-astronaut in 2014 (foto). Kunstenaars krijgen kort voor aanvang van het festival de gelegenheid hun creatie op te bouwen, waarna deze na afloop meestal weer volledig wordt afgebroken. Een 'once in a lifetime opportunity' voor een groot publiek.

Mode & celebs

Ook mode speelt een belangrijke rol: lange bloemenjurken, jeansshorts en hippieshirts, ieder jaar is er weer een nieuwe populaire festivallook. Met een eigen kledinglijn en een grote sponsordeal met kledingketen H&M springt Coachella hier natuurlijk slim op in. Ook celebrities pakken uit en gebruiken vooral social media om hun look te promoten. Zien en gezien worden dus!