Kennedy Space Center

Florida's space coast

 • Lancering Space Shuttle Atlantis
  Lancering Space Shuttle Atlantis
 • Rocket Garden
  Rocket Garden
 • Ruimtecapsule bij de landing.
  Ruimtecapsule
 • Bij de ingang van het Kennedy Space Center staat dit indrukwekkende monument.
  John F. Kennedy Monument bij de ingang van het Kennedy Space Center

Kennedy Space Center

​Als je geïnteresseerd bent in de ruimtevaartprogramma’s van Amerika plan dan zeker een bezoek van een hele dag in aan het Kennedy Space Center. Je kijkt je ogen uit. Er zijn verschillende tentoonstellingen over de verschillende ruimtevaartprogramma’,s een film over lanceringen en er gaan verschillende tours.

Het Kennedy Space Center ligt op Merritt Island, in de buurt van Titusville, en op circa 1 uur rijden van Orlando. Het complex is ongeveer even groot als de provincie Flevoland.

Top bezienswaardigheden!

Op het Kennedy Space Center kijkt u uw ogen uit.

Rocket Garden: Er is een rocket garden, waar verschillende oude raketten van de NASA’s Mercury, Gemini en Apollo programma’s staan opgesteld

U.S. Astronauts Hall of Fame: In het U.S. Astronauts Hall of Fame worden de Amerikaanse astronauten geëerd.

Tour: Ga op een tour waarbij je langs het Vehicle Assembly Building en het Launch Complex 39 rijdt.

Apollo/Saturn V Center: In het Apollo/Saturn V Center krijg je uitgebreide informatie over de maanlanding in 1969, waarbij Neil Armstrong als eerste voet op de maan zette.

Space Shuttle Atlantis: Bekijk de Space Shuttle Atlantis van heel dichtbij met zijn laaddeuren open.

Theater: In het theater worden verschillende films getoond over de ruimtevaart.

Facts

Natuurgebieden
Op het terrein van het Kennedy Space Center bevinden zich ook veel natuurgebieden, zoals Merritt Island National Wildlife Refuge, Canaveral National Seashore, de Indian River en Mosquito Lagoon. De natuur floreert hier goed, omdat het gebied maar voor een klein gedeelte gebruikt wordt voor de ruimtevaart en de rest van het gebied is verboden voor onbevoegden. In de natuurgebieden wonen onder andere everzwijnen, manatees, slangen en Amerikaanse alligators.

Day of Remembrance
Op de Day of Remembrance wordt elk jaar op het Kennedy Space Center een ceremonie gehouden voor de astronauten van Apollo 1, de space shuttles Challenger en Columbia en andere personen welke overleden zijn op een NASA missie of training.

Naam
Het Cape Canaveral Air Force Station is kort na de moord op president John F. Kennedy omgenoemd naar het John F. Kennedy Space Center.

Bezoekerscentrum
Het bezoekerscentrum op Kennedy Space Center werd op 1 augustus 1967 geopend.

Kennedy Space Center Visitor Complex
Kennedy Space Center Visitor Complex