Top 10 Beaches Florida

Tja, iemand moest dit vervelende klusje doen. De opdracht klonk simpel. Kies de 10 mooiste stranden van Florida. Maar dat is lastiger dan je denkt, want Florida heeft maar liefst 567 stranden, met een totale lengte van bijna 1900 kilometer. Dus met veel zonnebrandcréme hebben we ons naar Florida begeven en na erg veel stranden uitproberen waren we het erover eens. Dit zijn ze.

10

South Beach, Miami

​Natuurlijk is Miami South Beach een strand met veel bezoekers. Dat is trouwens een relatief begrip, want een vol strand op South Beach is qua drukte in de verste verte niet te vergelijken met Zandvoort of Scheveningen op een mooie dag. Dankzij dit prachtige strand, de art deco én dankzij het tropische klimaat is Miami South Beach zo'n belangrijke toeristenbestemming geworden.

Niet voor iedereen een top 10 strand. Maar juist wel in de top 10 opgenomen omdat je hier heerlijk op stap kunt in South Beach, in de bars aan Ocean Drive. Dat mag je als twintiger niet gemist hebben. Dus dit strand ook niet!

9

Lighthouse Point Park​, Daytona Beach

Lighthouse Point Beach, Daytona, Florida at Ponce Inlet

​Een roestbruine vuurtoren staat hier vlakbij dit strand. Vandaar de naam Lighthouse Point. Dit strand is één van die stranden waar je met je auto op mag. Hoe kan het ook ander in Daytona, een stadje dat bekend staat om de Daytona autoraces. De jeugd zal hier graag tijdens het spring break seizoen zijn vakantie doorbrengen, ouderen zullen eerder de rest van het jaar voor Daytona kiezen.

8

St. George Island State Park, Florida Panhandle

Wanneer je een reis maakt van New Orleans naar Miami kom je hier natuurlijk langs. Ook in de zgn. panhandle, in het noordwesten van Florida vinden we de prachtigste stranden die nog mooier worden doordat je ze vaak voor jezelf hebt. 

7

Smathers Beach, Key West

​Key West heeft veel te bieden, je zou er bijna vergeten naar het strand te gaan. In Key West is nl. dit prachtige en idyllische palmenstrand  'Smathers Beach'. Onze prachtige Florida Keys en Key West reizen bekijk je hier

6

Siesta Beach, Siesta Key

5

Caladesi Island State Park bei Dunedin/Clearwater

​Clearwater heeft menigmaal de prijs gewonnen voor 'het mooiste strand van de VS'. Wij vinden het een prachtig strand, het hoort zeker hoog in onze top 10. Wil je Clearwater bezoeken dan kun je bij ons kiezen uit een aantal rondreizen en een aantal strandvakanties.

4

Grayton Beach State Park Florida Panhandle

3

Barefoot Beach in Bonita Springs bij Naples

​Pelikanen, dolfijnen, een prachtige zonsondergang. Deze public beach is gratis toegankelijk en ligt niet al te ver van het Trianon Bonita Bay hotel, dat Exit reizen al twintig jaar in zijn programma heeft.

Bonita Springs is leuk, het strand hier is prachtig.  Kijk hier welke reizen hier langs komen.

2

Bowman's Beach bij Sanibel Island

​Bowman's Beach ligt verstopt achter de duinen aan de westkant van het prachtige Sanibel Island. Doordat dit strand zo aan het zicht onttrokken wordt is het nog meer de moeite waard en wint het het van het bekendere en eveneens prachtige Lighthouse Beach op de zuidpunt van Sanibel. 

Met een fantastische blik op de zonsondergang zul je op Bowman Beach graag blijven tot de schemering invalt. Het kalkwitte zand is prachtig en heeft nog duidelijk de kleur van witte schelpen. NIet missen wanneer je rondreis je in de buurt van Fort Myers brengt!

1

Fort Desoto Beach Park

Een groep van 5 eilanden. Te bereiken met een ferry die je 20 dollar die je ervoor uitgeeft meer dan beloont. De naam van dit strand is eigenlijk een gemiste kans. Het klinkt als een nieuw model Buick in plaats van als één van de prachtigste stranden ter wereld. Niet alleen van Florida: Dit strand & park is perfect voor families. 

Voor de liefhebbers: dolfijnen zie je hier zeer regelmatig langszwemmen. En geloof het of niet, zwemmen met wilde dolfijnen lukt hier vaker dan je zou denken. 

Het strand is ook leuk om te wandelen, want je maakt bijna een 180 graden bocht om het eiland heen. Kortom een ideaal strand.