Top 15 stranden Hawaii

  • Het enige groene strand van Big Island.
    Papakolea Beach

Top 15 stranden Hawaii

Op Hawaii vindt u de meest fantastische stranden! Van prachtig witte zandstranden met azuurblauw water tot stranden met zwart of zelfs groen zand! Er zijn zoveel stranden op Hawaii en de keuze is zo groot…. Daarom hebben onze reisadviseurs hieronder een Top 15 voor u samengesteld met hun favoriete stranden van Hawaii!

Bent u enthousiast geworden en wilt u een reis naar Hawaii maken, check dan de reizen onder deze top 15 en vraag een reisofferte aan. Staat uw droomreis er niet bij, dan stellen wij heel graag vrijblijvend een reis op maat voor u samen. Onze specialisten kennen de eilanden door en door, dus stel uw vragen gerust.

Top 15

1: Lanikai Beach - Oahu

Lanikai Beach hoort bij een van de mooiste stranden van de wereld. Door het witte zand en het azuurblauwe water is het een paradijs. De twee kleine eilanden, Na Mokulua, voor de kust maken het plaatje compleet om prachtige foto’s te maken. Lanikai Beach is een perfecte plek om snorkelen, kajakken, maar ook om te zwemmen. 

Lanikai Beach
Lanikai Beach

2: Pohoiki Black Sand Beach - Big Island

Op Big Island is een nieuw stuk strand ontstaan door de uitbarsting van Kilauea in 2018. Het is een prachtig zwart strand genaamd Pohoiki en dit is onderdeel van het Isaac Hale Beach Park. U kunt hier vissen, zonnebaden en genieten van de omgeving. 

Door de uitbarsting zijn de bezienswaardigheden Kapoha Bay en Ahalanui Beach Park verwoest, waardoor dit nieuwe stuk strand is ontstaan. 


Pohoiki Beach
Pohoiki Beach

3: Big Beach - Maui

Big Beach is een prachtig zandstrand met een indrukwekkend uitzicht. Het strand is ongeveer 800 meter lang, dus plek genoeg om te zonnebaden. Andere namen voor dit strand zijn: Makena Beach en Oneloa Beach en dit strand ligt in het zuid-westen van Maui. Via Big Beach heeft u toegang tot het strand Little Beach. 

Big Beach
Big Beach

4: Waimea Bay - Oahu

Waimea Bay ligt aan de North Shore van Oahu en is bekend om zijn hoge golven van wel 9 meter. Deze hoge golven worden veroorzaakt door de winterstormen in de Grote Oceaan en zijn alleen te zien in wintermaanden. Het beste uitzicht op deze hoge golven heeft u vanaf Kamehameha Highway, maar dan moet u er op tijd bij zijn, want dit is een bekend en favoriet uitkijkpunt. In de zomermaanden is het water kalm en rustig, maar dan is het ook de moeite waard om hier naar toe te gaan. 

Waimea Bay
Waimea Bay

5: Poipu Beach - Kauai

Poipu Beach bestaat uit twee stranden in de vorm van een halve maan. Men kan hier snorkelen, zwemmen, surfen en zelfs voor de allerkleinsten is er een peuterbad, waarbij het water niet diep is. Dit prachtige strand ligt aan de South Shore van Kauai en is al eens tot het nummer 1 strand van Amerika gekozen. 

Poipu Beach
Poipu Beach

6: Wai'anapanapa Beach - Maui

Wai‘anapanapa Beach ligt in WaiÊ»anapanapa State Park en is een strand met zwart vulkanisch zand. Het geeft een prachtig contrast met het blauwe water. In WaiÊ»anapanapa State Park bevinden zich ook zoetwatergrotten, lavatunnels en grotten. Tevens zijn er ook getijdepoelen die van de een op andere dag rood kunnen kleuren door duizenden kleine garnalen. 

Wai'anapanapa Beach
Wai'anapanapa Beach

7: Papakolea Beach - Big Island

Papakolea Beach op Big Island is het enige groene strand in de Verenigde Staten. Het strand is groen door het mineraal olivijn. U kunt Papakolea Beach bereiken vanaf Kailua-Kona. Vanaf hier is het nog ongeveer 2 uur rijden en daarna is het nog ongeveer 4 kilometer lopen. U kunt ook gebruik maken van een shuttle, maar dit is niet verplicht. 

Papalokea Beach
Papalokea Beach

8: Waikiki Beach - Oahu

Waikiki Beach is het strand om te gaan zwemmen, surfen, kajakken of kanoën. Er is een lagoon waar het water rustig is en perfect om te zwemmen, ook voor de kinderen. Voor de surfers is Waikiki een paradijs. Door verschillende surfbreaks, zijn er leuke golfen wat het geschikt maakt voor de beginnende surfers, maar ook zeker voor de gevorderde. De golven zijn perfect het hele jaar door. 

Op Waikiki Beach staat een standbeeld van de legendarische Duke Kahanamoku. Hij won een gouden medaille voor het zwemmen tijdens de Olympische Spelen. Maar waar hij vooral bekend om stond was dat hij heel veel bezoekers het surfen heeft geleerd.  

Waikiki Beach
Waikiki Beach

9: Mākua Beach - Kaua’i

Makua Beach, ook wel Tunnels Beach genoemd is de plek om te gaan snorkelen, surfen en te duiken in de maanden juni t/m augustus. Het strand wordt omgeven door palmen en bergen en voor de kust ligt een rif. Het zand met een prachtige warme gouden kleur nodigt uit om te wandelen langs het water of om te gaan zitten en te genieten van prachtige zonsondergang. Tunnels Beach bevindt zich aan de noordkant van Kauai bij Ha’ena Point. 

Makua Beach
Makua Beach

10: Little Beach - Maui

Little Beach is een wit zandstrand waarbij het blauwe water prachtig contrasteerd. Dit strand ligt helemaal afgeschermd en is te bereiken via Big Beach. Little Beach is ook het enige strand waar men naakt kan zonnebaden. Dit is eigenlijk illegaal op Hawaii, maar wordt op dit strand getolereerd. Indien u uw zwemkleding liever aanhoudt bij een bezoek aan Little Beach, kan dat ook.  

Little Beach Maui
Little Beach Maui

11: Polihua Beach - Lana’i

Geniet op dit 2,5 kilometer lange strand van de zon, maak foto’s, ga picknicken en maak een wandeling langs het water. Bij helder weer heeft u een geweldig uitzicht op het eiland Molokai. Alleen met een four wheel drive kunt u bij dit strand komen. Polihua Beach ligt in het noord-westen van Lanai.  

Polihua Beach - Lanai
Polihua Beach - Lanai

12: Kailua - Oahu

In het Kailua Beach Park bevindt zich het prachtige 4 kilometer lange Kailua Beach. Het zachte witte zand nodigt uit om te zonnebaden of een kasteel te bouwen met uw kinderen. Het blauwe water is ideaal om te gaan zwemmen, snorkelen, kajakken, zeilen of windsurfen. Op een afstand van circa 1,5 kilometer ligt ook het prachtige strand Lanikai Beach. 

Kailua Beach
Kailua Beach

13: Miloli‘i Beach - Kaua‘i

Milolii Beach ligt aan de NaPali Coast en is een klein stuk zandstrand wat wordt beschermd door een natuurlijk rif. Dit strand is alleen bereikbaar in de zomermaanden via het water. Boek een kajak tour waarbij u luncht op dit prachtige stukje strand. Het kan zijn dat een monniksrob u komt vergezellen om te relaxen op het strand.  

14: Pāpōhaku Beach - Moloka’i

Papohaku Beach is een prachtig strand op het eiland Molokai. Op het strand is het vaak heerlijk rustig, zodat het lijkt of u het strand alleen voor zichzelf heeft. Het is een van de langste (circa 5 kilometer) en breedste (90 meter) stranden van alle Hawaiiaanse eilanden. Vanaf dit strand heeft u een prachtig uitzicht op het eiland Oahu. De beste tijd om dit strand te bezoeken is van april t/m augustus. 

Papohaku Beach
Papohaku Beach

15: Nanina Beach, Ni’ihau - Kauai

Vanaf Kauai is het mogelijk om een helikoptertour te boeken om Nanina Beach te bezoeken op het eiland NiiHau, ook wel de Forbidden Island genoemd. De eigenaar van dit eiland is de beroemde Robinson familie. Met de helikopter vliegt u over het eiland. Ook verblijft u een paar uur op het fantastische Nanina Beach waar u kunt snorkelen, zwemmen en genieten van de heerlijke lunch. Deze tour is alleen te boeken bij Nihau Helicopters. 

Belangrijk
Wanneer u naar een strand gaat op Hawaii hou dan de borden / vlaggen in de gaten. Hierop staat vaak informatie of wordt aangegeven hoe de omstandigheden op het water zijn. Op sommige stranden wordt het namelijk afgeraden om te gaan zwemmen en surfen als er slecht weer op komst is of in verband met de krachtige waterstromen vlak voor de kust. Er is niet op elk strand een strandwacht aanwezig. Voor meer informatie kijk hier