Drumheller

Waar het verleden tot leven komt!

 • Langs de Hoodoo Trail kun je veel hoodoos vinden.
  Hoodoo
 • Ontdek hier verschillende relikwieën uit vervlogen glorieuze tijden.
  Atlas Coal Mine Historic Site
 • Je kunt hier veel tentoonstellingen van lang uitgestorven diersoorten vinden.
  Skelet in het Royal Tyrrell Museum
 • Horseshoe Canyon in de Badlands, Alberta in Canada
  Badlands
 • Het enorme T-Rex-beeld staat voor het bezoekerscentrum in Drumheller.
  Uitzicht vanaf de gigantische T-Rex
 • Een bezoek aan het museum mag u zeker niet missen!
  Tentoonstelling in het Royal Tyrrell Museum
 • Oude klassieke auto bij Drumheller
  Herinneringen uit vervlogen tijden

Drumheller

Drumheller ligt in het oosten van Alberta, midden in de zogenaamde Badlands. De kleine gemeenschap met ongeveer 8000 inwoners werd beroemd door de vondsten van dinosaurusbotten en fossielen. Voordat het een toeristische trekpleister werd, speelde mijnbouw hier een grote rol. Je kunt Drumheller het beste tussen juni en september bezoeken, zodat je de omgeving van Drumheller ook te voet, met de fiets, of  alsnog met de auto kunt verkennen. In de stad zelf beginnen vele wandelpaden. Dompel jezelf onder in de wereld van dinosaurussen en reis met ons mee naar het verleden.

Geschiedenis

Drumheller en omgeving waren ooit een waar paradijs voor zowel flora als fauna. Hier woonden talloze dinosauriërs. In 1913 werd Drumheller station een dorp en 17 jaar later een erkende stad. Deze mijnstad beleefde zijn bloei tot na de Tweede Wereldoorlog. Drumheller maakt sinds 1998 deel uit van de Badlands en inspireert jong en oud. De huidige economische bronnen van inkomsten zijn landbouw en toerisme.

Royal Tyrrell Museum

Dit fantastische museum bevat meer dan 130.000 exposities die de prehistorische flora en fauna uitbeelden en je zo door de geschiedenis van de aarde leiden. De tentoonstelling van deze opmerkelijke fossielen en vondsten uit de Alberta Badlands fascineert jong en oud. Als je naar deze collectie kijkt, zie je ook 35 dinosaurusskeletten op ware grootte. Joseph Tyrrell ontdekte de Albertosaurus in 1884 en het museum werd naar hem vernoemd. Neem gerust een paar uur de tijd om rustig dexr prehistorische tentoonstellingen te bekijken. Je kunt ook meekijken over de schouder van de wetenschappers en kijken hoe vondsten worden voorbereid voor tentoonstelling of onderzoek.

Tentoonstelling in het museum
Tentoonstelling in het museum

Hoodoos Trail & Hoodoos

Als je Drumheller richting het zuidoosten verlaat, ben je op de Hoodoo Trail. Deze route brengt je niet alleen naar de Hoodoo Provincial Recreation Day Use Area, maar ook naar het historische verleden van de kolenwinning. De hoodoos, die je vanaf de straat kunt zien, zijn vrijstaande pilaren van zand en klei die zijn gevormd door miljoenen jaren erosie. Sommige zijn zelfs meer dan zes meter hoog! Als je de hoodoos van dichterbij wilt bekijken en foto's wilt maken, blijf dan op de paden om de delicate hoodoos niet kapot te maken.

Hoodoos
Hoodoos

'S Werelds grootste dinosaurus

De enorme Tyrannosaurus Rex is 26 meter hoog en kan in Drumheller niet over het hoofd worden gezien. De replica is 150 meter lang, al moet vermeld worden dat het hele beeld 4,5 keer zo groot is als een echte T-Rex. Als je wilt, kun je tegen een kleine vergoeding de 106 treden beklimmen en genieten van het uitzicht in de verte door de bek van het dier.

Tyrannosaurus Rex
Tyrannosaurus Rex

Atlas Coal Mine National Historic Site

De ooit modernste mijn van de regio is bewaard gebleven als een historische trekpleister die u tijdens een rondleiding kunt bezoeken. Je krijgt een inkijk in de historische gebouwen met de houten vloeren, bekijkt de mijnbouwmachines en beklimt de acht verdiepingen hoge houtskoolcontainer. Toen de Atlas Coal Mine in 1979 werd gesloten, betekende dit ook het einde van de kolenwinning in de Drumheller Valley.

Atlas Coal Mine National Historic Site
Atlas Coal Mine National Historic Site

Horseshoe Canyon

Gelegen op bijna 20 kilometer ten zuidwesten van Drumheller, breekt het vlakke met gras begroeide landschap abrupt uiteen en een uitzicht op een steile kloof vol met unieke rotsformaties opent zich. Je kunt de kloof in klimmen en gaan wandelen, maar let op bij hete temperaturen in de zomer en de zeer gladde oppervlakken bij nat weer. De Horseshoe Canyon is ook een geweldige fotomoment vanwege de gekleurde rotslagen. 

Horseshoe Canyon
Horseshoe Canyon