Gros Morne
Nationalpark

Schoonheid en fascinatie

 • Tijdens het wandelen heb je altijd hele mooie uitzichten.
  Impressie van het Gros Morne National Park
 • Hobbyfotografen komen in het nationale park aan hun trekken.
  Hobby fotografen
 • Er zijn verschillende zwemmogelijkheden voor waterratten in het Gros Morne National Park.
  Zwemmen in het park
 • Geniet van de rust en ruimte in het Gros Morne National Park.
  Geniet van de stilte
 • Het Gros Morne National Park is ook in de winter een geweldige bestemming.
  Winter in het Gros Morne National Park
 • Neem een ​​paar dagen de tijd om dit prachtige nationale park te ontdekken.
  Indrukwekkende aanzichten
 • Kijk in de verte en geniet van de rust en ruimte.
  Landschap in het nationale park

Gros Morne National Park

Denk aan lange zandstranden, onvergetelijke zonsondergangen en een adembenemend landschap als achtergrond - welkom in Gros Morne National Park. In de loop van 485 miljoen jaar heeft de natuur het park zijn huidige uitstraling gegeven en sinds 1987 staat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Fjorden, baaien, meren, plateaus en valleien strekken zich uit over een oppervlakte van 1805 km². De naam is ontleend aan de op een na hoogste berg in de provincie "Gros Morne Mountain". Ga klimmen in het park of wandel door de fjorden tussen torenhoge kliffen. Of bewonder de hoogste watervallen (Pissing Mare Falls) in het oosten van het continent met een hoogte van 350 m! 

Top activiteiten

 1. Wandelen
 2. Boottochten
 3. Vissen
 4. Dieren observeren
 5. Zwemmen
 6. Sterren kijken
 7. Skiën
 8. Theater & Muziek
 9. Camping

Wildlife bekijken

Pak een verrekijker en je camera om de dieren te spotten die hier leven. Deze omvatten bijvoorbeeld elanden, zwarte beer, rode vos, berghaas en vele soorten vogels. Een wandeling op de Viking Trail wordt aanbevolen om bij de beste uitzichtpunten te komen. Houd er rekening mee dat het voeren van wilde dieren ten strengste verboden is.  

Elanden in de Gros Morne
Elanden in de Gros Morne

Wandeltocht

Het Gros Morne National Park is bijna perfect voor alle outdoorliefhebbers. Wandelen op de gemarkeerde of ongemarkeerde paden is gewoon leuk. Verken het afwisselende landschap en let op zeldzame soorten planten, dieren en vogels. Wandelen is een onvergetelijke ervaring, vooral op de Tablelands, terwijl je over de oude zeebodem loopt. Dit karakteristieke rode landschap biedt unieke fotomomenten. Als je in goede conditie bent, kun je ook de berg beklimmen, vanaf de top kijk je neer op Western Brook Pond. Het uitzicht is adembenemend, beloont de inspannende wandeling en is een vinkje op de bucketlist waard. U kunt ook het kilometerslange zandstrand van Shallow Bay nabij Cow Head verkennen en hier gewoon ontspannen.

Eindeloze wandelmogelijkheden
Eindeloze wandelmogelijkheden

Landschap

Het Gros Morne National Park werd niet voor niets uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed! Het spectaculaire landschap wordt op indrukwekkende wijze gevormd door torenhoge kliffen, dramatische fjordvalleien, gletsjermeren, zandstranden en hoogvlaktes. Dit veelzijdige landschap legt visueel uit hoe continenten hun vorm hebben gekregen door het bewegen van aardplaten, hoe oceanen zich openen en sluiten, en waarom vulkanen uitbarsten of aardbevingen plaatsvinden. 

Gros Morne Mountain

Deze berg met het vlakke plateau heeft een hoogte van iets meer dan 800 meter en ligt net buiten Norris Point. Gros Morne Mountain is de thuisbasis van sneeuwhoenders, berghaas en rendieren. Als je de top hebt beklommen, kun je genieten van indrukwekkende uitzichten op het gletsjerlandschap en de fjordarmen van Bonne Bay.

The Tablelands

Tussen de Trout River en Woody Point in het zuiden van het park ziet het er nogal kaal uit als Arizona. Dit plateau heet "Tablelands" en bestaat uit het gesteente peridotiet. Aangenomen wordt dat het een paar honderd miljoen jaar geleden bij een plaatbotsing naar de oppervlakte is gedreven. Omdat de rots alleen onvruchtbare grond heeft, groeien hier bijna geen planten. 

Western Brook Fjord

De Western Brook Fjord is een erg populair fotomoment omdat het indrukwekkende landschap van het Gros Morne National Park heel goed weergeeft. De fjord is eigenlijk een meer, omdat het ooit van de zee was afgesneden. De rotswanden links en rechts van de fjord stijgen tot 600 meter! Het zoute water dat af en toe uit zee naar binnen stroomt, houdt het water vers. Het omringende stollingsgesteente heeft een relatief dunne bodem en geeft daarom voedselarm water af aan het meer. De Western Brook Pond wordt gevoed door verschillende watervallen, waaronder de hoogste in het oosten van Noord-Amerika: de Pissing Mare Falls, die een daling van 350 meter kan laten zien. 

Western Brook Fjord
Western Brook Fjord