Icefields
Parkway

Prachtige panoramische weg

 • Een aanbevolen fotostop op de Icefields Parkway: Big Bend
  Big Bend
 • Je kunt op elke hoek een dier tegenkomen, deze regio is erg populair.
  Wildlife
 • Net als bij Monument Valley in de VS worden hier ook vaak spectaculaire foto's gemaakt.
  Verandering van perspectief
 • Fantastische sprookjesachtige omgeving
  Athabasca Falls in de winter
 • Met een beetje geluk spot je beren langs de weg.
  Nieuwsgierige berenfamilie

De legendarische Icefields Parkway

De bekende plaatsen Banff en Jasper in de provincie Alberta, Canada zijn verbonden door de wereldberoemde Icefields Parkway. Op deze 232 kilometer lange panoramische weg door de Canadese Rocky Mountains staan verschillende hoogtepunten opgesteld. Neem voldoende tijd om te genieten van het adembenemende uitzicht op meer dan 100 oude gletsjers, turquoise meren, met sneeuw bedekte bergtoppen, watervallen en pittoreske valleien. Let ook tijdens het rijden op uw directe omgeving, het is niet ongebruikelijk dat een dier de weg oversteekt. Houdt de camera altijd bij de hand. 

Hoogtepunten langs de weg

- Athabasca Falls

- Sunwapta Falls

- Glacier Skywalk

- Columbia Icefield

- Parker Ridge

- Big Hill & Big Bend

- Weeping Wall

- Peyto Lake

- Bow Lake

Athabasca Falls

Vanuit Jasper gezien zijn de Athabasca Falls het eerste grote hoogtepunt op de Icefields Parkway. De krachtige watervallen zijn erg indrukwekkend, ook al zijn ze niet bijzonder hoog. Verschillende platforms maken prachtige foto's vanuit verschillende perspectieven mogelijk. We raden je aan om hier bij zonsopgang of later op de dag te komen, zodat je zo ongestoord mogelijk kunt genieten van het natuurspektakel.

Athabasca Falls
Athabasca Falls

Sunwapta Falls

De Sunwapta-watervallen komen na de Athabasca-watervallen en zijn gemakkelijk vanaf een brug te zien. In het late voorjaar, wanneer veel smeltwater de rivier vult, is deze waterval bijzonder mooi om naar te kijken. Het water valt hier ongeveer 18 meter diep

Sunwapta Falls
Sunwapta Falls

Weeping Wall & andere wandelpaden

Er zijn verschillende mooie wandelpaden en waardevolle stops langs de Icefield Parkway. Deze omvatten bijvoorbeeld de Weeping Wall, een berg die huilt. De manier waarop het water meer dan 100 meter naar beneden stort, doet denken aan een huilend gezicht.

Een inspannend maar ook de moeite waard wandelpad is "Parker Ridge". Hier kun je in ongeveer 2 uur, 250 meter klimmen en als beloning kun je ontspannen en genieten van het uitzicht op verschillende bergketens en de Saskatchewan Glacier (de langste gletsjer langs de route).


Weeping Wall
Weeping Wall

Peyto Lake

Peyto Lake is niet alleen wereldberoemd via social media. Dit meer, gevoed door de gletsjer, glanst in glanzend turkoois en maakt altijd indruk op jong en oud. Peyto Lake is het meest gefotografeerde meer in de Canadese Rockies. Bow Summit is de beste plek om Peyto Lake te zien, hoewel iedereen natuurlijk zijn eigen voorkeuren heeft. 

Peyto Lake
Peyto Lake

Bow Lake

Bow Lake nodigt u uit om uw benen te strekken na een lange reis. Bij mooi weer worden de bergen perfect weerspiegeld in het meer. Je kunt Crowfoot Glacier, Crowfoot Mountain en Mount Thompson zien. Bow Lake voorziet de Bow River, die onder meer door Calgary stroomt, van water. 

Bow Lake
Bow Lake
Icefields Parkway