Kejimkujik
Nationalpark

 • Het park in het binnenland nodigt uit tot urenlang kanoën.
  Kejimkujik Nationalpark
 • Verken het park te voet of vanaf het water.
  Waterval in het nationale park
 • Een deel van het nationale park ligt ook aan de kust van Nova Scotia.
  Kejimkujik Nationalpark Seaside
 • Het Kejimkujik National Park wordt vaak afgekort als "Keji".
  Kajakken in de "Keji"
 • Er is hier een waarschuwing voor schildpadden.
  Aandacht! Wilde dieren!
 • Een groot meer met dezelfde naam is ideaal voor watersporten.
  Kejimkujik Lake

Kejimkujik Nationalpark

Het Kejimkujik National Park, afgekort "Keji" genoemd, bestaat uit twee gebieden. Het belangrijkste park ligt landinwaarts van Nova Scotia en Kejimkujik Seaside ligt ongeveer 100 kilometer ten zuidoosten ervan aan de kust. Ontdek de prachtige natuur en het culturele erfgoed in dit nationale park. De kans is groot dat een wild dier je pad kruist. Voor sterrenkijkers is Keji een bijzonder hoogtepunt in Nova Scotia omdat het het enige Dark Sky Preserve in de provincie heeft. Kijk naar de lucht in het donker en je zult duizenden sterren kunnen zien. 

Geschiedenis

In 1969 werd het hoofdpark opgericht als nationaal park om hulde te brengen aan oeroude bossen, zeldzame dieren in het wild en de Mi'kmaq-cultuur. De naam komt van Lake Kejimkujik Lake, wat "land van feeën" betekent in de Mi'kmaq-taal. De waterwegen in het park worden al duizenden jaren door de First Nations gebruikt om tussen de Bay of Fundy en de Atlantische kust te reizen. Tijdens hun reizen lieten ze sporen achter in de vorm van rotsschilderingen op stenen of platen leisteen aan de kust. Deze rotstekeningen worden uitgelegd tijdens rondleidingen en bevatten meestal situaties uit het dagelijkse leven van de Mi'kmaq, zoals jagen, vissen of wilde dieren. De kano maakte gewoon deel uit van de Mi'kmaq-cultuur en het is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Kejimkujik National Park. Daar maakt de kunstenaar Todd Labrador kano's van berkenstammen volgens oude traditie. 

Watersportactiviteiten

De traditionele waterwegen, ooit gebruikt door de inheemse Mi'kmaq-stammen, en het grote Kejimkujik-meer kunnen per kano worden verkend. Iedereen kan peddelen, dus een kajak of kano is leuk voor het hele gezin. Stand-up paddling (SUP) is de laatste jaren ook populair geworden. U kunt uw eigen watersportuitrusting meenemen of alles ter plaatse huren.

Kajakken
Kajakken

Wandeltocht

Het Keji National Park biedt 15 verschillende wandelpaden die uitnodigen tot dagtochten - een waar paradijs voor wandelaars! Je rent door verschillende soorten bos, zoals het Acadian bos, door de Red Maple Floodplains of tussen oude hemlocks. De paden zijn het hele jaar door toegankelijk, dus er is een goede kans om verschillende soorten dieren in het wild te spotten. Hier leven herten, vossen en de met uitsterven bedreigde schildpad van Blanding.

Wandelmogelijkheden
Wandelmogelijkheden

Camping

Nadat je de hele dag buiten bent geweest, kun je je op je gemak voelen op een van de campings en de avond laten vervagen. De campings bieden ook plaatsen met elektriciteit aan, maar ook enkele die alleen verlicht worden door de sterrenhemel. Omdat het hoofdpark Dark Sky Preserve 2010 heette, is dit de perfecte plek als je 's nachts naar boven wilt kijken en de adembenemende sterrenhemel wilt bewonderen. Kunstlicht is in het park meestal verboden, zodat men een realistisch zicht heeft op de maan, sterrenbeelden en planeten.

Kamperen in het park
Kamperen in het park

Kejimkujik Seaside

Als je op zoek bent naar een adembenemend en verreikend uitzicht, kun je het beste naar de kust gaan naar het tweede deel van het Kejimkujik National Park: Kejimkujik Seaside. Deze regio aan zee biedt wandelaars verschillende landschappen, geweldige uitzichten en verschillende diersoorten die hier leven over een afstand van 8,5 kilometer. De oceaan ligt voor je en je ziet schoonheid overal waar het oog kan zien. Er zijn witte zandstranden, lagunes, eilanden, turkooisblauw water en delen met eiken- en esdoorns. Keji Seaside is de thuisbasis van de bedreigde vogelsoorten Geelpootplevier. Met een beetje geluk kunt u hier ook zeehonden zien zonnebaden. 

Seaside
Seaside