Kenai

Het hart van het schiereiland Kenai

 • Er zijn verschillende gletsjers op het schiereiland Kenai.
  Gletscher
 • Russische Kerk in Kenai, Alaska
  Holy Assumption Russian Orthodox Church
 • Vaar over de Kenai rivier
  Kenai rivier
 • De Kenai rivier staat wereldwijd bekend om de diversiteit aan vissen.
  Fanatieke vissers aan de monding van de Kenai-rivier

Kenai

In het kleine stadje Kenai op het schiereiland Kenai in Alaska wonen ongeveer 7.000 mensen. Degenen die Kenai bezoeken, kunnen genieten van de majestueuze uitzichten, waaronder drie actieve vulkanen. Kenai is niet alleen economisch het hart van het schiereiland, maar ook een magneet voor alle sportvissers. Aan de monding van de Kenai-rivier komen jaarlijks duizenden vissers om op zalm te vissen. De Kenai River is hiervoor een van de beste rivieren ter wereld. Hier leven de King Salmon, Red Salmon, Silver Salmon en Pink Salmon. Vanwege deze legendarische zalmvisserij is Kenai een van de oudste nederzettingen in Alaska die continu werd bewoond door Europeanen. Het wereldrecord voor een King Salmon werd hier ook gevestigd - de gevangen zalm woog bijna 50 kg!

Populaire activiteiten

- Wandelen en mountainbiken

- Vissen in de Kenai-rivier

- Golf

- Het bekijken van dieren in het wild

- Bezoek aan het Kenai bezoekers- en cultureel centrum (herbergt ook een museum dat de geschiedenis van de stad met Russisch erfgoed uitlegt)

- Watersporten zoals zwemmen, raften, kajakken of kanoën


Kenai National Wildlife Refuge

Het reservaat bestaat uit ongerepte alpiene toendra's, moerassen, rivieren, welke onderling zijn verbonden met meren en bossen. Het gebied wordt in het oosten begrensd door Chugach National Forest, in het zuidoosten door Kenai Fjords National Park en in het zuiden door Kachemay Bay State Park. De toenmalige president Roosevelt liet het heiligdom in 1941 bouwen om elanden te beschermen, dus het heette aanvankelijk Kenai National Moose Range tot 1980. Jaarlijks bezoeken meer dan een half miljoen mensen de Kenai National Wildlife Refuge, het wordt beschouwd als een "miniatuur Alaska" omdat je hier verschillende ecosystemen aantreft. Zo is de dierenwereld ook op vele manieren vertegenwoordigd: berggeiten, dall-schapen, rendier, veelvraten, elanden, wolven, lynxen en beren leven hier. Populaire activiteiten zijn onder meer vissen, wandelen en kanoën. Er zijn twee kanotochten: de Swan Lake Route, die ongeveer 60 mijl en 30 meren heeft, en de Swanson River Route, die ongeveer 80 mijl en 40 bijbehorende meren heeft.

Eland in het wild
Eland in het wild

Beluga Whale Lookout

Gebruik de Beluga Whale Lookout aan de kust bij Kenai voor een beter zicht op de monding van de Kenai-rivier. Het uitzicht op de riviermonding en de vulkanen wordt het hele jaar door aanbevolen. Bovendien zijn beluga-walvissen vaak te zien in de lente en de vroege zomer, die zich voeden met de diversiteit van zalm.

Beluga walvis
Beluga walvis
Kenai, Alaska