Kenai Schiereiland

 • Bekijk de schattige otters terwijl je door Alaska reist.
  Otter in het wild
 • Het schiereiland Kenai is een echt juweeltje.
  Kenai Peninsula
 • Raften bij Cooper Landing, Kenai Peninsula, Alaska
  Raften op het schiereiland Kenai
 • Homer op het schiereiland Kenai
  Homer, Alaska
 • Pittoreske haven met berglandschap in Seward, Alaska
  Seward, Alaska

Kenai schiereiland

Het schiereiland Kenai wordt ook vaak de speeltuin van Alaska genoemd, omdat er eindeloze mogelijkheden zijn voor recreatieve activiteiten. De ruim 41.000 km² bestaat voor 90% uit pure wildernis. De vele verschillende wateren maken een verscheidenheid aan watersportactiviteiten mogelijk. Het schiereiland biedt staats- en nationale parken, een grote biodiversiteit van dieren, majestueuze met sneeuw bedekte bergen, oude gletsjers, uitstekende visomstandigheden en opwindende scènes uit de geschiedenis van Alaska. De goudkoorts vormde de ontwikkeling van de spoorlijn in de regio. Reis met ons mee en laat u fascineren door het adembenemende 360 ° uitzicht op gletsjers, bergen en oceaan.

Must-do

Beren spotten

Vogels spotten

Kanovaren

Hondensledetocht

Vissen

Boottocht naar de gletsjers

Golf

wandeltocht

Mountain biking

Raften

Shoppen


Homer

Hier, "At the end of the road", begint het avontuur! Homer ligt aan de mooie Kachemak-baai en wordt omgeven door gletsjers en bergen. De landtong "Homer Spit" is zeven kilometer lang en daarmee de op een na langste ter wereld. Het strand hier in het noorden staat in de top 100 in de VS! Het is eerder te koud om te zwemmen, maar er zijn fantastische uitzichten en het observeren van dieren in het wild. Homer is ook ideaal voor andere populaire activiteiten zoals vissen, kajakken, beren spotten en wandelen. Ook de foodie- en kunstscene is vertegenwoordigd. 

Homer
Homer

Kenai

Kenai als het economische centrum van het Kenai-schiereiland wordt gevormd door de monding van de Kenai-rivier. Het uitzicht op de rivier met de kans om beluga-walvissen te spotten in combinatie met de uitstekende visomstandigheden trekt veel mensen aan. Kunsttentoonstellingen en prachtige zandstranden trekken bezoekers in de zomer. Zowel de adembenemende wildernis met de vier actieve vulkanen, de diverse fauna en het culturele verleden maken Kenai een populaire bestemming op het Kenai-schiereiland in Alaska.

Beluga walvis
Beluga walvis

Kenai Fjords Nationalpark

Oceaan, ijs en bergen ontmoeten elkaar in het Kenai Fjords National Park. De "hoofdattractie" is het Harding Icefield, waar 40 (!) Gletsjers vandaan komen. Populaire activiteiten in het park zijn onder meer boottochten die vertrekken vanuit Seward en die gasten dieper het nationale park in brengen. Het ijs dat je kunt bewonderen is meer dan 10.000 jaar oud! Ook op het water kun je de regio per kajak verkennen, je zult versteld staan van de omringende gletsjers en fjorden en waarschijnlijk zul je tijdens je tocht wat dieren zien. Degenen die liever wandelen, kunnen de uitdagende Harding Icefield Trail proberen. Dit luspad van 8,2 mijl biedt fantastische uitzichten. Exit Glacier is de enige die met de auto te bereiken is. Van daaruit kunt u korte wandelingen maken, genieten van uitzichtpunten en een natuurcentrum bezoeken.

Kenai Fjords
Kenai Fjords

Across the Bay - Kachemak Bay State Park

Tegenover Homer heeft Kachemak Bay State Park een oppervlakte van ongeveer 400.000 hectare, dat is opgedeeld in bergen, fjorden, gletsjers, bossen en de zee. Wanneer je dit park bezoekt, heb je het gevoel dat de wildernis nooit ophoudt. Als je langs de kust kampeert, heb je vaak het geluk om zeedieren te zien (bijv. zeeotters, zeehonden, walvissen, papegaaiduikers). In de dichte bossen en bergen kun je een eland, zwarte beer, berggeit, coyote of wolf tegenkomen. U kunt de regio te voet verkennen via meer dan 65 kilometer aan wandelpaden. Toegang tot het park is niet mogelijk met de auto.

Seldovia
Seldovia

Seward

Seward is een van de oudste en meest schilderachtige gebieden in Alaska. De plaats vormt de toegangspoort tot Kenai Fjords National Park. Het pittoreske stadje heeft een levendige haven en een historisch stadscentrum met unieke winkels en heerlijke visrestaurants.

Seward
Seward
Kenai Peninsula, Alaska