Madison

Levendige universiteitsstad

  • Het Wisconsin State Capitol is het hart van Madison.
    Wisconsin State Capitol
  • Naast talloze tuinen biedt Madison ook diverse restaurants en uitgaansgelegenheden, bijvoorbeeld op State Street.
    Madison, Wisconsin
  • Vanaf het Monona Terrace Community and Convention Center heb je een geweldig uitzicht op de skyline van Madison.
    Skyline Madison

Divers aanbod aan cultuur, entertainment en lekker eten.

De universiteitsstad Madison is de hoofdstad van de staat Wisconsin en de op een na grootste stad van de staat na Milwaukee. De stad heeft een divers cultureel aanbod, prachtige tuinen, talloze restaurants en staat hoog op de lijst van "beste universiteitsvoetbalsteden". Een bezoek aan het Wisconsin State Capitol en de beroemde Universiteit van Wisconsin wordt ook aanbevolen. Vanaf hier loopt u in ongeveer zes minuten naar State Street. State Street is een populaire voetgangersstraat met tal van winkels, galeries, bars en restaurants. 

Top 5 bezienswaardigheden

- Winsconsin State Capitol
- Monona Terrace Community and Convention Center
- State Street
- Madison Children´s Museum
- University of Wisconsin-Madison

University of Wisconsin

De Universiteit van Wisconsin in Madison werd opgericht in 1848 en is een openbare onderzoeksuniversiteit. Begin februari 1849 begon de eerste klas met 17 studenten. De universiteit is nu de grootste en oudste in de staat Wisconsin met meer dan 42.000 studenten. De campus is ook de thuisbasis van het universiteitsvoetbalstadion "Camp Randall Stadium", dat is uitgerust voor meer dan 80.000 toeschouwers. Hier vinden de thuiswedstrijden van het populaire voetbalteam Wisconsin Badgers plaats.

Camp Randall Stadium
Camp Randall Stadium

Wisconsin State Capitol

De skyline van Madison wordt gedomineerd door het prachtige State Capitol. Het huidige Capitool is het derde dat in Madison wordt gebouwd. De bouw van het eerste Capitool begon al in 1837, hoewel Madison pas in 1848 werd opgericht. Omdat het eerste gebouw al snel te klein werd, werd de tweede Capitol gebouwd in 1857 en voltooid in 1869. Het werd echter volledig verwoest door een grote brand in 1904. Zo begon van 1906 tot 1917 de bouw van het derde en het huidige Capitool. Toen het werd gebouwd, was het Washington D.C. Capitol als model gebruikt, dus de gebouwen lijken erg op elkaar. Het Wisconsin State Capitol is ongeveer 86 meter hoog en de indrukwekkende koepel is gemaakt van wit graniet en wordt bekroond door een standbeeld.

Wisconsin State Capitol
Wisconsin State Capitol

Entertainment en natuur

Madison heeft veel buitenmogelijkheden. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de Olbrich Botanical Gardens of de Allen Centennial Garden. U kunt dieren uit verschillende delen van de wereld zoals leeuwen, pinguïns, flamingo's etc. bewonderen in de Henry Villas Zoo. U kunt ook de talrijke meren verkennen die ideaal zijn om te kanoën of vissen. Een ander hoogtepunt is een bezoek aan het Monona Terrace Community and Convention Center, het ontwerp is gebaseerd op een ontwerp van de bekende architect Frank Lloyd Wright. Het is een congrescentrum aan de oevers van Lake Monona. Indien gewenst kunt u deelnemen aan een rondleiding door het congrescentrum. Het café op het dak heeft een prachtig uitzicht op de skyline van Madison en Lake Monona. Om de dag op een ontspannen manier af te sluiten, is een diner op Memorial Union Terrace op de universiteitscampus een aanrader. Geniet met een verfrissend drankje van het prachtige uitzicht op het meer. 

Henry Villas Zoo
Henry Villas Zoo