Monterey

Sfeervolle kustbestemming!

Monterey is magnificent

Het schiereiland van Monterey is een heerlijke vakantiebestemming. U vindt hier de plaatsen Monterey, Pebble Beach, Carmel en Pacific Grove. Veel mensen vergeten dit mooie stukje van West-Amerika waar u ten volle kunt genieten van het strandleven!

Monterey is een sfeervolle badplaats in Californië met een leuk historisch stadcentrum. Hier vindt u o.a. het supergezellige Cannery Row. Vroeger stonden hier de oude blikfabrieken waar men de sardientjes inblikte. Nu zijn enkele van deze fabrieken omgebouwd naar restaurants en hotels met een eigen unieke sfeer.

In Monterey kun u diverse watersportactiviteiten uitoefenen zoals bijvoorbeeld duiken, surfen, en kajacken, maar ook mooie wandeltochten door de bossen maken. Daarnaast staat Monterey bekend als uitvalsbasis om walvissen te gaan spotten. Ook vertoeft hier langs de kust een groot aantal zeehonden.

Fisherman's Wharf in Monterey
Fisherman's Wharf in Monterey

17 Mile Drive

Deze panoramische weg van 17 mijl lang loopt langs de Stille Oceaan. Hier kunt u genieten van de prachtige vergezichten, de Bird Rock, Lone Cypress, Spanish Bay en Del Monte Forest. Ook komt u langs de golfbaan Pebble Beach Golf Course en mooie landhuizen. Wanneer u door Pebble Beach wenst te reizen, dient u wel tol te betalen aan één van de vijf toegangspunten. Dit komt omdat Pebble Beach een gated community is.

Lone Cypress
Lone Cypress

Voor elk wat wils...

Ontdek het wereldberoemde zeeaquarium in Monterey en geniet van de sfeer van Fisherman’s Wharf. Bent u een liefhebber van golf? Dan kunt u hier enkele mooie golbanen ontdekken. Een divers aanbod van activiteiten en voor elk wat wils. Met dit aanbod van activiteiten is het heerlijk om hier de nodige tijd voor uit te trekken en comfortabel te overnachten in Monterey. Zo kunt u van ’s ochtends tot ’s avonds genieten van alles wat Monterey te bieden heeft.  

Monterey Bay Aquarium - Kwallen
Monterey Bay Aquarium - Kwallen

Locatie

Monterey ligt op circa 2 uur rijden van San Francisco en circa 5 uur rijden van Los Angeles. Een ideale tussenstop dus!

Op reis naar Monterey!

In de onderstaande reizen is Monterey inbegrepen. Maak nu je keuze!​