Highway One

De wereldberoemde kustweg tussen San Diego en San Francisco

Eigenlijk heb je voor de Highway One een week nodig

Aan de Highway One kun je het Hearst Castle bekijken, honderden zeeolifanten zien bij Piedras Blancas, barbequen doe je aan het strand in Pismo Beach, surfen doe je bij Big Sur. Zeehonden zie je bij Pebble Beach aan de 17 Mile drive. Heerlijk dineren kun je in Monterey op Cannery Row of in het idyllische Carmel by the Sea.  Een waterval die het strand op valt zie je in het relatief onbekende Julia Pfeiffer Burns State Park.


Beleef de Highway One

Van zuid naar noord of van noord naar zuid. Veel maakt het niet uit. Idealiter plant u na Los Angeles een overnachting in de buurt van Santa Barbara, één in Pismo Beach en twee in Monterey. Heeft u niet zoveel tijd dan volstaan Pismo Beach en Monterey of één van beiden.

Van Los Angeles naar San Francisco

In totaal is de Highway One van  Los Angeles naar San Francisco circa 450 mijl en mag u rekening houden met acht uur rijtijd. Dit is natuurlijk uitstekend te doen in 2 dagen, maar er is zoveel leuks te zien en te doen dat u er makkelijk ook een week over kunt doen. Bij onze reizen is het nooit een probleem om een extra stop of extra nacht aan uw reis toe te voegen.

Highway One - updates over de wegafsluiting

 • Pfeiffer Bridge is beschadigd (Highway One)
  Pfeiffer Bridge is beschadigd (Highway One)
 • Een stuk van de weg, 8 mijl ten zuiden van Big Sur, is weggeslagen
  Een stuk van de weg, 8 mijl ten zuiden van Big Sur, is weggeslagen

Afsluiting deel Highway 1

​Na hevige regenval in de wintermaanden en een aantal seismologische activiteiten ​is in het voorjaar de Highway One op een paar plekken beschadigd. Op één plek, 8 mijl ten zuiden van Big Sur is de weg zelfs door een aardverschuiving helemaal weggevaagd.

Een heel nieuw stuk weg zal worden aangelegd op de plek van de grootste aardverschuiving. verder moet de Highway One op meerdere plekken hersteld worden en dit leidt er dan ook toe dat u van Monterey tot San Simeon via de 101 dient te rijden. Hoewel deze weg ook prachtig is, is het geen kustweg. Vooralsnog verwachten wij dat de Highway One sowieso tot laat in de zomer van 2018 enige vorm van hinder ondervindt van de beschadigingen. 

U kunt een deel van de attracties aan de Highway 1 nog wel bezoeken, (Hearst Castle) maar u dient rekening te houden met een langere rijtijd omdat u gewoon terug moet rijden.

Hier kunt u de actuele condities lezen over de Highway 1


 • Hawaii Reizen
 • West USA westkust
 • Florida Reizen
 • Zuidstaten USA
 • oostkust USA reizen
 • Canada Reizen
 • vliegtickets zonder boekingskosten