Hurricanes

Hurricane

In het najaar ontstaan er in het Caribisch gebied elk jaar een tien- tot twintigtal hurricanes. Een hurricane is een ronddraaiend lage drukgebied met windsnelheden boven de 120 km/h. Veel hurricanes komen nooit aan land of zwakken af tot een gewone storm als ze aan land komen. Maar een enkele keer is een hurricane gevaarlijk en leidt tot 

Hurricane Season

Voor Noord Amerika relevante hurricanes ontstaan in de regio Atlantische Oceaan / Gulf of Mexico / Caribische Zee. Het hurricane seizoen is van 1 juni tot 30 november, met de zwaarste hurricanes doorgaans tussen midden augustus en midden oktober. Dit is een periode wanneer op een plek met warmer water (ten minste 27 graden Celsius) een storing plaatsvindt waarbij een lage drukgebied van alle zijden warme lucht aanzuigt. 

Hurricane Matthew (2016)

Matthew (2016) 4 - 6 oktober

Matthew richt grote schade aan op Haïti en Cuba met bijna zeshonderd doden. De hurricane verplaatst zich richting Florida maar lijkt daar langs de Amerikaanse kust  langzaam af te zwakken. In Florida worden op 6 oktober evacuaties doorgevoerd

Matthew (2016) 7 oktober

Hurricane Matthew is op 7 oktober om 13.30 in Florida aan land gekomen. De hurricane verplaatst zich met een snelheid van 20 km per uur naar het noorden en een luchtdruk van 938 mb. De kracht is Inmiddels iets afgezwakt tot een categorie 3 hurricane met windsnelheden tot 200 km/u. De eilanden voor de Atlantische kust van midden Florida (Melbourne, Cape Canaveral) zullen te maken krijgen met vloedgolven en overstromingen.

De verwachting is nog dat Matthew één van de zwaarste hurricanes zal zijn die de VS in de afgelopen 50 jaar gezien heeft.

Statement van National Weather Service Melbourne, Florida:

Tropical Storm force wind gusts will occur southward to the Treasure Coast and inland to near northern Lake county and metro Orlando.

Considerable ponding of water can be expected on roadways, especially in Volusia county from rainbands on the west side of Hurricane Matthew.

Only emergency travel is recommended this morning.


Matthew 8-9-10 oktober

De hurricane trekt langs de Florida kust naar Georgia. Geleidelijk zwakt Matthew af naar een tropische storm op maandag 10 oktober. In de Verenigde Staten eiste Matthew zeventien slachtoffers, allemaal mensen die niet uit de evacuatiezone waren vertrokken.

NHC insisted that Matthew remained "extremely dangerous"

Hurricane Matthew weakened to a Category 3 storm overnight on Friday, but the National Hurricane Center (NHC) insisted that it remained "extremely dangerous" as it moved closer to the east coast of Florida.

7 oktober 2016

noodtoestand uitgeroepen

Obama declares state of emergency as 'potentially disastrous' hurricane Matthew approaches Florida

6 oktober 2016

  • Hawaii Reizen
  • West USA westkust
  • Florida Reizen
  • Zuidstaten USA
  • oostkust USA reizen
  • Canada Reizen
  • vliegtickets zonder boekingskosten