Huurauto

Informatie over huurauto's

Huurauto ophalen nadat u bent geland

Na het ophalen van uw bagage volgt u de borden 'pick up rental car'. Afhankelijk van de luchthaven waar u bent geland, zijn er na het verlaten van de aankomsthal per luchthaven verschillende situaties mogelijk:

 • U kunt lopend naar de incheckbalie van het autoverhuurbedrijf, deze is direct op de luchthaven gevestigd.
 • Er is een transfer vanuit de luchthaven met een shuttlebus rechtstreeks naar de locatie van de autoverhuurder vlakbij de luchthaven.
 • Er is een transfer vanuit de luchthaven met een shuttlebus of met een treintje naar de huurautoterminal waar de incheckbalies van autoverhuurders zich bevinden.


Wij hebben uw huurauto voor een bepaald tijdstip, bv. in aansluiting op uw vlucht, bij de autoverhuurder gereserveerd. Mocht u besluiten om de huurauto op een later moment op te gaan halen (bijvoorbeeld de volgende ochtend), meldt dit dan aan ons bij het boeken of bij de autoverhuurder bij aankomst. Zo kan de autoverhuurder uw auto voor het gewenste ophaalmoment inplannen en vasthouden. Meldt u dit niet, dan bent u een 'no-show' en kan het zijn dat de door u gereserveerde auto niet beschikbaar is. Autoverhuurders streven ernaar om steeds de voorradige duurdere auto's als upgrade te verhuren aan arriverende klanten. Het is dus geenszins zo dat de auto die voor u gereserveerd is er de volgende dag nog staat.


Huurauto inleveren

U rijdt naar het vliegveld en volgt daar de borden 'return rental car'. Afhankelijk van de luchthaven van waar u gaat vertrekken, zijn er verschilllende mogelijkheden om van het autoverhuurbedrijf naar de luchthaven te gaan:

 • U kunt lopend naar de vertrekhal van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.
 • Transfer vanaf het autoverhuurstation met een shuttlebus of met een treintje naar de vertrekhal van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.


Verzekeringen huurauto

Welke verzekeringen heeft u nodig tijdens uw autohuur en welke niet? Klik hier

Kinderstoel huurauto

Wij kunnen een kinderstoel voor u aanvragen. De kosten hiervoor bedragen ca. $ 10 per dag (exclusief tax), en dit dient u bij het ophalen van de huurauto te betalen aan de autoverhuurmaatschappij. Eventueel kunt u zelf ter plaatse een stoeltje aanschaffen, deze kunt u kopen bij een van de vele warenhuizen.

Huurautoverzekeringen

wat heeft u nodig en wat niet?

Dekking C.D.W. / L.D.W.

Voor alle via Exit Reizen geboekte huurauto’s in de Verenigde Staten geldt standaard dat deze, zonder bijbetaling, zijn verzekerd voor diefstal en schade tot de volledige waarde van de auto, vergelijkbaar met all-risk. In sommige staten kan een eigen risico gelden. 

In Canada geldt afhankelijk van de verhuurder een eigen risico van ca. CAD 800 bij schade aan het voertuig, m.u.v. enkele kleinere verhuurlocaties waar het eigen risico hoger is. Lees dit goed na in uw huurovereenkomst. Deze dekking komt te vervallen indien er sprake is van roekeloos rijgedrag en/of niet aan de bepalingen van de huurovereenkomst wordt voldaan.

Dekking S.L.I. / L.I.S. / E.P.

Voor huurauto’s in zowel de Verenigde Staten als Canada geldt dat deze tegen de lokale wettelijke minimumvoorwaarden zijn gedekt (liability). 

Voor de meeste via Exit Reizen geboekte huurauto’s wordt standaard, zonder bijbetaling, een aanvullende aansprakelijksheidsverzekering afgesloten (SLI, LIS of EP), waarbij deze dekking wordt verhoogd tot USD/CAD 1.000.000 per huurauto. Deze dekking komt te vervallen indien er sprake is van roekeloos rijgedrag en/of niet aan de bepalingen van de huurovereenkomst wordt voldaan.

Let op de juiste dekking

Belangrijk is erop te letten dat u enerzijds afdoende verzekerd bent voor calamiteiten (ongeluk, schade bij derden, schade aan uw eigen voertuig). Wij verhuren alleen huurauto's mét verzekering, zoals u die als Nederlander gewend bent en ook in Amerika nodig heeft. Boekt u uw auto direct op een Amerikaanse website dan dient u zelf nog de verzekering toe te voegen. De verhuurorganisatie zal niet verifiëren of en hoe u verzekerd bent. Desalniettemin is onverzekerd rondrijden in Amerika strafbaar en daarnaast ook zeer sterk af te raden.

Optionele extra's & upgrades

Het komt regelmatig voor dat het baliepersoneel van de verhuurder u bij het ophalen van de huurauto optionele extra’s aanbiedt. Zo biedt men vaak tegen bijbetaling een huurauto aan uit een duurdere categorie dan welke u gereserveerd heeft. Tevens kunnen extra (al dan niet overbodige) verzekeringen worden aangeboden, zoals een optionele inzittenden- en ongevallenverzekering, uitgebreidere pechhulpdienst etc. Verzekeringen worden verkocht voor een prijs per dag, exclusief tax, waardoor deze optionele kosten bij langere huurperiodes snel kunnen oplopen.

Het baliepersoneel ontvangt reizigers van overal ter wereld en kan niet inschatten in welke mate u zich reeds zelf verzekerd heeft, bv. middels een reis- en ongevallenverzekering. U dient dan ook zelf na te gaan óf en welke upgrade en/of verzekeringen u wenst af te sluiten. Laat u goed voorlichten door het baliepersoneel voordat u besluit optionele verzekeringen te kopen. U bent geenszins verplicht welke verzekering dan ook af te sluiten en/of een te betalen upgrade van uw categorie huurauto te accepteren! Wij raden u met klem aan alleen datgene te accepteren wat u zelf werkelijk noodzakelijk acht.

Wees alert

Op de huurovereenkomst, welke u ter plaatse met de verhuurder aangaat, staat duidelijk vermeld voor welke (optionele) extra’s en/of heffingen u dient (bij) te betalen. Wij raden u aan om de huurovereenkomst goed door te lezen, alvorens u deze ondertekent. Bij sommige verhuurmaatschappijen is de huurovereenkomst ook in het Nederlands of Duits verkrijgbaar. Laat eventuele onduidelijkheden goed uitleggen! Het is altijd jammer om te betalen voor iets wat eigenlijk overbodig is. Prijzen van extra’s worden per huurdag, exclusief lokale taxes, vermeld en die bedragen kunnen bij huurperiodes van soms enkele weken behoorlijk oplopen.

Spijt?

Mocht u een upgrade of een verzekering hebben afgesloten en hier toch op willen terugkomen, ga dan direct terug naar de dichtstbijzijnde verhuurlocatie en schroom niet uw vergissing kenbaar te maken. Doorgaans voorkomt u daarmee een grotere teleurstelling achteraf.

Exit Reizen kan achteraf geen claims in behandeling nemen, die betrekking hebben op de door u met de verhuurmaatschappij afgesloten huurovereenkomst. Dit geldt ook voor claims welke betrekking hebben op de door u ter plaatse overeengekomen optionele extra’s en/of verzekeringen, aangezien deze buiten de invloed van Exit Reizen vallen. Tevens wordt geen restitutie verleend voor huurauto’s die eerder worden ingeleverd dan op de huurautovoucher vermeld staat. Nogmaals: leest u de huurovereenkomst voor het ondertekenen zorgvuldig door!

Benzine & tanken

gaspolicy

Benzine

Doet u de verhuurder liever geen volle tank kado? En betaalt u de verhuurder liever geen 30 dollar om uw auto vol te tanken. Lees dan hieronder bij het kopje 'Gas Policy' de regeltjes omtrent tanken.

Gas Policy (voltanken of niet?)

Wanneer u bij ons een auto huurt met het Gold-pakket, dan is de eerste tank inclusief en kunt u uw auto leeg terugbrengen. Boekt u via ons u het Inclusive-pakket, dan krijgt u ter plaatse de keuze:

Return Full: u tankt de auto vol vlák voor inlevering. Indien u de huurauto niet volledig volgetankt inlevert, zal de verhuurder deze voltanken en dit achteraf met u afrekenen. Let op: de verhuurder berekent hiervoor meestal een hogere benzineprijs per gallon en soms een servicetoeslag.

Buy Gas Upfront / Return Empty: u koopt de eerste tank benzine bij het ophalen van de huurauto (ook wel 'fuel service option' genoemd) en kunt de huurauto zo leeg mogelijk inleveren. De kosten hiervoor zijn normaliter alleszins redelijk en vindt u terug op uw huurovereenkomst en is vaak ook duidelijk gepubliceerd bij de balie. Het voordeel van deze optie is dat u voor inlevering de huurauto niet hoeft vol te tanken, handig en snel!

Uitzonderingen gelden voor enkele verhuurlocaties, zoals bijvoorbeeld op Manhattan (New York). Hier krijgt u een auto mee met een bepaalde tankvulling (bijvoorbeeld 3/8 vol) en dient u de huurauto met dezelfde hoeveelheid benzine in te leveren.

Huurauto pakketten USA

bekijk hier de mogelijke pakketten in de USA

Alamo / National Inclusive pakket USA

Huurprijs inclusief:

 • Onbeperkte kilometers
 • CDW-verzekering: voor schade aan en diefstal van de huurauto, zonder eigen risico (t.a.t. onder voorbehoud van wijzigingen, dit geldt niet bij roekeloos rijgedrag). In New York geldt een eigen risico van USD 100, in Illinois USD 200.
 • SLI-verzekering: aanvullende W.A.-verzekering voor schade aan derden tot USD 1.000.000
 • Lokale belastingen, toeslagen en evt. milieuheffingen
 • Sommige drop-off kosten, mits ten tijde van reservering aangevraagd, zoals binnen Californië en Florida. De auto dient minimaal van Compact-categorie te zijn.

Huurprijzen exclusief

 • Drop-off kosten (wanneer u de huurauto op een ander verhuurstation terugbrengt dan waar u deze heeft opgehaald), variërend van USD 100-500 excl. lokale belastingen
 • Alle ter plaatse genomen extra's, bv. een upgrade, extra verzekeringen, kinderzitjes, GPS etc.
 • Toeslag voor underage-bestuurders tussen 21 en 25 jaar
 • De eerste tank benzine en benzine onderweg
 • Tolwegen
 • Customer Facility Charge op bepaalde locaties
 • Over evt. extra's die u ter plaatse afsluit, dient u tevens lokale belastingen te betalen


Alamo / National Gold Pakket USA

Minimum huurperiode 4 dagen
Huurprijzen inclusief:

 • Onbeperkte kilometers
 • CDW-verzekering: voor schade aan en diefstal van de huurauto, zonder eigen risico (t.a.t. onder voorbehoud van wijzigingen, dit geldt niet bij roekeloos rijgedrag). In New York geldt een eigen risico van USD 100, in Illinois USD 200.
 • SLI-verzekering: aanvullende W.A.-verzekering voor schade aan derden tot USD 1.000.000
 • Lokale belastingen, toeslagen en evt. milieuheffingen
 • Kosten voor max. 3 extra bestuurders vanaf 25 jaar
 • Eerste tank benzine, m.u.v. ophaallocaties in Manhattan (New York)
 • Sommige drop-off kosten, mits ten tijde van reservering aangevraagd, zoals binnen Californië en Florida. De auto dient minimaal van Compact-categorie te zijn.

Huurprijzen exclusief:

 • Drop-off kosten (wanneer u de huurauto op een ander verhuurstation terugbrengt dan waar u deze heeft opgehaald), variërend van USD 100-500 excl. lokale belastingen
 • Alle ter plaatse genomen extra's, bv. een upgrade, extra verzekeringen, kinderzitjes, GPS etc.
 • Toeslag voor extra bestuurders vanaf 25 jaar vanaf de vijfde bestuurder
 • Toeslag voor underage-bestuurders tussen 21 en 25 jaar
 • Benzine onderweg
 • Tolwegen
 • Customer Facility Charge op bepaalde locaties
 • Over evt. extra's die u ter plaatse afsluit, dient u tevens lokale belastingen te betalen


Alamo / National Underage pakket USA

Huurprijzen inclusief:

 • Onbeperkte kilometers
 • CDW-verzekering: voor schade aan en diefstal van de huurauto, zonder eigen risico (t.a.t. onder voorbehoud van wijzigingen, dit geldt niet bij roekeloos rijgedrag). In New York geldt een eigen risico van USD 100, in Illinois USD 200.
 • SLI-verzekering: aanvullende W.A.-verzekering voor schade aan derden tot USD 1.000.000
 • Underage-toeslag voor max. 1 bestuurder (21 jaar en ouder)
 • Lokale belastingen, toeslagen en evt. milieuheffingen
 • Sommige drop-off kosten, mits ten tijde van reservering aangevraagd, zoals binnen Californië en Florida. De auto dient minimaal van Compact-categorie te zijn.


Huurprijzen exclusief:

 • Drop-off kosten (wanneer u de huurauto op een ander verhuurstation terugbrengt dan waar u deze heeft opgehaald), variërend van USD 100-500 excl. lokale belastingen
 • Alle ter plaatse genomen extra's. bv. een upgrade, extra verzekeringen, kinderzitjes, GPS etc.
 • Toeslag voor bestuurders vanaf 25 jaar
 • Toeslag voor extra underage-bestuurders tussen 21 en 25 jaar
 • De eerste tank benzine en benzine onderweg
 • Tolwegen
 • Customer Facility Charge op bepaalde locaties
 • Over evt. extra's die u ter plaatse afsluit, dient u tevens lokale belastingen te betalen


Huurauto pakketten Canada

bekijk hier de mogelijke pakketten in Canada

Alamo / National Inclusive - Canada

Huurprijzen inclusief:

 • Onbeperkte kilometers
 • CDW-verzekering: voor schade aan en diefstal van de huurauto (dit geldt niet bij roekeloos rijgedrag). Het eigen risico bedraagt CAD 800 bij schade aan het voertuig (t.a.t. onder voorbehoud van wijzigingen; op bepaalde locaties is het eigen risico hoger, lees dit goed na in uw huurcontract). 
 • SLI-verzekering: aanvullende W.A.-verzekering voor schade aan derden tot CAD 1.000.000 
 • Lokale belastingen, toeslagen en evt. milieuheffingen 
 • Sommige drop-off kosten, mits ten tijde van reservering aangevraagd. De auto dient minimaal van Compact-categorie te zijn.

Huurprijzen exclusief:

 • Drop-off kosten (wanneer u de huurauto op een ander verhuurstation terugbrengt dan waar u deze heeft opgehaald), variërend van CAD 50-1000 excl. lokale belastingen 
 • Alle ter plaatse genomen extra's, bv. een upgrade, extra verzekeringen, kinderzitjes, GPS etc. 
 • Toeslag voor underage-bestuurders tussen 21 en 25 jaar 
 • De eerste tank benzine en benzine onderweg 
 • Tolwegen 
 • Customer Facility Charge op bepaalde locaties 
 • Over evt. extra's die u ter plaatse afsluit, dient u tevens lokale belastingen te betalen


​Alamo / National Gold - Canada
(minimale huurperiode 4 dagen)

Huurprijzen inclusief:

 • Onbeperkte kilometers 
 • CDW-verzekering: voor schade aan en diefstal van de huurauto (dit geldt niet bij roekeloos rijgedrag). Het eigen risico bedraagt CAD 800 bij schade aan het voertuig (t.a.t. onder voorbehoud van wijzigingen; op bepaalde locaties is het eigen risico hoger, lees dit goed na in uw huurcontract).
 • SLI-verzekering: aanvullende W.A.-verzekering voor schade aan derden tot CAD 1.000.000 
 • Lokale belastingen, toeslagen en evt. milieuheffingen 
 • Kosten voor max. 3 extra bestuurders vanaf 25 jaar 
 • Eerste tank benzine 
 • Sommige drop-off kosten, mits ten tijde van reservering aangevraagd. De auto dient minimaal van Compact-categorie te zijn. 

Huurprijzen exclusief:

 • Drop-off kosten (wanneer u de huurauto op een ander verhuurstation terugbrengt dan waar u deze heeft opgehaald), variërend van CAD 50-1000 excl. lokale belastingen 
 • Alle ter plaatse genomen extra's, bv. een upgrade, extra verzekeringen, kinderzitjes, GPS etc. 
 • Toeslag voor extra bestuurders vanaf 25 jaar vanaf de vijfde bestuurder
 • Toeslag voor underage-bestuurders tussen 21 en 25 jaar 
 • Benzine onderweg 
 • Tolwegen 
 • Customer Facility Charge op bepaalde locaties 
 • Over evt. extra's die u ter plaatse afsluit, dient u tevens lokale belastingen te betalen


​Alamo / National Underage + Gold - Canada
(minimale huurperiode 4 dagen)

Huurprijzen inclusief:

 • Onbeperkte kilometers 
 • CDW-verzekering: voor schade aan en diefstal van de huurauto (dit geldt niet bij roekeloos rijgedrag). Het eigen risico bedraagt CAD 800 bij schade aan het voertuig (t.a.t. onder voorbehoud van wijzigingen; op bepaalde locaties is het eigen risico hoger, lees dit goed na in uw huurcontract). 
 • SLI-verzekering: aanvullende W.A.-verzekering voor schade aan derden tot CAD 1.000.000 
 • Lokale belastingen, toeslagen en evt. milieuheffingen 
 • Underage-toeslag voor max. 3 extra bestuurders (21 jaar en ouder) 
 • Eerste tank benzine 
 • Sommige drop-off kosten, mits ten tijde van reservering aangevraagd. De auto dient minimaal van Compact-categorie te zijn. 

Huurprijzen exclusief:

 • Drop-off kosten (wanneer u de huurauto op een ander verhuurstation terugbrengt dan waar u deze heeft opgehaald), variërend van CAD 50-1000 excl. lokale belastingen 
 • Alle ter plaatse genomen extra's, bv. een upgrade, extra verzekeringen, kinderzitjes, GPS etc.
 • Toeslag voor extra (underage-)bestuurders vanaf 21 jaar vanaf de vijfde bestuurder 
 • Benzine onderweg 
 • Tolwegen 
 • Customer Facility Charge op bepaalde locaties 
 • Over evt. extra's die u ter plaatse afsluit, dient u tevens lokale belastingen te betalen 


Bagage in uw huurauto

Huurauto bagage

Exit Reizen en de autoverhuurders kunnen geen specifieke merken auto’s garanderen, maar alleen het door u geboekte type huurauto. Ter plaatse krijgt u een specifiek merk van de door u geboekte categorie toegewezen of mag u, bij de grotere verhuurlocaties, eventueel zelf een auto uit uw categorie uitkiezen. 

Zowel Exit Reizen als de autoverhuurder heeft voor vertrek geen inzage in de exacte afmetingen van de bagageruimte van een huurauto en de grootte van de door de reiziger meegenomen bagage. Het is om die reden dat Exit Reizen geen garanties kan afgeven m.b.t. het moeiteloos passen van bagage van enige reiziger in welke huurauto dan ook.

Bagagetips

Reist u met grotere koffers die een harde buitenkant hebben, dan is het handig om rekening te houden met de beperkingen van een kofferbak bij een personenauto. Bij kleinere auto's (bv. type Economy en Compact) is slechts bagageruimte voor twee personen. Een grotere sedan of SUV is vaak niet heel veel duurder en biedt door de anders vormgegeven laadruimte veel meer comfort tijdens een rondreis. Een alternatief is om naast evt. harde koffers ook een aantal zachtere tassen mee te nemen, welke beter gebruik kunnen maken van de overige ruimte in een kofferbak.

Navigatiesysteem

Navigatiesysteem

Een navigatiesysteem in de huurauto is niet standaard inbegrepen. Bij de autoverhuurder kunnen wij een navigatiesysteem voor u reserveren, vraag ons naar de mogelijkheden. Natuurlijk kunt u ook uw eigen navigatiesysteem meenemen, in de meeste gevallen dient u dan nog wel de kaarten voor uw bestemming(en) aan te schaffen.

Wanneer u de toeristische routes rijdt, kan een navigatie u de verkeerde kant op sturen. De snelste route is immers niet per definitie de route die u wenst te rijden. Voer daarom op vakantie altijd de uitgestippelde routepunten in.

Rijbewijs & Creditcard

USA & Canada

Rijbewijs & Creditcard

Iedere bestuurder van een huurauto in Amerika en Canada dient in het bezit te zijn van een geldig EU-rijbewijs, waarop het woord 'driving licence' vermeld staat. Bij ondertekening van het huurcontract dient deze te worden overhandigd. Het rijbewijs dient geldig te zijn voor de gehele huurperiode. Het tonen van alleen een kopie van uw rijbewijs wordt niet geaccepteerd. Een evt. internationaal rijbewijs is niet verplicht en wordt ter plaatse alleen geaccepteerd in combinatie met uw originele rijbewijs, neem uw originele rijbewijs dus altijd mee op reis.

Om de huurauto te kunnen ophalen, dient de hoofdbestuurder te beschikken over een creditcard op eigen naam. Voor huurauto's die in de staat New York worden opgehaald, dienen tevens evt. extra bestuurders over een eigen creditcard te beschikken.

Tolwegen in de VS en Canada

In verschillende staten in de VS en Canada kunt u te maken krijgen met tolwegen. Klik hier voor een overzicht. Autoverhuurders Alamo en National maken gebruik van het zogenaamde ‘TollPass’-programma. Afhankelijk van waar u gaat reizen, kunt u te maken krijgen met de volgende mogelijkheden:

Electronische tolheffing

TollPass Automatic: wanneer u over tolwegen/express lanes rijdt, wordt het kenteken van uw huurauto elektronisch gescand. De bijbehorende tolkosten worden dan achteraf op uw creditcard in rekening gebracht. Vraag de verhuurder naar de mogelijkheden.


Een TollPass Device (EZPass, FastPass etc)

In een aantal staten kunt u alleen gebruikmaken van de tolwegen/express lanes indien u beschikt over een ‘elektronische transponder’. Bij het ophalen van de huurauto heeft u de mogelijkheid om deze transponder, welke u in de huurauto dient te plaatsen, bij te huren. De evt. tolkosten worden elektronisch verwerkt en achteraf op uw creditcard in rekening gebracht. Vraag de verhuurder naar de mogelijkheden.

Overtredingen

Let op: maakt u onbetaald gebruik van een tolweg, dan wordt dit door de tolheffende partij beschouwd als een tolovertreding. De hieruit voortvloeiende tol- en administratiekosten worden dan achteraf op uw creditcard belast.

Exit Reizen kan om privacyredenen geen inzage krijgen in kosten welke achteraf door de verhuurder in rekening zijn gebracht.

Specificatie Tolkosten

Wilt u een specificatie van de tolkosten inzien, dan kunt u deze opvragen via de volgende websites:

Wilt u bezwaar maken tegen in rekening gebrachte tolkosten en/of tolovertredingen, klik dan hier
Voor meer informatie over het tolprogramma van verhuurder Avis, klik hier