Miami & Miami Beach

"it's so Miami"

 • Het Art Deco District telt meer dan 800 historische gebouwen in het zuiden van Miami.
  Art Deco District Miami
 • De eindeloze kustlijn van Miami Beach.
  Miami Beach
 • Een van de opvallende architectonische gebouwen in het Art Deco District van Miami.
  Art Deco gebouw
 • De kleurrijke Lifeguard towers zijn een waar kenmerk van Miami Beach.
  Miami Beach

Miami

​Miami, de stad in het zuidoosten van Florida, geniet steeds grotere populariteit. Het tropische klimaat en de Spaans / Latijns-Amerikaanse roots maken Miami tot een exotische bestemming.

In Miami zult u merken dat Spaans de voertaal is voor de bevolking onderling en om in Miami in een winkel of restaurant te werken is beheersing van de Spaanse taal dan ook een must.

Miami Beach

Miami: "Capital of Latin America"

De metropool Miami heeft maar liefst vijfeneenhalf miljoen inwoners, waarvan het overgrote deel Spaanstalig is. Dit geeft Miami haar heerlijke temperamentvolle karakter en is een reden om het ook wel 'de hoofdstad van Latijns Amerika' te noemen.

Het bruisende Miami Beach was en is het centrum van het toerisme. Tegenwoordig zijn er echter nog talloze leuke alternatieven ontstaan, zo is ook Miami downtown een heerlijke locatie om te verblijven.

Miami nightlife

Mede door de eigen Art Deco uitstraling is Miami Beach nu weer 1 van de meest trendy spots in de Verenigde Staten. Uitgaan kun je hier o.a. op het strand in het supertrendy Nikki Beach, een beachclub die u alleen vindt in de meest mondaine badplaatsen ter wereld. Of geniet van een drankje aan Ocean Drive, tussen de felle neonletters en de langzaam cruisende Amerikaanse supercars.

Wist u trouwens dat het Ultra Music Festival (UMF) ook ieder jaar weer plaats vindt in Miami. Tickets voor deze show dient u tijdig te boeken!

Geschiedenis - In de roaring twenties, de twintiger jaren van de vorige eeuw, groeide Miami van een paar honderd inwoners naar een bruisende stad met meer dan honderdduizend inwoners in 1928. De groei van citrusvruchten hielpen Florida als staat snel te groeien. Het zuidelijke deel van Florida werd echter populair door het heerlijke klimaat, dat eigenlijk het hele jaar door een prettige warmte biedt. Florida is niet voor niets de Sunshine State van de Verenigde Staten!

Art Deco - De Art Deco style dateert van de periode 1920 tot 1940. Juist in deze tijd kwam Miami Beach tot bloei. Geen wonder dus dat de Art Deco stijl in met name South Beach nog overal zichtbaar is. Mede door haar eigen uitstraling is dit stukje Miami nu weer één van de meest trendy spots in de Verenigde Staten.

Nightlife - Uitgaan in het supertrendy Nikki Beach, een beachclub die u alleen vindt in de meest mondaine badplaatsen ter wereld. Of genieten van een drankje aan Ocean Drive, tussen de felle neonletters en de langzaam cruisende Amerikaanse supercars. Wist u trouwens dat het Ultra Music Festival (UMF) ook ieder jaar weer plaats vindt in Miami. Tickets voor deze show dient u tijdig te boeken!

Beachlife - Overdag kunt u heerlijk naar het prachtige strand en zwemt u in de warme oceaan, die bij Miami een temperatuur heeft van circa 22-25 graden. Op de stranden is genoeg plek en u zult merken dat het een ware 'way of life' is om naar het strand te gaan. U ziet er niet alleen toeristen, ook locals gaan graag naar de grote en schone stranden van Miami Beach.

Spaanstalige metropool - Hoewel Miami zelf slechts 400.000 inwoners telt, is het met de voorsteden een metropool van maar liefst 5.5 miljoen mensen. Deze financiële hoofdstad van Florida telt voornamelijk spaanstaligen en Miami draagt dan ook de koosnaam 'Hoofdstad van Latijns- Amerika'. De Spaanse invloeden zijn alom zichtbaar en voelbaar; er zijn veel wijken waar geen Engels wordt gesproken en de Spaanse taal is dan ook veel te horen, Mexicanen, Zuid-Amerikanen en Cubanen hebben zich in de tweede helft van de twintigste eeuw in Miami gevestigd. In 2008 werd Miami uitgeroepen tot schoonste stad van de Verenigde Staten, iets wat ongetwijfeld toe te schrijven is aan de prima luchtkwaliteit en de schone straten.

Highlights

Miami klimaat

Miami heeft een tropische klimaat. Je hebt hier te maken met het droge winterseizoen met temperaturen van ca 20 graden en het tropische regenseizoen in de zomer met temperaturen van ca 30 graden. In de zomer zien we na een mooie dag 's avonds een verhoogde kans op regen.

In de zomer kunt u overdag dus heerlijk naar het prachtige strand en zwemt u in de warme oceaan, die dan bij Miami een temperatuur heeft van circa 22-25 graden. Op de stranden is genoeg plek en u zult merken dat het een ware 'way of life' is om naar het strand te gaan. U ziet er niet alleen toeristen, ook locals gaan op vrije dagen graag naar de grote en schone stranden van Miami Beach. 

Ocean Drive Miami
Ocean Drive Miami

Miami ontwikkeling

In de roaring twenties, de twintiger jaren van de vorige eeuw, groeide Miami van een paar honderd inwoners naar een bruisende stad met meer dan honderdduizend inwoners in 1928. De groei van citrusvruchten hielpen Florida als staat snel te groeien. Het zuidelijke deel van Florida werd echter populair door het heerlijke klimaat, dat eigenlijk het hele jaar door een prettige warmte biedt.

Art Deco

Art Deco is een stijlbeweging uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Art Deco werd wereldwijd toegepast in die jaren. Toch zijn er geen andere gebieden waar zoveel Art Deco bewaard is gebleven als in Miami South Beach. In het gebied rond Collins Avenue en Ocean Drive is zoveel Art Deco architectuur te bewonderen, dat men zelfs spreekt over "Art Deco District"

Miami Art Deco
Miami Art Deco

Miami is spaanstalig

Hoewel Miami zelf slechts vierhonderdduizend inwoners telt, is het met de voorsteden een metropool van maar liefst 5.5 miljoen mensen, die voornamelijk Spaans spreken. Met Spaans komt u in Miami verder dan met Engels. De Spaanse invloeden zijn alom zichtbaar en voelbaar; er zijn veel wijken waar geen Engels wordt gesproken en de Spaanse taal is dan ook veel te horen, Mexicanen, Zuid-Amerikanen en Cubanen hebben zich in de tweede helft van de twintigste eeuw in Miami gevestigd. In 2008 werd Miami uitgeroepen tot schoonste stad van de Verenigde Staten, iets wat ongetwijfeld toe te schrijven is aan de prima luchtkwaliteit en de schone straten.

Little Havana

Een must see in Miami is Little Havana. Little Havana ligt is het westelijke gedeelte van Miami Downtown. In de 60er jaren werd dit stadsdeel gesticht door Cubanen.Tegenwoordig is het hip en trendy. Bezoekers slenteren hier langs sigaarfabrieken en winkels. In het park spelen van oorsprong Cubanen hun spelletjes domino. Bezoek Little Havana in het weekend en er is op de laatste vrijdag van de maand de Viernes Culturales, waarin live muziek op de straten gespeeld wordt. In maart, tijdens het plaatselijke carnaval, komen circa 1 miljoen bezoekers naar Little Havana.

Koffiestands op elke straathoek en een snelle zoete Caf Cubano is dus snel besteld. De leuke mix van cultuur, kunstgalerie n, bakkerijen en internationale restaurants zijn de redenen om Little Havana te bezoeken.

Surfside

Ten noorden van Miami Beach vinden we Surfside. De kuststrook waarop Miami Beach heeft naast Surfside ook nog nog de strandregio Bal Harbour. In deze toplocaties aan zee vinden we mijlenlange zandstranden en veel luxe, in perfecte staat verkerende, hotels. Iedereen die in Surfside verblijft kan gebruik maken van het Surfside Community Center. Hier vinden we een aantal zwembaden en meer dan 90 welness programma's.

Koffiestands op elke straathoek en een snelle zoete Caf Cubano is dus snel besteld. De leuke mix van cultuur, kunstgalerie n, bakkerijen en internationale restaurants zijn de redenen om Little Havana te bezoeken.

Bal Harbour

Elegant en plezierig. Bal Harbour grenst aan Surfside en ligt ook aan de kust. Bal Harbour is klein maar fijn, met stijlvolle winkels en rustige stranden. Een goed mix uit van het intieme dorpse gevoel en de mondaine kledingmerken die zich in de straatjes verzamelen. Bvlgari, Gucci, Chanel, Stella McCartney, Prada en Fendi hebben allemaal hun winkeltje in Bal Harbour.

Maar ook qua restaurants is Bal Harbour een topbestemming. Het hooggeprezen Makoto, die zijn eigen varianten serveert op Japanse klassiekers. Maar ook het in het Ritz Carlton gelegen Bistro Bal Harbour is een juweel.

Bal Harbour
Bal Harbour

Miami is zóó mooi

Ik moet er nodig weer eens naar toe!

Karen Nijssen