De huidige situatie omtrent het corona-virus en het inreisverbod in de VS roept logischerwijs veel vragen bij reizigers op. Een vakantie bij Exit Reizen staat voor onbezorgd en met plezier op vakantie. En zoals u van ons mag verwachten, nemen we graag de tijd voor u om u zo goed mogelijk te assisteren.

Hieronder vindt u ons beleid met betrekking tot boekingen van pakketreizen naar diverse bestemmingen. Heeft u alleen tickets geboekt, dan verwijzen wij u naar Reizigers met Tickets Only onderaan deze pagina.


Omboeken

De pakketreis die wij met zorg voor u hebben samengesteld boeken wij natuurlijk graag voor u om. Zo kunt u op een later moment alsnog van uw droomvakantie gaan genieten, zelfs tot uiterlijk 31 december 2022. Neemt u in dit geval contact op met uw reisadviseur. Wij kunnen in veel gevallen, afhankelijk van de geboekte reis en vertrekdatum, coulante regelingen treffen, of hebben die reeds getroffen, voor onze reizigers.

Annuleren

Mocht u spijtig genoeg niet in de gelegenheid zijn om de reis op een later moment te maken en willen afzien van uw reis, dan kunnen wij een annulering voor u verzorgen. Wij kunnen ons voorstellen dat dit in bepaalde situaties op vroege termijn al de nodige duidelijkheid en gemoedsrust kan brengen. Ook voor de annulering kunnen wij in veel gevallen, afhankelijk van de geboekte reis en vertrekdatum, coulante regelingen treffen. Neemt u ook hiervoor contact op met uw reisadviseur.

Als uw reis niet wordt beïnvloed door de inreisbeperkingen, is er geen reden om uw betaling / eindbetaling voor uw geboekte reis niet te doen. U bent niet vrijgesteld van uw betalingsverplichting als uw reis op dit moment kan plaatsvinden. Graag benadrukken wij ook dat Exit Reizen lid is van het SGR.


Reisadvies Verenigde Staten

UPDATE 20-09-2021:

De regering van de Verenigde Staten heeft aangekondigd haar grenzen vanaf begin november 2021 weer te openen voor volledig gevaccineerde personen vanuit Schengenlanden en Groot Brittanië. Meer informatie hierover volgt!


24-09-2021

De Amerikaanse regering staat momenteel alleen toegang vanuit het Schengengebied toe aan Amerikaanse staatsburgers, naaste familieleden van Amerikaanse staatsburgers, diplomaten of werknemers van internationale organisaties, personen met een permanent legaal verblijf in de VS (bijv. houders van een "groene kaart", bepaalde studentenvisa). Verder mogen reizigers die een vergunning National Interest Exceptions (NIE) hebben aangevraagd en gekregen het land binnenkomen.

Deze reizigers dienen een negatieve PCR-test voor te leggen die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek naar de VS. Het schriftelijke document moet worden getoond voordat u aan boord gaat. Als het document niet kan worden getoond, wordt u de toegang tot het toestel geweigerd. Op deze testuitslag dient de naam en geboortedatum te staan identiek aan de gegevens in uw geldige paspoort.

3 tot 5 dagen na aankomst in de VS dient u een nieuwe PCR-COVID-19 test te laten doen en minimaal 7 dagen in (thuis)quarantaine gaan. Indien u volledig gevaccineerd bent tegen Covid-19 met een van de door de USA goedgekeurde vaccinaties (uiterlijk 2 weken voor vertrek) dan bent u vrijgesteld van de quarantaineplicht.

Er geldt een inreisverbod voor mensen die niet voldoen aan bovenstaande voorwaarden en die binnen een periode van 14 dagen voor binnenkomst in Nederland of een ander land in het Schengengebied hebben verbleven. Er zijn ook toegangsbeperkingen voor eerdere verblijven in het VK, Ierland, Brazilië, China, Iran, India en Zuid-Afrika. Dit inreisverbod geldt niet voor andere landen zoals o.a. Slovenië, Kroatië, Mexico, Servië, Turkije, het Caribisch gebied.

Reisadvies Canada

24-09-2021
Reizen naar Canada is sinds 7 september jl. weer mogelijk. Lees meer over de huidige voorwaarden om weer naar Canada te kunnen reizen op onze informatiepagina: https://www.exit-reizen.nl/reisvoorwaarden-canada

Reisadvies Aruba, Bonaire en Curaçao

Aruba: 24-09-2021
Het reisadvies voor Aruba is 'geel'. Reizen naar Aruba is mogelijk onder bepaalde voorwaarden: https://www.exit-reizen.nl/reisvoorwaarden-aruba

Bonaire: 24-09-2021
Het reisadvies voor Bonaire is 'geel'. Reizen naar Bonaire is mogelijk onder bepaalde voorwaarden: https://www.exit-reizen.nl/reisvoorwaarden-bonaire

Curaçao: 24-09-2021 
Het reisadvies voor Curaçao is 'geel'. Reizen naar Curaçao is mogelijk onder bepaalde voorwaarden: https://www.exit-reizen.nl/reisvoorwaarden-curacao

Reisadvies IJsland

24-09-2021
Het reisadvies voor IJsland is 'geel'. Reizen naar IJsland is mogelijk onder bepaalde voorwaarden:https://www.exit-reizen.nl/reisvoorwaarden-ijsland


Veel voordelen als u juist nu boekt!

Onze grote passie is reizen voor u samenstellen! De huidige uitzonderlijke situatie weerhoudt ons er niet van om nu al over later na te denken. Wist u dat het juist nu een goed moment is om uw reis voor later dit jaar of volgend jaar te boeken? De huidige situatie, waarbij er minder geboekt wordt, zorgt voor een betere beschikbaarheid op vluchten en hotels, wat een gunstig effect heeft op de tarieven op lange termijn.

U kunt zich voorstellen dat zodra deze Corona periode voorbij is, er weer veel geboekt zal gaan worden. De beschikbaarheid zal hiermee snel afnemen waardoor de tarieven weer hoger worden. Overweegt u uw droomreis voor later dit jaar of begin volgend jaar al vast te leggen? Neemt u gerust contact op met uw persoonlijke reisadviseur om geheel vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken en voor u de best mogelijke beschikbaarheid en tarieven voor u uit te zoeken. Daarbij profiteert u van onze COVID-19 garantie zodat u ook met een zeker gevoel kunt boeken!


Reizigers met Tickets Only

Exit Reizen heeft geen inzage in de achtergrond van u als reiziger en de essentie van uw reis. Wij treden slechts als bemiddelaar op ten aanzien van de door u geboekte tickets. Om die reden kan Exit Reizen u geen inlichtingen verstrekken met betrekking tot het al dan niet kunnen of mogen reizen naar uw bestemming. Derhalve nemen wij geen contact met reizigers op, zo lang uw vluchten niet door de luchtvaartmaatschappij geannuleerd zijn.
Het is dan ook aan de reiziger zelf, zich ruim voor vertrek over de van toepassing zijnde formaliteiten, regels en benodigde documenten te informeren. In uw TripCase app en op de website van de luchtvaartmaatschappij vindt u de juiste vluchtinformatie. 


Indien u wilt wijzigen of annuleren, kunt u per e-mail contact opnemen met onze IATA Desk via tickets@exit-reizen.nl. Wij verzoeken u te e-mailen vanaf het e-mailadres welke u bij boeking heeft doorgegeven. Vermeld in uw e-mail uw reserveringsnummer, vertrekdatum en namen van de passagiers welke willen omboeken of annuleren. Tevens verzoeken wij u vriendelijk niet zelf wijzigingen direct met de luchtvaartmaatschappij overeen te komen. Elk ticket dat zonder onze tussenkomst gewijzigd wordt loopt niet meer synchroon in het systeem waarin uw oorspronkelijke boeking geplaatst is. Hierdoor kunnen nieuwe wijzigingen of verzoeken niet meer efficiënt en kostenbesparend door onze ticketing-desk in dit systeem afgehandeld worden. Dit veroorzaakt veel tijdrovende extra handelingen welke wij genoodzaakt zijn u in rekening te brengen. 

Omdat het op onze ticket-desk enorm druk is, kan een antwoord op zich laten wachten. Bij vragen verzoeken wij u vriendelijk eerst te kijken of u uw antwoord wellicht hier kan vinden voordat u mailt. Onze medewerkers beantwoorden uw e-mails in volgorde van urgentie en zo snel als mogelijk. Stuurt u alstublieft geen herinneringen omdat daarmee de workflow alleen maar meer wordt overbelast. Ook verzoeken wij u, indien u meerdere vragen heeft, deze in één en dezelfde e-mail te stellen, zodat wij u zo volledig en zo snel als mogelijk van informatie kunnen voorzien. 

Veel vragen m.b.t. tickets only boekingen vindt u hier beantwoord:  Vragen tickets Covid 19