Situatie

De huidige situatie met de wereldwijde uitbraak van het corona-virus en het inreisverbod in Amerika en Canada roept logischerwijs veel vragen bij reizigers op. Een vakantie bij Exit Reizen staat voor onbezorgd en met plezier op vakantie. En zoals u van ons mag verwachten, nemen we graag de tijd voor u om u zo goed mogelijk te assisteren.

Hieronder vindt u ons beleid met betrekking tot boekingen van pakketreizen naar diverse bestemmingen. Heeft u alleen tickets geboekt, dan verwijzen wij u naar Reizigers met Tickets Only onderaan deze pagina. 


Reisadvies Verenigde Staten en Canada

18-06-2021
Tot nader order hebben de VS en Canada een inreisverbod ingevoerd voor reizigers uit 26 Europese landen, waaronder Nederland. Er gaan geluiden dat de Amerikaanse regering zeer binnenkort de inreisbepalingen nader gaat bekijken. Met de snelheid waarin er in Noord-Amerika gevaccineerd wordt hebben wij goede moed dat er snel weer gereisd mag worden. Het is mogelijk dat, zodra de grenzen weer opengaan, er maatregelen zoals testverplichtingen en vaccinatiebewijzen van kracht zijn. 

US-Amerikanen, essentiële reizigers zoals passagiers met een bepaald werkvisum, militairen, bepaalde directe familieleden, diplomaten en dergelijke mogen het land onder voorwaarden wel inreizen. Vanaf 26 januari 2021 moeten reizigers, die om essentiële redenen moeten reizen, een negatieve PCR-test voorleggen die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek naar de VS en Canada. Het schriftelijke document moet worden getoond voordat u aan boord gaat. Als het document niet kan worden getoond, wordt u de toegang tot het toestel geweigerd. Op deze testuitslag dient de naam en geboortedatum te staan identiek aan de gegevens in uw geldige paspoort. 

3 tot 5 dagen na aankomst in de VS dient u een nieuwe PCR-COVID-19 test te laten doen en minimaal 7 dagen in (thuis)quarantaine gaan. Indien u volledige gevaccineerd bent (uiterlijk 2 weken voor vertrek) dan bent u vrijgesteld van de quarantaineplicht.

Voor vertrek naar Canada bent u verplicht een verblijf van 3 nachten te reserveren in een door de Canadese overheid goedgekeurd airporthotel. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening. Bij aankomst in Canada bent u verplicht een COVID-19 test te laten doen alvorens u de luchthaven verlaat, waarna u de uitslag afwacht in het door u gereserveerde hotel.  Bij aankomst in Canada geldt een 14-daagse quarantaineperiode. Dit is inclusief de dagen in het hotel. Tegen het einde van deze quarantaineperiode is wederom een COVID-19 test verplicht. Voor vertrek naar Canada dient u de ArriveCAN-app te downloaden waarin u onder andere uw contact- en quarantainegegevens in Canada opslaat.

Daarnaast geldt vanuit de Nederlandse regering het zeer dringende advies om niet naar het buitenland te reizen tenzij strikt noodzakelijk. Bij terugkeer vanuit de Verenigde Staten heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 testuitslag nodig om naar Nederland terug te kunnen keren. Lees hier meer. Daarnaast gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. U kunt zich op dag 5 van de thuisquarantaine laten testen door de GGD en bij een negatieve uitslag eindigt de quarantaine.

Niet-essentiële reizen gaan momenteel niet door. Omdat de huidige situatie erg onzeker is en snel kan veranderen behandelen wij telkens de pakketreizen met twee weken later vertrek. Vanwege de huidige onzekerheid behouden wij ons het recht voor om onze aanpak ieder moment te wijzigen. Wat zijn uw mogelijkheden?

Omboeken
De pakketreis die wij met zorg voor u hebben samengesteld boeken wij natuurlijk graag voor u om. Zo kunt u op een later moment alsnog van uw droomvakantie gaan genieten, zelfs tot uiterlijk 31 december 2022. Neemt u in dit geval contact op met uw reisadviseur. Wij kunnen in veel gevallen, afhankelijk van de geboekte reis en vertrekdatum, coulante regelingen treffen, of hebben die reeds getroffen, voor onze reizigers.    

Annuleren 
Mocht u spijtig genoeg niet in de gelegenheid zijn om de reis op een later moment te maken en willen afzien van uw reis, dan kunnen wij een annulering voor u verzorgen. Wij kunnen ons voorstellen dat dit in bepaalde situaties op vroege termijn al de nodige duidelijkheid en gemoedsrust kan brengen. Ook voor de annulering kunnen wij in veel gevallen, afhankelijk van de geboekte reis en vertrekdatum, coulante regelingen treffen. Neemt u ook hiervoor contact op met uw reisadviseur.

Als uw reis niet wordt beïnvloed door het inreisverbod, is er geen reden om uw betaling / eindbetaling voor uw geboekte reis niet te doen. U bent niet vrijgesteld van uw betalingsverplichting als uw reis op dit moment kan plaatsvinden. Graag benadrukken wij ook dat Exit Reizen lid is van het SGR.


Veel voordelen als u juist nu boekt!

Onze grote passie is reizen voor u samenstellen! De huidige uitzonderlijke situatie weerhoudt ons er niet van om nu al over later na te denken. Wist u dat het juist nu een goed moment is om uw reis voor later dit jaar of begin volgend jaar te boeken? De huidige situatie, waarbij er minder geboekt wordt, zorgt voor een betere beschikbaarheid op vluchten en hotels, wat een gunstig effect heeft op de tarieven op lange termijn. 

U kunt zich voorstellen dat zodra deze Corona periode voorbij is, er weer veel geboekt zal gaan worden. De beschikbaarheid zal hiermee snel afnemen waardoor de tarieven weer hoger worden. Overweegt u uw droomreis voor later dit jaar of begin volgend jaar al vast te leggen? Neemt u gerust contact op met uw persoonlijke reisadviseur om geheel vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken en voor u de best mogelijke beschikbaarheid en tarieven voor u uit te zoeken. Daarbij profiteert u van onze COVID-19 garantie zodat u ook met een zeker gevoel kunt boeken! 


Reisadvies Aruba, Bonaire en Curaçao

Hieronder leest u meer over het actuele reisadvies van de ABC eilanden.

Aruba: 18-06-2021
Het reisadvies voor Aruba is 'geel'. Reizen naar Aruba is mogelijk onder bepaalde voorwaarden.
Voor uw reis dient u:
-
 voorafgaand aan de reis een gezondheidsverklaring te uploaden via www.edcardaruba.aw waar ook informatie te vinden is over de voorwaarden voor inreizen.
- een immigratiekaart in te vullen.
- een negatief resultaat van een COVID-19 PCR-test van uiterlijk 72 uur voor vertrek bij aankomst te kunnen overhandigen. Lees meer op de website van de overheid van Aruba. 
- een reisverzekering die COVID gerelateerde kosten dekt tijdens uw verblijf op Aruba is verplicht. Meer informatie vindt u hier.

Bonaire: 18-06-2021 
Het reisadvies voor Bonaire is 'geel'. Reizen naar Bonaire is mogelijk onder bepaalde voorwaarden.
Voor uw reis dient u:
- een negatief resultaat van een COVID-19 NAAT(PCR)-test van uiterlijk 24 uur voor vertrek bij aankomst te kunnen overhandigen. 
- Of een een negatieve COVID-19 NAAT(PCR)-test van uiterlijk 72, samen met een sneltest van maximaal 24 uur oud.
- 48 uur voor vertrek een online gezondheidsverklaring in te vullen.
- een reisverzekering die COVID gerelateerde kosten dekt tijdens uw verblijf op Bonaire te hebben afgesloten.


Curaçao: 18-06-2021
Het reisadvies voor Curaçao is 'geel'. Reizen naar Curaçao is mogelijk onder bepaalde voorwaarden.

Voor uw reis dient u:
- voor vertrek een “Public Health Passenger Locator Card” en immigratiekaart in te vullen via www.gobiernu.cw.  
- een negatief resultaat van een COVID-19 PCR-test van uiterlijk 72 uur voor vertrek bij aankomst te kunnen overhandigen.  
- een reisverzekering die COVID gerelateerde kosten dekt tijdens uw verblijf op Curaçao te hebben afgesloten.
- daarnaast wordt als voorwaarde gesteld dat reizigers voorafgaand aan de reis in de laatste 2 weken voor vertrek niet in een gebied met wijdverspreide transmissie van het COVID-19 virus zijn geweest.
- vanaf 20 april 2021 zijn de reizigers vanuit Nederland verplicht om op de derde dag van hun verblijf een antigeentest af te laten nemen in een daartoe aangewezen laboratorium. Deze voorwaarde wordt gesteld als aanvulling op de PCR test die voor vertrek afgenomen moet worden. De afspraak dient 48 uur voor vertrek naar Curaçao te worden gemaakt. De bevestiging van deze afspraak alsmede het testresultaat van de negatieve PCR-test en de Public Health Passenger Locator Card dient u bij aankomst in hardcopy te kunnen laten zien. 

Wij houden bovenstaande gegevens actueel. Omdat voorwaarden rond COVID 19 erg snel kunnen veranderen is de informatie te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen. Kort voor vertrek is noodzakelijk de actuele informatie van de Rijksoverheid en lokale autoriteiten te raadplegen. Tevens wordt u via de Rijksoverheidspagina naar de juiste documenten die u voor uw reis nodig heeft doorverwezen. 

Eventuele kosten voor benodigde documenten en tests zijn voor rekening van de reiziger. De reiziger is zelf ook verantwoordelijk voor de afwikkeling van de gevraagde procedure. 

Geniet van prachtige stranden en gastvrijheid van de paradijselijke ABC eilanden! Een onvergetelijke vakantie boeken? Bekijk hier onze scherp geprijsde aanbiedingen Aruba, Bonaire en Curaçao en maak weer plannen voor een tropische zonvakantie! 

Onze reizen naar de ABC eilanden >>
Onze reizen naar de ABC eilanden >>

Reisadvies IJsland

18-06-2021
Het reisadvies voor IJsland is 'groen'. IJsland stelt wel een aantal voorwaarden

Alle reizigers dienen zich voor vertrek en binnen 72 uur voor aankomst in IJsland online te registreren. Bij terugkeer in Nederland hoeven reizigers uit IJsland niet in thuisquarantaine te gaan.
Alle reizigers dienen een negatieve PCR test te tonen die binnen 72 uur voor vertrek is afgenomen. Zonder deze test kan de toegang tot het vliegtuig worden ontzegd. Reizigers die nog niet zijn gevaccineerd of niet kunnen aantonen dat zij eerder besmet zijn geweest met het COVID-19 virus dienen een dubbele COVID-19 testprocedure te doorlopen. Dit betekend een COVID-19 test bij aankomst en na 5-6 dagen een tweede test. Hierbij zijn reizigers verplicht in quarantaine te blijven tot de tweede uitslag bekend is. Reizigers die niet deelnemen aan deze tests zijn verplicht om bij aankomst in IJsland twee weken in quarantaine te gaan. 

Wij houden bovenstaande gegevens actueel. Omdat voorwaarden rond COVID 19 erg snel kunnen veranderen is de informatie te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen. Kort voor vertrek is noodzakelijk de actuele informatie van de Rijksoverheid en de IJslandse overheid te raadplegen. Tevens vindt u via de Rijksoverheidspagina en de lokale overheid de benodigde documenten.

Eventuele kosten voor benodigde documenten en tests zijn voor rekening van de reiziger. De reiziger is zelf ook verantwoordelijk voor de afwikkeling van de gevraagde procedure. 

Boek een onvergetelijke reis naar IJsland! Verwonder u over de vulkanen, gletsjers, felgroene hooglanden en ontelbare watervallen. 

Onze IJsland Reizen >>
Onze IJsland Reizen >>

Reizigers met Tickets Only

Exit Reizen heeft geen inzage in de achtergrond van u als reiziger en de essentie van uw reis. Wij treden slechts als bemiddelaar op ten aanzien van de door u geboekte tickets. Om die reden kan Exit Reizen u geen inlichtingen verstrekken met betrekking tot het al dan niet kunnen of mogen reizen naar uw bestemming. Derhalve nemen wij geen contact met reizigers op, zo lang uw vluchten niet door de luchtvaartmaatschappij geannuleerd zijn.
Het is dan ook aan de reiziger zelf, zich ruim voor vertrek over de van toepassing zijnde formaliteiten, regels en benodigde documenten te informeren. In uw TripCase app en op de website van de luchtvaartmaatschappij vindt u de juiste vluchtinformatie. 


Indien u wilt wijzigen of annuleren, kunt u per e-mail contact opnemen met onze IATA Desk via tickets@exit-reizen.nl. Wij verzoeken u te e-mailen vanaf het e-mailadres welke u bij boeking heeft doorgegeven. Vermeld in uw e-mail uw reserveringsnummer, vertrekdatum en namen van de passagiers welke willen omboeken of annuleren. Tevens verzoeken wij u vriendelijk niet zelf wijzigingen direct met de luchtvaartmaatschappij overeen te komen. Elk ticket dat zonder onze tussenkomst gewijzigd wordt loopt niet meer synchroon in het systeem waarin uw oorspronkelijke boeking geplaatst is. Hierdoor kunnen nieuwe wijzigingen of verzoeken niet meer efficiënt en kostenbesparend door onze ticketing-desk in dit systeem afgehandeld worden. Dit veroorzaakt veel tijdrovende extra handelingen welke wij genoodzaakt zijn u in rekening te brengen. 

Omdat het op onze ticket-desk enorm druk is, kan een antwoord op zich laten wachten. Bij vragen verzoeken wij u vriendelijk eerst te kijken of u uw antwoord wellicht hier kan vinden voordat u mailt. Onze medewerkers beantwoorden uw e-mails in volgorde van urgentie en zo snel als mogelijk. Stuurt u alstublieft geen herinneringen omdat daarmee de workflow alleen maar meer wordt overbelast. Ook verzoeken wij u, indien u meerdere vragen heeft, deze in één en dezelfde e-mail te stellen, zodat wij u zo volledig en zo snel als mogelijk van informatie kunnen voorzien. 

Veel vragen m.b.t. tickets only boekingen vindt u hier beantwoord:  Vragen tickets Covid 19