Big Little Lies

Amerikaanse dramaserie (2017)

  • Bixby Bridge
    Bixby Bridge

Big Little Lies locaties

Deze serie, gebaseerd op het gelijknamige roman van Liane Moriarty, gaat over een groepje welgestelde vrouwen in Monterey met ieder zo hun eigen problemen. Achter hun zo op het oog keurige leven gaan depressies, overspel, misbruik en uiteindelijk ook moord schuil. De vijf vrouwen houden elkaar de hand boven het hoofd nadat Perry, de gewelddadige echtgenoot van Celeste, wordt vermoord. 

De hoofdrollen worden vertolkt door top actrices Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Zoe Kravitz en Laura Dern. In seizoen twee versterkt Meryl Streep de cast in de rol van de moeder van de vermoorde Perry die in Monterey zelf op onderzoek uitgaat. In dit tweede seizoen wordt de rust dan ook danig verstoord in Monterey. Ondertussen ontstaan er scheurtjes in de onderlinge verhoudingen, mede door schuldgevoel dat begint te spelen...  

Monterey

Monterey is een sfeervolle vakantiebestemming aan het strand in Californië. Bezoek Cannery Row met de gezellige restaurants, geniet van stranden en watersport, ontdek het historische centrum en de Fisherman's Wharf, kortom een heerlijke plaats voor een strandvakantie. En wist u dat Monterey de perfecte uitvalsbasis is voor een whale watching tour?

Locatie

Liane Moriarty's roman speelt zich af in een stad aan de Australische kust, maar maker-schrijver David E. Kelley en zijn team besloten de serie te verplaatsen naar het pittoreske gehucht Monterey in Centraal-Californië. De stad is het hele jaar door een toeristische bestemming, mede dankzij een wereldberoemd aquarium en twee historische pieren. Kelley en regisseur Jean-Marc Vallée hebben op het scherm een geromantiseerde versie van Monterey gecreëerd. 


Bixby Bridge

In de openingstitels van de nieuwe serie komt de 260 meter hoge Bixby Creek Bridge prominent in beeld. De brug was ook te zien tijdens de eerste aflevering toen Madeline (Reese Witherspoon) haar jongste dochter Chloe naar de Otter Bay-school reed. Je denkt misschien dat de epische brug, Bixby Bridge, in Monterey ligt, maar eigenlijk ligt het aan de kust van Big Sur. Het is niet verwonderlijk dat het een van de meest gefotografeerde bruggen in de staat is.


Monterey Bay Aquarium, Monterey 
Direct te herkennen in de trailer van de serie, een van 's werelds beste aquaria en een belangrijke set in seizoen twee. Het aquarium is gevestigd op Cannery Row.

Bixby Bridge
Bixby Bridge

Woningen
De prachtige woningen zijn een belangrijk onderdeel van de serie. Het personage van Nicole Kidman, Celeste Wright, woont in de exclusieve Carmel Heights, een van de duurste plekken in de VS om onroerend goed te kopen. Dit huis van $ 6 miljoen gelegen aan een klif is de moeite van een ritje waard. Overigens zijn de binnen opnames in een studio gemaakt. Bekend om zijn beroemde inwoners en ongelooflijke kustlijn, is het niet zo verrassend dat een deel van de show in Malibu wordt gefilmd. De grote residentie van Renata en het prachtige huis van Madeline bevinden zich beide in Malibu. Rijd in Malibu Broad Beach Road af om de enorme huizen te bewonderen. De woning van Bonnie is gelegen in Calabasas.

Blue Blues
Veel van de binnenopnames van de show worden gefilmd in LA, evenals enkele buitenopnames, waaronder de yogastudio en de binnenkant van de school. Ook Blue Blues is opgenomen in een studio in Los Angeles. Het restaurant is gebaseerd op een Italiaans restaurant aan het einde van de beroemde Fisherman’s Wharf: Paluca Trattoria. Het restaurant is geopend sinds de jaren zeventig en had de uitstraling waar de seriemakers naar op zoek waren. Het productieteam nam de maten van de Paluca-ruimte, filmde de omgeving en maakte het restaurant in een studio opnieuw met een groen scherm, zodat ze in de postproductie opnames van de haven konden inpassen.

Fisherman's Wharf
Fisherman's Wharf

Stranden en natuurgebieden

Del Monte Beach
Del Monte Beach is een lang zandstrand dat zich uitstrekt langs de onderste kust van Monterey Bay. Fans zullen het herkennen als de favoriete joggingplek van Jane. In werkelijkheid is het strand een favoriete plek van Californiërs voor een picknick en een lange wandeling.


Carmel Highlands
Bekend om paleisachtige herenhuizen van miljonairs en beroemdheden, strandhuizen met glazen voorkant - inclusief die gebruikt als het huis van Celeste - strekken de Carmel Highlands zich uit over de kustlijn. Probeer beroemdheden te spotten of ga naar het strand, waar wit zand omringd door cipressen de perfecte locatie biedt om te zonnebaden of te lezen in de schaduw.

Lovers Point Park
Gelegen aan Ocean View Boulevard, vormt Lovers Point Park het decor voor de verhitte confrontatie tussen Jane en Celeste over de pestkop van de school. Dit gebied is vier hectare groot en biedt een park en zwembad tot aan zandstranden en rotswanden.

Point Lobos State Reserve
Een andere populaire joggingplek is Point Lobos State Reserve. Maak lange wandelingen over door het uitgestrekte reservaat of ga naar de kalkstenen kliffen en verborgen baaien om zeehonden, orka's, zeeleeuwen en misschien zelfs wel een walvis te spotten.

Garrapata State Park, Carmel-By-The-Sea
De ruige kustlijn van Garrapata State Park komt meerdere keren voor in Big Little Lies, of het nu gaat om dramatische golven op de rotsen, peinzende blikken over de horizon of sombere beelden van mistige kusten. Een idyllische stop tijdens een rit langs California's Big Sur, het is de ideale plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht vanaf de rotsen.

Point Lobos
Point Lobos

Pacific Coast

Montereyligt aan de Pacific Coast in Californië. Een bezoek aan Monterey past perfect op de route van Los Angeles naar San Francisco of andersom. U rijdt over de legendarische Highway One waar u de meest geweldige uitkijkpunten tegenkomt. De route is ca. 450 mijl. Leuke overnachtingsplaatsen op de Highway one route zijn (natuurlijk) Monterey, maar ook Pismo Beach. Misschien wilt u wel meer overnachtingen op de route. Dat is natuurlijk ook mogelijk. Er is genoeg te zien en te doen!