Bloodline

Amerikaanse dramaserie (2015)

  • Florida Keys
    Florida Keys

Bloodline locaties

De serie Bloodline draait om de familie Rayburn. Robert en Sally Rayburn zijn de eigenaren van een succesvol hotel op een idyllische plek aan de kust van Islamorada. Ze hebben 4 volwassen kinderen. Zoon John is Sheriff, zoon Kevin heeft zijn eigen kleine handelsonderneming, dochter Meg is advocaat en zoon Danny is de verschoppeling van de familie. Een gebeurtenis uit het verleden heeft hem op het slechte pad gebracht waarna hij het eiland ook heeft verlaten. 

In het begin van de serie komt Danny terug naar het hotel voor een familiereünie. Het duurt niet lang of de familieverhoudingen staagelijk weer op scherp. Alleen ditmaal wil Danny Islamorada niet meer verlaten en worden langzaam alle geheimen van de familie prijsgegeven. In het eerste seizoen draait het voornamelijk om het familiegeheim, in seizoen 2 staat een moord op een agent centraal en in seizoen 3 de rechtzaak. Lees hier meer over de verschillende locaties op de Keys!

Islamorada

Islamorada ligt circa 90 minuten rijden ten zuiden van Miami. Islamorada staat bekend als de sportvissershoofdstad van de wereld en heeft de grootste vloot met vissersboten per vierkante mijl ter wereld. Naast vissen bieden de Atlantische Oceaan en Florida Bay een verscheidenheid aan activiteiten, van watersport tot ecotours. Deze perfecte relaxte gezinsvakantiebestemming heeft 24 uur per dag iets te doen in, op en aan het water.

De vier eilanden van Islamorada hebben talloze rustige plekken om te ontspannen. Geniet van een cocktail aan het water, maak een cruise bij zonsondergang of breng de dag door met winkelen in een van de unieke winkels of galerieën. Daarnaast zijn er tal van restaurants waar u natuurlijk ook kunt genieten van seafood! 

Het hotel

Fans van de show herkennen het droomstrand van het fictieve hotel van Robert en Sally en waar zoveel baanbrekende gebeurtenissen in het leven van de Rayburns plaatsvinden, direct. In real life is dit idyllische stuk strand in het bezit van  Moorings Village & Spa, een exclusief landgoed van 18 hectare op Islamorada. 

Blue Charlotte House, de grootste woning van The Moorings Village & Spa, staat model voor het huis van de familie Rayburn. Het 6.500 vierkante meter grote huis is te huur voor $ 2.500 per nacht. De huisjes en villa's met één slaapkamer beginnen bij $ 359 per nacht.

Paradijselijk strand Islamorada
Paradijselijk strand Islamorada

Bars en restaurants

Alabama Jacks - 58000 Card Sound Rd, Key Largo
In de openingsaflevering verschijnt John Rayburn bij de bushalte in Islamorada om te ontdekken dat zijn oudere broer niet komt opdagen. Danny is een paar haltes eerder uit de bus gestapt en nuttigt een vis taco en een biertje in Alabama Jacks (1947). Al bestellen bezoekers bij Alabama's Jack vaak de fish taco, het restaurant staat eigenlijk bekend om gefrituurde schaaldieren (Conch Fritters).

Caribbean Club - 104080 Overseas Hwy, Key Largo
De Caribbean Club is de oudste bar op de Keys (1938). Deze iconische bar is de favoriete drinkplaats van Danny en zijn oude vriend Eric O'Bannon. Ze werden hier gezien terwijl ze dronken, rookten, pool speelden en allerlei moeilijkheden kregen. Deze locatie is ook gebruikt voor de klassieke film Key Largo uit 1948 met Humphrey Bogart

Green Turtle Inn - 81219 Overseas Hwy, Islamorada
In aflevering 10 komt Meg eindelijk in het reine met Marco over haar affaire. Dit was een van de vele scènes die zijn opgenomen in de Green Turtle Inn, een iconisch restaurant op Islamorada sinds 1947. 

Oceanview Inn & Sports Pub - 84500 Overseas Hwy, Islamorada
Meg & Kevin worden hier gefilmd op het mangrovepad en bespreken het testament van hun vader. Danny is ook te zien in deze bar. Dit is een relaxte bar met adirondack-stoelen rond een vuurplaats en een terras om de zonsondergang te bewonderen.

Morada Bay  - 81600 Overseas Hwy, Islamorada
De strandbar (The Beach Cafe) van Morada was een feestlocatie in een van de afleveringen. Neem plaats aan felgekleurde tafels direct aan het strand met uitzicht op kalm water en mangrove-eilanden. Een stop om te dineren in het restaurant is zeker de moeite waard. 

Alabama Jacks is een geliefde stop op de route
Alabama Jacks is een geliefde stop op de route

Omgeving

Florida Overseas Highway
Elke aflevering bevat adembenemende luchtfoto's van de Florida Overseas Highway, die van het noorden van Key Largo helemaal naar Key West loopt. 

Anne's Beach - Lower Matecumbe Key
De dagelijkse kajakexcursies van Robert Rayburn geven een prachtige impressie van dit gebied. Peddelend door de turquoise wateren passeert hij lege stranden, indrukwekkende mangroven en zelfs springende dolfijnen. In aflevering 2, komt hij op dit strand aan land nadat hij Danny hier ziet. het water is hier uitzonderlijk kalm. U kunt het kleine strand via een Boardwalk bereiken. 

Long Key State Park - 67400 Overseas Hwy.
Met zijn groenblauwe water en dikke mangroven is het smalle strand van Long Key State Park fantastisch. Fans zullen niet vergeten wat John Rayburn hier heeft gedaan. Het park is tot zonsondergang te bezoeken (er wordt entree gevraagd). U kunt hier wandelingen maken, vissen, kajakken, zwemmen en meer. Tevens heeft het park een camping.


Florida Overseas Highway
Florida Overseas Highway

Florida Keys

De Florida Keys is een ware Highlight van Florida. Over de Overseas Highway rijdt u tot het uiterste puntje Key West. In de reis kunt u bijvoorbeeld vanaf Miami (Atlantische kust) naar de Keys rijden, maar ook vanaf Naples (Golfkust). U rijdt dan gelijk door de Everglades waar u een stop kunt maken voor een airboattour. Vaak wordt er een overnachting in Islamorada of Marathon in de reis gepland. Zo heeft u voldoende tijd om te genieten van al het moois dat de Keys te bieden heeft. Wilt u juist langer op de Keys verblijven? Dat kan natuurlijk ook!