Breaking Bad

Amerikaanse Dramaserie (2008)

  • Herkenbaar decor van Breaking Bad
    Herkenbaar decor van Breaking Bad
  • Typerende New Mexico bouwstijl
    Typerende New Mexico bouwstijl

Filmlocatie Breaking Bad

De serie Breaking Bad met maar liefst 5 seizoenen en 62 afleveringen is ongekend populair. De serie vertelt het verhaal over Walter White (Bryan Cranston), een rustige scheikundeleraar die met zijn vrouw en zoon in Albuqurque woont en een onopvallend leven leidt. Nadat hij te horen krijgt dat hij ongeneeslijk ziek is en niet weet hoe het financieel voor zijn vrouw en zoon zal uitpakken besluit hij in een oude camper een eigen Crystal Meth labaratorium te beginnen. Hierbij krijgt hij assistentie van Jesse Pinkman (Aaron Paul) en Walter vind al snel zijn weg in de onderwereld. Daarnaast blijft hij voor zijn gezin de brave huisvader en probeert hij zijn zwager die rechercheur is om de tuin te leiden terwijl zijn imperium steeds groter wordt. 

Hieronder meer over de filmlocaties!

Albuquerque

De serie toont mooie beelden van Albuquerque en deze voorheen relatief onbekende plaats in New Mexico is dan ook een ware trekpleister voor fans van de serie geworden. Albuquerque is een stop op de legendarische Route 66 route. De oude binnenstad in Spaanse adobe-achtige bouwtijl kent meer dan 300 winkels, kunstgalerijen, restaurants, bars, cafés en musea. Maar vooral de woenstijnachtige omgeving waar de camper of de degelijke Pontiac van Walter doorheen reed was zeer kenmerkend voor de serie Breaking Bad. De stad ligt nabij het Sandia Gebergte vanwaar u een prachtig uitzicht over het gebied heeft. 

De filmlocaties van Breaking Bad

Walter White's House - 3828 Piermont Dr. 
Het woonhuis van Walter en zijn gezin en de ware trekpleister voor de Breaking Bad fans. Overigens werd en wordt de woning nog steeds bewoond. Dit betekent dat de woning niet voor bezichtiging geopend is.

Jesse Pinkman's House - 322 16th street
Het eerste huis van Jesse Pinkman. Hier vond aan het begin van de serie de scene met het zoutzuur en de badkuip plaats. Ook deze woning is bewoond en niet geopend voor bezichting.

Kantoor Saul Goodman  - 9800 Montgomery Blvd
Deze locatie werd gebruikt als kantoor van advocaat Saul Goodman (Better Call Saul!). Later werd het pand in gebruik genomen als bar met de naam Hooligans.

Los Pollos Hermanos - 4257 Isleta Blvd SW
Fast food restaurant van de beruchte Gus Fring waar menig scene zich heeft afgespeeld. In werkelijkheid is het restaurant operationeel onder de naam Twisters. Het bezoekersaantal van het fast food restaurant is door de serie aanzienlijk gestegen en natuurlijk de ultieme plek om even te snacken.

Breaking Bad decor
Breaking Bad decor

Octopus Car Wash - 9516 Snow Heights Cir Ne 
De autowasstraat van Walter en Skylar, welke in de serie als dekmantel voor het witwassen van geld werd gebruikt. In real-life had de autowasstraat aanvankelijk ook de naam Octopus en werd later overgenomen door Mister Car Wash.  

The Crossroads Motel - 1001 Central Ave 
Dit motel is meerdere keren in de serie gebruikt en met name als het werkterrein van prostituee Wendy. In real life is het Crossroads Motel ook in gebruik, al is het niet de toeristenklasse hotelcategorie die u mogelijk gewend bent.  

Hoofdkwartier van Tuco's - 906 Park Ave SW
Het hoofdkantoor van Tuco is een opvallend pand met de enorme graffiti op de zijgevel. Hoe desolaat in de serie, in het echte leven is het een lokale coffeeshop genaamd Java Joe's die geweldige ontbijtgerechten, gebak en livemuziek biedt! 

Old Joe’s Salvage Yard - 5711 Broadway Boulevard Southeast 
Op dit adres is Ace metals gevestigd. De sloopplaats werd in seizoen 5 als old Joe's Salvage Yard gebruikt.

Albuquerque by night
Albuquerque by night

Delta Linen Suply -1617 Candelaria street 
In deze wasserette vindt u dan wel geen superlab in de kelder, maar de wasserette is wel geopend voor bezoek. Deze locatie vormde het toneel voor veel gespannen momenten tussen Heisenberg en Fing in seizoen 4. 

To'hajiilee Indian Reservation 
To'hajiilee Reservation is het perfecte start- en eindpunt voor een Breaking Bad roadtrip en speelt een belangrijke rol in zowel het begin van Walt's reis als het einde. Het was de eerste plaats waar hij en Jesse het rollende meth-lab parkeerden, en was prominent aanwezig in de serie. Het To'hajiilee revervaat, voorheen bekend als het Canoncito-reservaat, is een deel van de Navajo-natie tussen drie van de zuidwestelijke provincies van New Mexico.  

Breaking Bad RV Tour - 1919 Old Town Rd NW
Bij deze tour wordt u in een camper zoals die van Walter White rondgereden. U passeert alle filmlocaties zoals Walters huis, de autowasstraat, het appartement van Jane, Jesse's huis en het autokerkhof. 

Centrum Albuquerque
Centrum Albuquerque

Hoewel de productie van de serie al lang is voltooid, is het effect van het succes van Breaking Bad op Albuquerque overal waar je kijkt duidelijk. Bakkerijen die blauwe meth-donuts verkopen, pakjes kristalblauwe rotssuiker en zelfs een schoonheidssalon die een badlijn met een dergelijk badzout verkoopt, zijn slechts enkele van de lokale attracties met een Heisenberg-thema die je kunt vinden tijdens het verkennen van de stad.

Voor een plek die vooral bekend stond om zijn jaarlijkse Balloon Fiesta, heeft het duistere en gewelddadige karakter van de serie Albuquerque, of haar inwoners, er niet van weerhouden om alle aandacht die Breaking Bad aan de stad heeft gegeven, volledig te omarmen.