Chesapeake Shores

Amerikaanse / Canadese dramaserie (2013 - )

  • In Nanaimi bevindt zich het Blueback Drive strand.
    Strand Nanaimo
  • Het leuke centrum van Qualicum Beach waar u zich kunt voorstellen dat Jess, Abby en Bree rondlopen.
    Qualicum Beach

Chesapeake Shores

Chesapeake Shores is een populaire tv-serie op Netflix. Het gaat over de familie O’Brien in Chesapeake Shores in Maryland. Dochter Abby leeft in New York en is erg druk met haar werk, 2 dochters en een scheiding. Na een telefoontje van haar zusje Jess gaat Abby naar Chesapeake Shores om haar te helpen om haar Bed & Breakfast te behouden. Bij haar vader en oma realiseert Abby zich hoe druk ze is met haar werk en niet genoeg tijd heeft voor haar dochters en besluit om definitief terug te komen. Kan de liefde met haar eerste vriendje weer opbloeien? En wat gebeurd er als hun moeder ineens weer op de stoep staat?

Feel good serie

Chesapeake Shores is een feel good serie en het gaat vooral over dat familie belangrijk is. De familie is in de loop van de jaren uit elkaar gegroeid. Dit verandert wanneer Abby in Chesapeake Shores komt wonen en vader Mick zijn kinderen (Abby, Jess, Bree, Nick en Connor) allemaal weer onder 1 dak heeft sinds jaren. Oma Nell is de verbindende factor en heeft vaak wijze woorden of adviezen. Er is romantiek, beetje actie, maar ook ruzie en meningsverschillen, maar zoals een Hallmark serie betaamt, komt het allemaal goed.  

Het is een prachtige omgeving waar Chesapeake Shores wordt opgenomen. Kijk hieronder voor de filmlocaties.

Vancouver Island

Vancouver Island is een eiland in de Grote Oceaan met prachtige natuur, mooie (ruige) kusten en leuke steden, waardoor het een favoriete vakantiebestemming is. Ten westen van het eiland bevindt zich Vancouver. De grootste stad op het eiland vindt u in het zuid-oosten, Victoria en dit is tevens de hoofdstad van British Columbia.  


Waar wordt er gefilmd?

Chesapeake Shores wordt onder andere gefilmd in de stadjes Qualicum Beach en Parksville op Vancouver Island in Canada. 

Qualicum Beach ligt aan de voet van Mount Arrowsmith. Op circa 10 minuten rijden bevindt zich Parksville. Geniet in beide bestemmingen van geweldige zandstranden, fiets en wandel door de prachtige natuur en geniet van de kleine stadse charme van deze beide steden.  

De volgende filmlocaties zijn onder andere gebruikt voor de serie Chesapeake Shores:
Milner Gardens en Woodland – Qualicum Beach 
In het eerste seizoen gaan de broers Connor en Kevin naar hun oude boomhut. De boomhut is er niet meer, maar u kunt nog wel genieten  van het prachtige uitzicht. 
 
Rathrevor Beach - Parksville
Dit is de O’Brien Family Trust waardoor spanning in de relatie ontstond tussen Mick en zijn broer Thomas. 

Commercial Street – Nanaimo
Tracy gaat geregeld naar Nashville (opnemen muziek, optreden) en deze opnames zijn gemaakt in Nanaimo.  

Leigh House – Qualicum Beach
Dit is Sally's Café waar de familie O' Brien vaak komt. Qualicum Beach
Qualicum Beach

Waar ligt Parksville en Qualicum Beach?

Deze 2 steden liggen in het oosten van Vancouver Island aan de kust van de Straat van Georgia. Victoria bevindt zich op circa 2 uur rijden en het is ongeveer 3,5 uur rijden naar Port Hardy in het noorden. 

In de meeste west-Canada rondreizen is een overnachting in Parksville inbegrepen.
Wilt u een reis op maat samenstellen, dan kan een overnachting in 1 van deze plaatsen ook geregeld worden.  


Boeken

Sherryl Woods is een New York Times bestsellerauteur en is de schrijfster van de Chesapeake Shores boeken waarop de serie is gebaseerd. Hallmark zendt de serie uit en heeft momenteel een contract met Netflix.

Parksville
Parksville