Ozark

Amerikaanse dramaserie (2017)

  • Ozarks
    Ozarks

Filmlocatie Ozark

Deze serie vertelt het verhaal van de familie Byrde die noodgedwongen van Chicago naar the Ozarks in Missouri en Arkansas moet verhuizen. Vader Marty Byrde gespeeld door Jason Bateman, is een ogenschijnlijk doorsnee financieel adviseur, maar wordt uiteindelijk een witwasgenie voor een Mexicaans drugskartel. Het gezin strijkt neer in een woning aan het meer van de Ozarks en gedurende de serie wordt al snel duidelijk dat Marty samen met zijn vrouw Wendy en kinderen Charlotte en Jonah een geoliede witwasmachine blijken te zijn. Wist u dat een groot deel van de serie in de staat Georgia is opgenomen? Meer over de locaties ziet u hieronder. 

Ozarks

De Ozarks liggen zowel in de staat Missouri als Arkansas. De regio wordt ook wel Ozarkplateau of Ozarkgebergte genoemd. De eilanden worden door middel van bruggen met elkaar verbonden. De regio is populair vanwege de vele watersportmogelijkheden. Ook worden hier vele vakantiehuizen aan het water verhuurd. 

Waar gefilmd?

Helemaal aan het begin van de show verplaatst Martin "Marty" Byrde zijn familie naar Osage Beach, Missouri aan het Lake of the Ozarks. Terwijl de show enkele shots van het eigenlijke meer gebruikt, wordt het overgrote deel van Ozark-serie in Georgia gedraaid, namelijk rond Lake Allatoona en Lake Lanier

De locatie van Ozark werd geïnspireerd door het echte Alhonna Resort in Missouri, waar de maker van de show, Bill Dubuque, in de jaren tachtig als havenarbeider werkte. De filmploeg bestudeerde het resort en maakte deze vervolgens opnieuw op sets in GeorgiaHet huis van de familie Byrde ligt aan de zuidkant van het meer van Lanier, in Flowery Branch, ca. een uur rijden van Atlanta. Georgia is al lang een zeer populaire filmlocatie vanwege de belastingvoordelen en lagere productiekosten. 

Al is de serie grotendeels in Georgia opgenomen, er zijn vele mooie beelden van de daadwerkelijke Ozarks opgenomen die uitnodigen om dit relatief onbekende deel van Amerika te ontdekken. 

Lees hieronder meer over de Ozarks.

Lake of the Ozarks, Missouri
Lake of the Ozarks, Missouri

Ozark Plateau

Ozark Mountains, ook wel Ozark Plateau genoemd, is een bosrijke groep hooglanden in het zuiden van de Verenigde Staten, die zich in zuidwestelijke richting uitstrekt van St. Louis, Missouri, tot aan de rivier de Arkansas. De bergen beslaan een oppervlakte van ongeveer 50.000 vierkante mijl (130.000 vierkante km), waarvan 33.000 vierkante mijl (85.500 vierkante km) in Missouri, 13.000 vierkante mijl (33.700 vierkante km) in het noorden van Arkansas, en de rest in het zuiden van Illinois en het zuidoosten Kansas. De Ozarks en het aangrenzende Ouachita-gebergte vertegenwoordigen het enige grote gebied met ruige topografie tussen de Appalachen en de Rockies. De hoogste toppen, veel meer dan 600 meter hoog, bevinden zich in de Boston Mountains in Arkansas. Het hoogste punt in Missouri is de Taum Sauk-berg (540 m) ten westen van Ironton, in het St. Francois-gebergte.

De Ozark-regio wordt gekenmerkt door vele ondergrondse beken en bronnen. De Bagnell Dam aan de rivier de Osage, biedt stroom- en recreatievoorzieningen. Andere recreatiegebieden zijn Taneycomo Lake, Bull Shoals Lake en Table Rock State Park. Genoeg bezienswaardigheden en outdoor mogelijkheden in dit prachtige gebied.

Waterfallen in de Ozarks
Waterfallen in de Ozarks

Lake of the Ozarks

Lake of the Ozarks is gelegen in het hart van Missouri, ca. 1 uur rijden ten noorden van Springfield. Met watersportmogelijkheden, golfen, winkelen en vissen en een breed scala aan accommodaties, restaurants, staatsparken en andere recreatieve activiteiten is dit gebied een belangrijke recreatiebestemming in het midwesten. De vele accommodaties aan het water, restaurants, recreatie- en uitgaansgelegenheden. bepalen het beeld van Lake of the Ozarks.


Recreatie Lake of the Ozarks
Recreatie Lake of the Ozarks

Waar liggen de Ozarks?

The Ozarks liggen o.a. rondom de plaats Springfield (Missouri), op enkele uren rijafstand van Oklahoma City (westelijke route) en Memphis (oostelijke route). De Ozarks kunnen dan ook prima worden ingepast in een Route 66 of een Zuidstaten reis op maat.