Nationale Parken

informatie over de Nationale Parken in de Verenigde Staten

  • Grand Canyon
    Grand Canyon

Nationale Parken In de Verenigde Staten

​Al aan het einde van de 19e eeuw drong in de VS het besef door dat sommige stukken natuur zo prachtig en indrukwekkend waren dat het zonde zou zijn om hier de mens de overhand te laten krijgen. 

Al in 1872 werd Yellowstone als eerste gebied tot National Park verklaard. In 1890 volgden Sequoia en Yosemite, waarna Mount Rainier als laatste in de negentiende en Crater Lake als eerste in de twintigste eeuw de beschermde status kregen toegewezen.

Inmiddels zijn er maar liefst 59 nationale parken en deze vallen onder het beheer van de National Park Service.

Laat je verrassen! Neem je wandelschoenen mee

In de Nationale Parken kun je met de auto op een aantal centrale plekken komen. Een veel mooiere beleving heb je echter wanneer je binnen het park één of meerdere van de hikingtrails gaat wandelen. Laat je informeren bij het Visitor Center of kijk al vooraf op internet welke trails leuk zijn in het park wat je gaat bezoeken. Trek binnen het park dus tijd uit voor een stevige wandeling.

Vaak zijn er leuke wandelroutes van misschien drie, vijf of tien kilometer die je langs watervallen, beekjes, grotten, meren of prachtige uitzichten brengen. De belevenis van een park is op die manier veel intensiever, temeer omdat je op elk moment oog in oog kunt komen te staan met dieren die er leven. Ideaal is het als je vroeg het park in komt, om dan voordat het drukker wordt al een flinke wandeling te hebben gemaakt. Dit geeft de grootste kans om mensenschuwe dieren tegen te komen.

De schoonheid van de Nationale Parken komt pas in de absolute stilte tot zijn recht. Zonder wegen, auto's en mensengeluiden is een National Park een belevenis. Vergelijk die rust maar eens met fotograferende meutes die op een parkeerplaats proberen een uitzicht vast te leggen op hun camera.