Banff

Eerste nationale park

  • Banff NP
    Banff NP
  • Banff Elk
    Banff Elk
  • Winter in Banff
    Winter in Banff

Zowel in de zomer als winter populair

Banff National Park is het eerste nationale park opgericht in Canada. Het park is ongeveer 6641 km2 groot en staat bekend om de valleien, bergen, gletsjers, bossen en meren. Naast de vele natuurwonderen vind je daarnaast ook warmwaterbronnen. Deze zijn in 1883 ontdekt door 3 spoorwegarbeiders. Het gezellige centrum van het park is het plaatsje Banff wat tevens ook een van de meest drukbezochte plaatsen van Alberta is, zowel in de winter als in de zomer.


Onze top 4!

1. Banff Gondola. Met de Banff Gondola kun je Sulphur Mountain beklimmen. Na een adembenemende klim naar de top van de Sulphur Mountain, geniet je van een 360 graden panorama uitzicht over de bergen en het stadje Banff. Ontdek de wandelpaden en hou een heerlijke pauza in een van de twee goede restaurants aan de top van de berg.

2. Lake Louise. Lake Louise staat bekend als het mooiste en bekendste meer van Banff National Park. Het meer wordt omringd door imposante bergen met een hoogte van maar liefst minstens 3000 meter. In de zomer kan je bij het meer  kano’s huren en vanaf het meer genieten van de fenomenale omgeving. Naast kanovaren zijn hier ook verschillende wandelingen mogelijk. En voldoende keuzes voor zowel ervaren als onervaren wandelaars.

3. Moraine Lake. Moraine Lake is een Gletsjermeer gelegen in de Valley of the Ten Peaks op circa 1800 meter hoogte. De prachtige blauwe kleur dankt het meer aan het gletsjerwater. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet rondom het meer, waardoor u vanuit verschillende uitzichtpunten van het meer kunt genieten.

4. De Icefield Parkway. Een van de meest toeristische Highways in Canada. De Highway loopt van Banff naar Jasper. De afstand van deze highway is ongeveer 230 km en onderweg kunt u prachtige natuurwonderen zoals besneeuwde bergtoppen en gletsjers aanschouwen. Naast deze imposante natuur is hier  ook veel wildlife te spotten.

Skigebied

Banff staat ook bekend als een van de mooiste skigebieden van Noord-Amerika. In de winter kan er rond de 4 meter sneeuw vallen.Het skigebied bestaat uit 3 gebieden (Banff Mount Norquay, Sunshine Village and Lake Louise). In de gebieden zijn verschillende pistes, zowel voor beginnende skiërs als ervaren skiërs.

Een must voor alle ervaren skiërs is Helicopterskiën. Je gaat skiën op de sneeuwvelden en gletsjers van Purcell Mountains. Een professionele gids begeleidt een klein groep van ervaren skiërs. Meer informatie hierover vind je hier.


Fun Facts!

1. Banff National Park is het eerste Nationale park dat is opgericht in Canada (in 1885) en het derde opgerichte park van de wereld.

2. Het plaatsje Banff is de hoogstgelegen stad van Canada.

3. De naam Banff is afgeleid van een plaats in Schotland, Banffshire. De geboorteplaats van 2 directeuren van de Canadian Pacific Railway.