Nationale Parken in Canada

Oost-Canada

 • Ontario
  Ontario

Ontdek de natuurwonderen van Canada!

​Oost-Canada kent veel prachtige natuurgebieden. Hieronder vindt u een aantal Nationale Parken. 
Algemene informatie

Klik op de button voor informatie/tips over Nationale Parken in het algemeen.

Gros Morne National Park

UNESCO Werelderfgoedlijst

Gros Morne National Park, gelegen in de provincie Newfoundland staat sinds 1987 vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het park is vernoemd naar de op een na hoogste bergtop van Newfoundland: Mount Gros Morne (806 meter), onderdeel van de Long Range Mountains aan de westelijke strook van Newfoundland. In het park met een afmeting van maar liefst 1.805 vierkante kilometer vindt u onder andere de zoetwaterfjord Western Brook Pond, de 350 meter hoge waterval Pissing Mare Falls en het woestijngebied Tablelands. Er leven in het park elanden, kariboes, zwarte beren, vossen, poolvossen, hazen, eekhoorns, lynxen, rivierotters en bevers. En bij St. Pauls Inlet heeft u de mogelijkheid om kleine walvissoorten te spotten. Met 20 wandelroutes heeft u voldoende mogelijkheden om het afwisselende gebied te ontdekken.

Kejimkujik National Park

Witte stranden en Turquoise water

Kejimkujik National Park ligt in Nova Scotia. Het dichtbeboste gebied komt uit bij de Atlantische oceaan. Bezoek bijvoorbeeld Saint Cahterines River Beach met een prachtig wit strand en turquoise water. De kleine eilandjes in de Atlantische oceaan zijn een geliefde plek voor zeehonden. Verder kent het park veel kleine heldere vijvers. Kejimkujik’s Seaside biedt het mooiste uitzicht in Nova Scotia, één van de grootste beschermde stranden in Nova Scotia.

La Mauricie National Park

La Mauricie National Park ligt in de provincie Quebec, in de buurt van de Laurentian Mountains. Het park met een afmeting van 536 vierkante kilometer is vernoemd naar de rivier Saint-Maurice. In het park liggen ca. 150 meren en vijvers en qua wildlife leven in dit gebied elanden, zwarte beren, bevers en otters. In de herfst wordt het landschap in prachtige herfstkleuren gehuld, een ideale bestemming voor de Indian Summer. Het park is een geliefde plek om te kanoën, kajakken, wandelen, mountainbiken en paardrijden

Pukaskwa National Park

Prachtige kust van Lake Superior

Dit Nationale Park ligt in Ontario vlakbij het plaatsje Marathon. U kunt het Park bereiken via de Highway in het noorden, vlakbij Hattie Cove. Het Park is opgericht in 1983 om het ecosysteem te beschermen. Het gaat dan vooral om de bossen en de kust van Lake Superior.

Saguenay Fjord National Park

Prachtige kliffen

Saguenay Fjord National Park is gelegen in het Laurentian gebergte in de provincie Québec. Het ligt in het Laurentian gebergte ten noorden van de stad Québec. Het park ligt aan de rivier de Saguenay en grenst aan het Saguenay-St. Lawrence Marine Park in het zuidoostelijke deel van het park.

De Saguenay Fjord heeft landinwaarts een afstand van ca. 105 kilometer met een breedte van twee tot vier kilomter. Ontdek de unieke flora en fauna van de Saguenay Fjord welke het park te danken heeft aan het samenkomen van het zoete water van de Saint Lawrence rivier en het zeewater van de Atlantic. Qua wildlife leven hier wolven, zwarte beren, lynxen, bevers en elanden en slechtvalken.

Het park leent zich bij uitstek voor prachtige wandelingen, mountainbiken en kajakken. 

 • Steden in oost Canada
 • West Canada Informatie
 • Oost Canada rondreizen
 • Oost Canada Nationale Parken
 • Hawaii Reizen
 • West USA westkust
 • Florida Reizen
 • Zuidstaten USA
 • oostkust USA reizen
 • Canada Reizen
 • vliegtickets zonder boekingskosten