Top 5
Nationale Parken
Canada

Deze parken in Canada mag je niet missen!

  • Gros Morne
  • Gros Morne
  • Cape Breton
  • Glacier

Canada is 150 jaar!

Precies 150 jaar geleden werd Canada een onafhankelijk land. Canada werd pas officeel een confederatie op 1 juli 1867. Voor die tijd stond het onder bewind van Frankrijk en Engeland en later weer Frankrijk. Op 1 juli wordt de nationale feestdag Canada Day gevierd met vuurwerk, parades en muziek.

Dit jaar heeft Canada extra groot uitgepakt vanwege het 150-jarig bestaan: iedereen krijgt gratis toegang tot de 47 Nationale Parken! Het hele jaar door kunnen toeristen en Canadezen optimaal genieten van de spectaculaire natuur. Dit is natuurlijk het moment om dit jaar door Canada te reizen.


Noteer 1 juli in je agenda

Goed om te weten als je deze zomer naar Canada gaat: op 1 juli 2017 gaat het pas echt los op Parliament Hill. Van vliegshows met Snowbirds tot gigantische straatfeesten en vele gratis concerten en evenementen. Een groot aantal van deze evenementen en concerten wordt gehouden in een nieuw cultureel dorp aan York Street, dat uit zeecontainers is opgebouwd. Er zijn zelfs geruchten dat de Koningin een kijkje komt nemen.


Voor de liefhebbers: top 5 mooiste Nationale Parken in Canada

1. Banff National Park

Dit oudste Nationale Park van Canada staat op bijna alle lijstjes op nummer één. Banff National Park is het eerste Nationale Park dat in Canada is opgericht. Het park is ruim 6641 km2 groot met valleien, bergen, gletsjers, bossen en rivieren. In 1883 ontdekten drie spoorwegarbeiders de warme bronnen, waarna er vervolgens een Nationaal Park van is gemaakt. U kunt rond Banff mooie wandelingen maken, o.a. via de Hoodoo Trail en Fenland Trail of u huurt een mountainbike en gaat zo de omgeving verkennen. Banff National Park is in het noorden verbonden door Icefield Parkway met Jasper National Park. Bewandel zeker de Rockpile Trail; het brengt je o.a. bij het beroemde viewpoint.

Tip: tijdens onze 12-daagse reis Canadian Rockies & Lodges verblijf je twee nachten in Banff, een ideaal moment om een bezoekje te brengen aan dit Nationale Park. Ook het prachtige meer Lake Louise bevindt zich hier. Deze reis geeft ook de mogelijkheid om Jasper National Park te bezoeken, onze nummer 2 in deze top 5. Bekijk het overzicht onderaan deze pagina voor deze reis!

Banff National Park

2. Jasper National Park

Het Jasper National Park is een van de grootste parken in de Canadese Rocky Mountains. Het park is 10.878 km2 groot, u zult onder indruk zijn van de bossen, gletsjers, ruige bergen en wilde rivieren. In het park ligt de hoogste berg van Alberta, Mount Columbia, deze is 3747 meter hoog. In Jasper National Park treft u een grote verscheidenheid aan dieren, zoals elanden, herten, coyotes, wolven en zwarte beren. Tevens beschikt het park over vele kilometers hikingtrails (1200 kilometer).

Tip: ga voor onze 16-daagse rondreis Northwest USA & Canadian Parks. Deze prachtige combinatiereis biedt de mogelijkheid om de Nationale Parken Jasper en Banff te bezoeken! Bekijk het overzicht onderaan deze pagina voor deze reis!

Jasper National Park

3. Gros Morne National Park

Het nationale park Gross Morne is niet zo populair als de parken Jasper en Banff, maar deze verdient zeker een plekje in onze top 5. Het park dankt zijn naam aan de Gros Morne, de op één na hoogste berg van de bergketen Long Range. Het beslaat een gebied van zo’n 1.805 km2. Gross Morne heeft zijn schoonheid te danken aan zijn prachtige watervallen, fjorden en stranden. Het bijzondere aan dit park is dat er elementen in de rotsformaties te vinden zijn van de oceanische lithosfeer. Het is zeker de moeite waard om dit nationale natuurpark te bezoeken.

Tip: de 3-weekse rondreis door Canada genaamd Impressive Atlantic biedt de mogelijkheid om op dag 11 een bezoek te brengen aan Gros Morne. Ook geeft deze reis een prima mogelijkheid om het andere Nationale Parken te bezoeken, bv. Cape Breton National Park (zie nummer 4). Bekijk het overzicht onderaan deze pagina voor deze reis!

Gros Morne

4. Cape Breton Highlands National Park

Special voor de outdoorliefhebbers; Cape Breton Highlands National Park in Nova Scotia bevat een derde van de 300-kilometer lange Cabot Trail. Er zijn 26 wandelpaden die te bezoeken zijn tussen mei en november. In dit beschermde natuurgebied vliegen de zeearenden boven je hoofd, spelen de dolfijnen in de zee en grazen de elanden langs de weg. Kortom een prachtig natuurpark voor de natuurliefhebbers.

Tip: check onze 3-weekse rondreis Impressive Atlantic met mogelijkheden om dit prachtige natuurpark te bezoeken. Bekijk het overzicht onderaan deze pagina voor deze reis!

Cape Breton

5. Glacier National Park

Het Glacier National Park park is voor 12 procent bedekt met ijs en er zijn ruim 140 gletsjers die ver in het dal uitlopen. In dit gebied ligt ook de Rogers Pass, deze is vernoemd naar Major A.B. Rogers die een spoorlijn wilde aanleggen zo ver mogelijk richting het westen in de Selkirk Mountains. De spoorlijn loopt door een acht kilometer lange tunnel onder het bergmassief door. Het park heeft een oppervlakte van meer dan 4.000 km2, bevat meer dan 130 meren, ruim 1000 soorten bomen en planten en honderden diersoorten.

Tip: onze 16-daagse rondreis Northwest USA & Canada biedt de mogelijk om op dag 11 een bezoekje te brengen aan Glacier National Park. In deze rondreis ziet u het beste van Noord-West Amerika en West-Canada. De reis begint in Seattle en u bezoekt verschillende grote steden, als ook prachtige Nationale Parken. Bekijk het overzicht onderaan deze pagina voor deze reis!

Glacier National Park