Jasper

Dorp en National Park in west-Canada

 • Athabasca gletsjer
  Athabasca gletsjer
 • Uitzicht
  Uitzicht
 • Maligne Lake
  Maligne Lake
 • Skiën Jasper
  Skiën Jasper

Waarom een bezoek brengen aan Jasper?

Jasper ligt midden in Jasper National Park in de Canadian Rocky Mountains. Het is de perfecte plek om het Jasper National park te bezoeken. Het nationale park heeft veel te bieden zoals de smaragd blauwe meren, gletsjers en watervallen. Ook kun je hier veel outdoor activiteiten ondernemen, zoals mountainbiken, vissen, wandelen en wildlife spotten.

Naast de vele zomer activiteiten, kun je ook in de winter zeer goed vertoeven in Jasper. Zo kun je van half november tot eind mei genieten van de 4 meter sneeuw die jaarlijks valt. Het ski gebied in Jasper heet het Marmot skigebied en met 8 liften kun je hier de gehele periode lekker en relaxed skiën.

Zo is Jasper echt een gebied voor avonturiers van verschillende niveau’s.


Top bezienswaardigheden!

Athabasca Glacier: De Athabasca gletsjer ligt aan de Columbia Icefield in het midden van de Canadian Rockies en is de grootste ijsvlakte in Canada. Je kunt de gletsjer beklimmen samen met een gids. De Athabasca Glacier ligt aan de grens van Banff National Park en Jasper National Park.

Sunwapta Falls: De Sunwapta Falls liggen aan de Icefield Parkway. De waterval bestaat uit 2 delen, de upperfalls en de lowerfalls. De upperfalls kun je vanaf de bovenkant en de zijkant bekijken. Als je nog verder naar beneden loopt, kun je ook nog de lowerfalls bewonderen. De Sunwapta Falls bevinden zich zo’n 55 km ten zuiden van Jasper.

Valley of the Five Lakes trail:  Deze wandelroute is circa 5 km lang en loopt dwars door het bos en heeft 2 routes waarbij je de 5 meren kunt bezichtigen. Geniet tijdens de wandeling van alle natuurpracht wat Jasper National Park je te bieden heeft. Ook deze trail ligt aan de Icefield Parkway op ongeveer 10 km ten zuiden van Jasper.

Veel meren: Ook in Jasper National Park liggen vele meren die u kunt bezichtigen, zoals Pyramid Lake, Maligne Lake, Medicine Lake en Patricia Lake. Bij de meren zijn veel trails uitgezet voor gevorderden en beginners en als het mooi weer is kun je bij de meeste meren kano’s en waterfietsen huren.  

Klimaat

Jasper heeft een landklimaat, waarbij de winters aardig koud zijn en de zomers gematigd warm. Hierdoor is Jasper ook een uitstekende wintersport bestemming. In de winter kan er namelijk rond de 4 meter sneeuw vallen.

Excursies

Ice Explorer Ride & Glacier Skywalk:
Tijdens deze excursie bezoekt u de Athabasca Glacier in een voertuig genaamd Brewster Ice Explorer en daarna gaat u per shuttle naar de Glacier Skywalk voor een prachtig uitzicht op de Sunwapta Canyon. Klik hier voor meer informatie over deze excursie.

De Jasper Skytram:
De Jasper Skytram brengt je naar een hoogte van 2.277 meter waar u een prachtig uitzicht heeft over de bergen, Jasper en de mooie natuur. Op de berg zijn verschillende wandelpaden en er is ook een restaurant. Klik hier voor meer informatie.

Fun Facts!

1. Rondom Jasper ligt ongeveer 1200 kilometer aan wandelpaden.

2. Jasper heeft de grootste Dark Sky Reservaat ter wereld en deze is zeer toegankelijk. Een Dark Sky reservaat is een plek waar het echt donker is en geen kunstlicht te zien is. Ook moet het 's nachts toegankelijk zijn. Op een heldere avond kun je ongeveer rond de 100 miljard sterren zien.

3. In Jasper National Park leeft de grootste geconcentreerde zwarte en bruine beren populatie van Canada. Op een mooie zomerdag is er een grote kans dat je een wilde beer ziet.