Mount Rainier National Park

  • In de staat Washington ligt Mount Rainier.
    Spiegeling van Mount Rainier in het water.
  • In het Mount Rainier National Park bevindt zich de actieve vulkaan Mount Rainier.
    National Park Mount Rainier
  • Door de wolken lijkt het niet of Mount Rainier een Helm op heeft.
    Wolken helm over Mount Rianier

Mount Rainier National Park

Wanneer u een rondreis of Fly & drive boekt, die in Seattle begint, dan mag dit prachtige natuurpark niet ontbreken in het programma.

Het park ligt ongeveer 140 kilometer ten zuidoosten van Seattle, op ongeveer 2 uur rijden. Het park is vooral bekend van de gelijknamige vulkaan die zich in het park bevindt. Met 4392 meter is Mount Rainier tevens het hoogste punt van de staat Washington. Deze prachtige vulkaan kenmerkt zich door de vele gletsjers en permafrost. Hierdoor is de vulkaan op een heldere dag makkelijk waar te nemen vanaf Seattle en zelfs helemaal vanuit Oregon of British Columbia (Canada).

Seattle

Ondanks dat deze vulkaan als een natuurwonder beschouwd wordt en al sinds 1894 niet meer uitgebarsten is, wordt de vulkaan gezien als een van de meest gevaarlijke vulkanen op aarde.

Door haar ligging vlakbij Seattle en doordat veel ijs en sneeuw de vulkaan bedekt, zou een eventuele uitbarsting een modderstroom veroorzaken waar alleen al de tachtigduizend omwonenden mee te maken krijgen.

Wat te doen in het park:

Wilde bloemen

Behalve het bezichtigen van Mount Rainier, heeft het park nog tal van andere activiteiten. Zo is het nationale park een van de mooiste plekken op aarde om wilde bloemen te zien. Halverwege juli tot halverwege augustus komen de vruchtbare graslanden tot leven. Een rustige wandelroute hiervoor is de Nisqually Vista Trail.

Wilde bloemen
Wilde bloemen

Skiën

Behalve in de zomer is Mount Rainier ook zeer populair in de winter. Ook hier is het park wereldberoemd vanwege de sneeuw. Bezoekers kunnen vanuit het Henry Jackson Visitor Center met een park ranger een wandeling maken op sneeuwschoenen. Verder populair zijn off piste snowboarden en tubing (sleen met een opblaasbare ring).

Skiën op Mount Rainier
Skiën op Mount Rainier

Foto maken

Liefhebbers van fotografie wordt aangeraden om naar Lake Tipsoo te rijden. Mount Rainier weerspiegelt prachtig in het meer op een heldere dag. Met name de zonsondergang is een zeer geliefd project voor fotografen, bij dit meer.

Spiegeling
Spiegeling

Wandelen

Voor de fanatiekere wandelaars zijn de Sunrise Trails een aanrader. Deze korte trails brengen u langs gletsjers, grasvelden, meren en rotsformaties.

Even pauze met zo'n prachtig uitzicht.
Even pauze met zo'n prachtig uitzicht.

Watervallen

Christine Falls is een van de vele watervallen in het park. Met name in de zomer, wanneer er veel smeltwater is, is Christine Falls het bezoeken waard. De waterval is 22 meter hoog en goed te zien vanaf de historische brug die erlangs is gebouwd. Via de Silver Falls loop (ongeveer 5 kilometer) kunt u ook wandelen naar Silver Falls. Eveneens een aanrader.