Olympic National Park

Oregon

  • Olympic NP
    Olympic NP

Diversiteit

Vlakbij Seattle, aan de noordwest kust van de staat Washington, vindt u het diverse Olympic National Park. Het park staat bekend om zijn enorme biodiversiteit en is enorm populair bij natuurliefhebbers. Het park heeft hoge bergen, ruige kuststrook, gematigd regenwoud en tevens uitgestrekte vlakten.

Het Park

In het midden van het park bevinden zich de Olympic Mountains, met Mount Olympus als hoogste berg (2428 meter). Langs de bergwand bevinden zich oeroude gletsjers en veel sneeuw. De grootste gletsjer is de Hoh gletsjer, met een lengte van bijna 5 kilometer.

Aan de westkant van het park bevinden zich regenwouden met veel regenval (gemiddeld 3800 mm per jaar). In dit oerbos groeien verschillende soorten dennenbomen, zoals de Sitkaspar.

Mede door de verschillende soorten natuur binnen het park, kent het park ook verschillende soorten dieren. Langs de kust zwemmen orca’s, dolfijnen, zeeleeuwen, zeehonden en otters. Op het vaste landen komen o.a. coyotes, zwarte beren, berggeiten en bergleeuwen voor.

Wat te doen in Olympic National Park:

Mede door het formaat van het park, alsmede de verschillende soorten natuur, is er veel te zien en beleven in Olympic National Park.

Vanaf Hoh Rain Visitor Center zijn er een tweetal korte wandelpaden die u door het prachtige, groenbedekte Hoh Rain Forrest brengen. Vrijwel alle bomen en grond zijn bedekt met varens en/of een dikke laag mos.

Langs Mora, Rialto, Kalaloch and Ruby Beach heeft u prachtig uitzicht over de kustlijn van Washington en de vele rotsen die uitsteken vanuit de zee. Langs de kilometerslange kiezelstrand bevindt u zich tussen de immense Stille Oceaan aan de ene kant en de uitgestrekte naaldwouden aan de andere kant.

In het noorden van Olympic National Park bevindt zich Lake Crescent. Olympic Highway loopt er langs en onderweg heeft u voldoende mogelijkheden om met de auto te stoppen. Langs het meer zijn voldoende wegen en paden om een wandeling te maken langs het meer.

Vanaf het stadje Port Angeles loopt de kronkelweg Hurricane Ridge Road naar de Hurricane Ridge Visitor Center. Vanaf hier gaan er verschillende wandelpaden naar Hurricane Ridge. Vanaf hier heeft men een weergaloos uitzicht van het gebergte.

Liefhebbers van watervallen wordt aangeraden om een wandeling te maken langs een van de wandelpaden naar Sol Duc Falls Overlook. Langs de Sol Duc Rivier zijn verschillende kleine watervallen te zien. Eind oktober kunnen bezoekers zalm stroomopwaarts zien zwemmen en springen over watervallen om rivieropwaarts kuit te schieten.