Rocky Mountain National Park

Colorado

  • Landschap van de Rocky Mountain
    Landschap van de Rocky Mountain
  • Bord Rocky Mountain National Park
    Bord Rocky Mountain National Park
  • Uitzicht over Rocky Mountain NP
    Uitzicht over Rocky Mountain NP

Op zo’n twee uur rijden van Denver, ligt Rocky Mountain National Park (Colorado).

Wanneer u een Fly & Drive Denver of Rondreis boekt die in Denver begint, is een bezoek aan de Rocky Mountain National Park een absolute must.

Het park is zeer divers, met hoge bergtoppen, uitgestrekte bossen, rivieren en meren. Tevens komen hier verschillende diersoorten voor, waaronder de coyote, bergleeuw, zwarte beer, eland, hert en dikhoornschaap.

Wist je dat:

De Trail Ridge Road de hoogst gelegen, geasfalteerde weg van de Verenigde Staten is? Het hoogste punt ligt vlakbij Alpine Visitor Center, op 3713 meter.

Tussen Rocky Mountain National Park en Denver het plaatsje Nederland ligt? Het dorpje heette eerst Dayton maar kreeg de naamswijziging naar Nederland, omdat de plaatselijke mijn opgekocht werd door een mijnbedrijf uit Nederland.

Trail Ride Road

Behalve de gunstige ligging, vlakbij Denver, zijn er in het park zelf ook voldoende wegen en paden om een goed beeld te krijgen van het diverse ecosysteem. Trail Ridge Road verbindt de oost ingang van het park met de zuidwest ingang.

Trail Ridge Road is tevens een van de meest populaire ‘attracties’ van het park. Automobilisten worden getrakteerd op een weergaloos uitzicht over de bergen. Omdat delen van de weg hoog boven de boomgrens lopen, is het een unieke afwisseling van vlakten, rotsen en besneeuwde bergtoppen. Neem onderweg een lange pauze bij Alpine Visitor Center voor iets te eten en drinken en om meer te leren over de berg/toendra klimaat waar u doorheen rijdt.

Trail Road Rocky Mountain
Trail Road Rocky Mountain

Meren

Wat lager gelegen dan Trail Ridge Road, is Bear Lake. Vanuit Beaver Meadows Visitors Center, aan de westgrens van het park, kunt u met de auto of shuttleservice naar dit meer rijden voor een prachtige wandeling om het meer heen. Bear lake wordt gezien als een van de mooiste meren van Rocky Mountain National Park. De weg naar Bear Lake is zeer populair vanwege de vele wandelmogelijkheden die beginnen langs de parkeerplaatsen onderweg. Vanaf Glacier Gorge Trailhead kunt een wandeling maken naar Alberta Falls, Sprague Lake of Bierstadt Lake.

Vanuit het oosten van het park is er ook een alternatieve route naar Alpine Visitors Center, via de Endovalley Road/Old Fall River Road. Een van de stops onderweg is Chasm Falls. De waterval is ongeveer 8 meter hoog en is ongeveer 4 kilometer lopen (heen en terug).

Bear Lake
Bear Lake