Arches
National Park

  • Arches National Park
    Arches National Park -Tallozen bogen
  • Double Arch in Arches National Park
    Double Arch in Arches National Park
  • Landscape Arch in Arches National Park
    Landscape Arch in Arches National Park

Arches National Park

Meer dan 2000 natuurlijke bogen in één park. Het betrekkelijk kleine Arches National Park ligt in Utah, niet al te ver van Moab. Arches dankt zijn naam aan maar liefst tweeduizend stenen bogen ('Arches' in het Engels). Deze bogen en vele andere sculpturen zijn gevormd door water, ijs, extreme temperaturen en de ondergrond van zout. De afstand tussen de steunpunten van de grootste boog, de Landscape Arch, is zelfs 100 meter. 


Arches National Park, Utah

Arches ligt in het oosten van Utah 5 mijl van Moab. Arches National Park is, vergeleken met de andere National Parks in het Westen van Amerika, eigenlijk een tamelijk klein park. Het Arches National Park geniet bekendheid door de indrukwekkende rotsformaties. Deze bogen en andere sculpturen zijn gevormd door wind, water, ijs, extreme temperaturen en de ondergrond van zout, die in Utah in grote hoeveelheid aanwezig is. De grootste boog in Arches National Park is de Landscape Arch. Deze boog overspant maar liefst 90 meter, bijna een voetbalveld in de lengte dus. De kleinere bogen hebben een overspanning van 1 tot 10 meter. Er zijn overigens in Arches National Park maar liefst 2000 bogen te vinden.

Arches kun je alleen met eigen vervoer bezoeken, er zijn geen bussen die het park aandoen. Utah heeft op haar autokentekens Delicate Arch afgebeeld.

Bezoek Arches National Park

Door de voetpaden in Arches National Park te volgen maakt de bezoeker op een indrukwekkende wijze kennis met het park. Door het park loopt een verharde weg, dus een groot deel van het park is met een auto goed te bereiken, via de wandelpaden kunt u vervolgens indrukwekkende formaties gaan bekijken.

De temperatuur in het Arches National Park wisselt. Veel sneeuw en kou in de winter, terwijl in de zomer de temperatuur de 40 graden regelmatig overschrijdt.

Delicate Arch
Delicate Arch

Flora & Fauna in Arches

In het Arches National Park leven dieren zoals ratelslangen, de halsbandleguaan en het dikhoornschaap. Er is niet veel begroeiing in het park, maar de indrukwekkende rotsformaties bieden meer dan genoeg indrukken. Als u het enigszins in uw route kunt opnemen, dan is het absoluut de moeite waard om een bezoek te brengen aan Arches.