Capitol Reef
National Park

"Hidden Treasure"

Capitol Reef
National Park

Dit National Park ligt in het zuiden van Utah en heeft zijn naam te danken aan een rots. Deze rots lijkt op de koepel van het Capitol in Washington DC.


Capitol Reef - Het park

Capitol Reef wordt  opgesplitst in 2 delen door het Capitol Gorge in het zuiden en Cathedral Valley in het noorden. Capitol Gorge is een smalle kloof die het waterpocket Field doorkruist en Cathedral Valley is een dal waarin grote rotsen voorkomen van 150 meter.

Het meest indrukwekkende van dit park is Waterpocket Fold, een 100 mijl lange rotspartij. De wanden zijn helemaal schuin gedrukt door krachten uit de aardkorst. Hierdoor ziet u verschillende rotslagen. Capitol Gorge is een smalle rivier die het Waterpocket Field doorkruist.Het visitor center is in dit park het hele jaar geopend. Dit National Park is opgericht om de rotsformaties die zijn ontstaan door erosie te behouden.

Cathedral Valley
Cathedral Valley

Bezoek dit National Park

De Utah Route 24 gaat dwars door Capitol Reef National Park heen, en biedt talloze mooie uitzichten. Deze weg biedt dan ook veel punten waar u kunt genieten van de schoonheid van de natuur. Het bekijken van Capitol Reef National Park is vanaf Panorama Point en Sunset Point een prachtige ervaring waarbij de ondergaande zon verschillende kleuren aan het landschap geeft. Capitol Reef is via de Utah Route 24 goed met de auto te bezichtigen. Voor meer informatie over het park kunt u het bezoekerscentrum bij Fruita bezoeken.

Gaat u van de 24 af dan is het noodzakelijk om een auto met vierwielaandrijving te hebben omdat veel wegen onverhard zijn en sommige wegen in zeer slechte staat kunnen zijn. Om deze reden komen in de wintermaanden weinig mensen naar Capitol Reef. Er is dan kans dat er een, meestal dunne, sneeuwlaag ligt. In de lente is er nog steeds kans op sneeuw. Na de lente neemt dat af en zal de temperatuur snel een flink stuk stijgen. De warme zomers kunnen heel erg heet zijn in Capitol Reef. Het zal hier al gauw rond de 40 graden of zelfs meer kunnen zijn.