Hitte in Death Valley

gemiddeld wordt het hier 48 graden in de 2e helft van juli

het grootste National Park

met maar liefst 1.4 mio hectare

tot 85 meter onder zeeniveau

Badwater Basin is het laagste punt van Noord Amerika

Death Valley

het heetste National Park !

Death Valley
National Park

De laagste en droogste plek van heel Amerika: Death Valley National Park vindt u ten westen van Las Vegas, in dit park vindt u zandduinen, zoutvlaktes, bergketens en canyons. Badwater Basin is het laagste punt van Noord Amerika, met een diepte van maar liefst 85 meter onder zeeniveau. Nog geen 15 mijl hiervandaan vinden we Telescope Peak, een bergtop van ruim 3300 meter hoog.


De 'Sailing Stones' van Death Valley

In Death Valley liggen een aantal stenen die zich duidelijk verplaatsen. Dit is te zien aan het spoor dat ze achterlaten. Pas eind 2013 werd bewezen dat de rollende stenen in Death Valley zich verplaatsen door een combinatie van zeer specifieke omstandigheden.

- een dun laagje ijs dat rond de steen ontstaat bij vrieskou
- een vlaagje wind om de stenen over het ijs te laten rollen
- het laagje ijs fungeert als een soort woestijnvlot en laat de steen met de wind meeglijden

De 'Sailing Stones' zijn jarenlang een onopgelost mysterie gebleven.

Death Valley temperatuur: 56.7 graden celsius

Daarmee is in Furnace Creek, Death Valley de warmste weertemperatuur gemeten op aarde. Niet extreem heet, wanneer je bedenkt dat in de zomer het kwik regelmatig de 50 graden aantikt. Leven kan ook op deze plek nog goed standhouden, omdat het afkoelt na zonsondergang. Bobcats, woestijnvossen en knaagdieren houden zich in de hitte schuil, maar komen na zonsondergang te voorschijn.

Nationaal Park Death Valley staat bekend om zijn afwisselende gedaantes. Van onmenselijke droogte tot bloemenvelden zover het oog reikt. Ook dat is Death Valley op bepaalde dagen. Death Valley is dan ook zeer geliefd bij de natuurlliefhebbers.