Grand Canyon

  • Grand Canyon Uitzicht

Adventure time!

De Grand Canyon is samen met de Colorado River één van ‘s werelds meest favoriete vakantiebestemmingen. De grootsheid van de Grand Canyon is bij de eerste aanblik altijd overweldigend, u zult begrijpen waarom dit tot wordt gezien als één van de grootste natuurlijke wereldwonderen. 


Kleurenpracht

De Grand Canyon is de 'must-see' vakantiebestemming in West-Amerika! De grootsheid is bij de eerste aanblik al overweldigend. De Grand Canyon is één groot, door de natuur geschapen, wereldwonder. De canyon is in miljoenen jaren uitgeslepen door de Colorado River, waarna ook vorst en wind hun invloed op het landschap hebben gehad. De Colorado River heeft zich een weg gebaand door verscheidene rotslagen, waardoor de Grand Canyon al die verschillende kleurlagen heeft gekregen. Deze kleuren komen het best tot hun recht met het schaduwwerpende zonlicht tijdens zonsopkomst en zonsondergang. Dan is de Grand Canyon echt op zijn mooist. De prachtige kleuren van de ravijnwanden worden dan magisch belicht!

South Rim

Het meestbezochte deel van de Grand Canyon is de South Rim. 

Tip: wanneer u vanuit de richting Flagstaff komt, ligt het voor de hand om te rijden via de 180 North. Een mooi alternatief is de Highway 89 North naar Cameron. Dan kom je het park binnen bij de minder gebruikte Oost-ingang (deze wordt ook wel Desert View genoemd). Wanneer je in Cameron bent, stop dan bij de Cameron Trading Post voor een lokale lunchspecialiteit: Navajo tacos, frybread en taco fixings. 

Kom je het park binnen via de East Entrance, dan kun je een aantal stops maken langs de weg, bijvoorbeeld bij de 'viewing points' over Little Colorado River Gorge, Desert View Watchtower en Grandview Point.

North Rim

Wilt u zowel de South Rim als  de North Rim van de Grand Canyon bekijken, dan kunt u hier het beste meerdere dagen voor uittrekken. Hemelsbreed liggen ze slechts 10 mijl uit elkaar, maar met de auto bent u toch al wel tweehonderd mijl (ca. vier uur) aan het rijden.

Grand Canyon North Rim

Weer

Omdat er sprake is van flink wat hoogteverschil, is er veel variatie in de weersomstandigheden. In de zomer is het aan de South Rim gemiddeld 30 graden en op de North Rim vijf graden kouder. Op de bodem van de Grand Canyon kan het makkelijk 40 graden worden. In de maanden juli, augustus en september is de kans op onweer en regenval vrij groot. In de winter sneeuwt het regelmatig in de Grand Canyon. Met name de North Rim, en in mindere mate de South Rim, lopen dan kans om (gedeeltelijk) te worden afgesloten.

De Grand Canyon intrekken

U kunt zelf met de auto rondrijden, maar in het National Park Grand Canyon kunt u ook met een shuttlebus een tour maken. Deze shuttlebussen laten u de prachtige uitzichten van het park zien en worden natuurlijk door een gids van commentaar voorzien. Er zijn drie verschillende routes die de shuttlebussen rijden.

Het is prima mogelijk om de Grand Canyon in te gaan via een stevige wandeling. Een aanrader is bijvoorbeeld een wandeling over de Kaibab Trail naar Cedar Ridge (heen en terug 5 kilometer, dus ca. anderhalf uur) of naar Skeleton Point (10 kilometer, in totaal ca. 3 uur). Zo kom je echt de canyon in en krijg je een heel ander beeld! Wilt u helemaal naar beneden, de canyon in, dan zult u daar op z'n minst twee dagen voor moeten uittrekken. 

Net buiten het nationale park ligt Grand Canyon Airport. Vanuit deze kleine luchthaven kunt u een helikoptervlucht maken over de Grand Canyon. Ook zijn er vanuit andere plaatsen, zoals Las Vegas, vluchten die u naar de Grand Canyon brengen.  


Grand Canyon reizen

gebruik dit filter om snel uw ideale reis te vinden